гръдна жаба лечение с мед

Гръдна жаба. Лечение с мед и чай на стенокардия. Диагностика. Билкови таблетки

В миналото хората нарекли заболяването стенокардия с името “гръдна жаба”, защото при пристъп човек отваря широко устата си и издава някакви звуци.

В лечението на гръдна жаба с мед се използва свойството на меда да подобрява коронарното кръвоснабдяване. Той се използва много често при профилактиката на стенокардията. Медът също така спомага за нормализирането на състава на кръвта. Сам по себе си той съдържа и прилично количество витамин Ц, а това от своя страна увеличава еластичността на кръвоносните съдове. Употребата на меда също така и работи за укрепване на въпросните кръвоносни съдове. Така те стават хем еластични, хем здрави и не се разширяват или стесняват излишно.

Ето една

Рецепта за лечение на гръдна жаба с мед

Нужни са ни следните

Продукти
  1. 1 литър пресен мед
  2. 1 килограм хубави лимони с повече сок
  3. 10 глави чесън със среден размер
Приготвяне и прием
  • Изцедете внимателно целия сок от лимона и го излейте в подходящ съд. След това трябва да обелите или нарежете чесъна, а може и директно да го смачкате със специална изстисквачка за чесън. Всичко това се смесва и се разбърква добре.
  • Настоява се 10 дни на хладно място, където слънчевите лъчи няма да проникнат. Не забравяйте да разбърквате получената смес два пъти на ден.
  • Полученото чудодейно лекарство трябва да се приема три пъти на ден по една чаена лъжичка половин час преди хранене. Сместа трябва да се усвои от организма добре, затова спазвайте половиния час и през него не яжте и не пийте нищо.

Чай за гръдна жаба

Много добър чай за лечение на гръдна жаба можете да си приготвите сами, а също и да си го поръчате готов. Действа наистина много ефикасно.

Състав
  1. Вземате блатен тъжник, който е бран през късната пролет или най-добре около Еньовден. Една супена лъжица
  2. Смесвате я със същото количество котешка стъпка, но трябва да сте сигурни, че няма други примеси. В билковите аптеки често добавят и разни други неща.
  3. Глог, най-добре пресни или сушени плодове, също една супена лъжица.
  4. Хвощ, полски. Това е специален вид, който леко се различава от хвоща, който се намира навсякъде.
  5. Великденче или Вероника. Както се разбира от името на билката, добре е тя да е брана по Великден и да не е отглеждана в парници, защото лечебното ѝ действие рязко спада.
  6. Царевична коса, която да не е внос от Мексико, защото там имаме проблем с пръскането. Ако вземете каквато и да е царевична коса, вероятността тя да ви навреди не е малка.
Приготвяне и употреба

От всичко, изброено по-горе, се слага по една супена лъжица и се запарва като чай. Пие се три пъти на ден. В рамките на месец ще имате много стабилен ефект и вероятно ще искате да продължите.

Предупреждение и поръчка

Точно тази комбинация е използвана при направата на чая за гръдна жаба Демир бозан. Той е подходящ и при много други заболявания. В оригиналния чай на “Фарма витал” са спазени всички изисквания, дадени по-горе. На пазара съществуват обаче и много фалшификати на билковото съчетание, които носят същото име, но се продават на по-ниска цена. Тя се получава именно с пръскана царевична коса с хербициди, великденче, отглеждано в парник без всякакъв лечебен ефект, замърсена котешка стъпка, обикновен хвощ, който не действа. Ако си купите фалшив Демир бозан, ще си хвърлите парите на вятъра, нищо че е по-евтин. А може и да си навредите. При оригиналната комбинация ефектът е гарантиран и идва в рамките на 30 дни, ако се пие редовно по 3 пъти на ден. Плюс това е и траен. Можете да го поръчате от тук.

Днес тази болест е позната като стенокардия. Тя е една от най-разпространените в света. Гръдната жаба души всеки десети българин.

КОЙ ПО-ЧЕСТО СТРАДА – МЪЖЕТЕ ИЛИ ЖЕНИТЕ?

Разбира се, че възрастните мъже с наднормено тегло. Жените, независимо дали са млади или стари, умират от инфаркт много no-рядко, отколкото мъжете. Все още никой не е доказал причината за това.

