вода с лимон за отслабване
Проверете как работи това: вода с лимон за отслабване!

Отслабване с лимон. Вода с лимони вечер

Реално ли е да се постигне отслабване с лимони? Какво се случва, ако приемаме вода с лимон вечер? Няколко сигурни рецепти!

Както е известно, нормата за водно