КАКВИ СА ПРИЗНАЦИТЕ НА ГРЪДНА ЖАБА?

Ще почувствате болка, която ще има силно начало и отшумяващ край. Болката ви ще бъде на пристъпи: ще ви задушава, ще имате чувството, че гърдите ви се схващат. Все едно, че някой е забил в гърдите ви нажежен шиш.

Симптомите се усещат в гърдите, но може да се разпространят и настрани: в рамото, в основата на шията, в долната челюст, в лопатката или зад тила. Болката може да се усети и от върха на лакътя до края на пръстите.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Спазмите продължават няколко секунди или най-много (в редки случаи) до 10 минути. Едновременно с това възниква задушаване, слабост, побледняване, загубване на съзнание, безчувственост в лявата ръка, избиване на пот, поява на киселини, задушаване и страх.

Вижте и това:

Стенокардия: симптоми, усложнения, лечение

ОПАСНА ЛИ Е ЗА БОЛНИЯ ИЛИ ПОСЛЕДСТВИЕТО ОТ НЕЯ?

И едното, u другото… Гръдната жаба е една от тежките прояви на исхемичната болест на сърцето. Веригата тук е следната:

  • гръдната жаба е признак за началото на исхемичната болест на сърцето;
  • стенокардията упорито води към инфаркт;
  • инфарктът е причина за масовата смъртност в много от страните на света. България не е изключение.

ПРИ КАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ВЪЗНИКВА?

Най-често при физическо натоварване и при емоционално напрежение. През зимата протича по-тежко отколкото през лятото. Пристъпът се появява най-често когато след хранене се извършват енергични действия. Струва ти се, че ако пристъпите продължат – ще умреш…

КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТОВА?

Спираш на едно място, успокояваш се, и в повечето случаи болката отшумява. Най-добре е обаче при такава ситуация да се вземе едно хапче нитроглицерин или аспирин. Ако нямате от тези препарати, просто се отпуснете на леглото и останете така поне половин час. Няма да ви се наложи да чакате дълго – след пет минути болките ще започнат да отшумяват.

He мислете обаче, че проблемите с гръдната ви жаба са приключили. Напротив – те предстоят, ако не контролирате болестта. Опасността става сериозна когато ще стигнете до момент, в който няма да можете да направите и сто крачки самостоятелно, нито да се изкачите до второто стъпало. И все по-реална е опасността да получите инфаркт на миокарда.

Дайте мнение и Вие тук!

МОЖЕМ ЛИ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕТО?

И да, и не. Трябва да се преборим с причината, но невинаги искаме да го направим. А тя е – недостатъчното снабдяване на сърцето с хранителни вещества и с кислород. Когато човек остарява, се износват и увреждат вътрешните стени на кръвоносните съдове на сърцето, кръвта се сгъстява и се съсирва по-лесно, образуват се тромби, които сериозно застрашават притока на кръв към сърцето.

АКО СТЕНОКАРДИЯТА ВЕЧЕ Е СВЪРШЕН ФАКТ, КАК ЩЕ СЕ СПРАВИМ?

Има огромен списък с лекарства, които се предписват при диагноза «Стенокардия». Но преди всичко това трябва да бъдат съдоразширяващи лекарства като нитроглицерин. След това препарати, които намаляват честотата на сърдечните удари.

Това са т. нар. бетаблокери, които възстановяват равновесието между потребността на сърцето от кислород и притока на кръв към сърдечния мускул (атенолол и обсидан). По-нататък следват медикаменти и хранителни добавки, които подобряват храненето на сърдечния мускул (продуктал) и най-накрая – успокоителните.

Добре е, ако се вземат лекарства, които понижават нивото на холестерина и на другите мастни вещества в кръвта, намаляват опасността от увреждане на кръвоносните съдове на сърцето и риска от образуването на тромби. Но без лекарски съвет трудно ще се справите.

АКО МЕДИКАМЕНТИТЕ НЕ ПОМОГНАТ, НЕОБХОДИМО ЛИ ДА ОТИДЕМ ПРИ ХИРУРГА?

Да, ще трябва да се направи балонна ангиопластика и коронарно шунтиране, които не са скъпи. Но при всички случаи, ако медикаментите не помогнат, операцията ще се окаже за вас жизнено необходима. Освен това много от лекарствата днес на се ви по джоба и на всичкото отгоре имат и странични ефекти. Да вземем нитроглицерина – от него може да се появят главоболие и световъртеж.

Затова е добре да вземате всеки ден по една таблетка аспирин. Той разрежда кръвта, но не е съвсем безопасен. В случая обаче сте длъжни да се спасявате от стенокардията…

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ С БИЛКОВИ КОМБИНАЦИИ?

Народната медицина може да подобри състоянието на болния с билкови комбинации, упражнения и специална диета. Може да направи по-добро психичното и физическото състояние на човека. Тоест да направи гръдната жаба “послушна”. И нищо повече…

ЧЕСЪН ЗА СЪРЦЕТО

В последно време научният интерес към това толкова известно растение се повиши отново. Получени са нови данни за антибактериалните, противогъбичните и противораковите свойства на чесъна.

Особено значимо на фона на толкова много болести е последното научно доказателство за прякото въздействие на чесъна върху холестерина и върху другите мастни фракции на кръвта. Изследванията продължават, но сега учените имат сериозно основание да препоръчват чесъна или препарати от него за лечение на атеросклерозата и на исхемичната болест на сърцето.

Медицинска справка:

Чесънът съдържа повече от 200 активни компонента. Против склерозата на ефикасен е алицинът. Между впрочем, точно той придава този остър мирис на чесъна.

Факт

лечение на гръдна жаба с мед и чай
Д-р Владимир Чалманов ни предостави тази информация.

B Германия много хора употребяват таблетки от изсушен чесън. Днес такива таблетки приемат по-вече от 10 милиона души за профилактика и за лечение на атеросклерозата.

Препаратите, които съдържат чесън, влияят благотворно на обмяната на веществата при по-възрастните хора и при болните от диабет втори тип. По силата на въздействие върху атеросклерозата чесънът и препаратите, които се приготвят от него, не отстъпват на синтетичните препарати. Влиянието на чесъна върху здравословното състояние на човека е многостранно и това е изключително важно за всеки от нас.

ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ СИНТЕТИЧНИТЕ ПРЕПАРАТИ

Чесънът все пак е натурален продукт. Таблетките от изсушен чесън са от раздела хранителни добавки. Въпреки това те значително се различават от химическите лекарства с това, че практически не предизвикват странични реакции, не оказват отрицателно въздействие върху организма.

Изпитанията, които се извършват от група учени, доказват, че чесънът може и трябва да се препоръчва на болните, които са в рисковата група за развитие на тромбоза.

He трябва обаче предписаните от лекаря медикаменти да се заменят с чесън или с таблетки от чесън.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Кога се прави коронарография?

Кога се прави коронарография, къде и как? Цена. Колко време продължава?

Кога се прави коронарография? Колко време продължава? Къде и на каква цена? Видео как се …

4 Мнения

  1. МИХАИЛ МАНЕВ

    ….. МНОГО ДОБРЕ …. ИЗЯСНЯВА ВСИЧКО .. [ + ] …

  2. Здравейте! Искам да ви попитам за лечението на гръдна жаба, може ли да става с билки?

  3. Веселина добрева стоянова

    Моля да ми обясните как да я убия тази жаба

  4. Здравейте! Казвате, че се стига до момент, когато не могат да се направят и 100 крачки. Задължително ли се стига до това? Аз направих пристъп преди 2 години, при изключително студено време и бях навън през целия ден. На другия ден бях на лекар и след 2 седмици ми направиха стрес тест, който доказа стенокардия. Сега пия предуктал и аспирин. Отслабнах с няколко килограма, правя лека гимнастика почти всеки ден, нормализирах холестерола чрез здравословно хранене. Но болестта си остава- при студено време мога да излизам само с шал пред носа, при рязка смяна на времето сърцето ме боли, не мога да работя в градината, както преди. Какво бихте ми препоръчали? Когато е топло, мога да вървя дълго, стига да не бързам. С много ниско кръвно съм и затова не пия съдоразширяващи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *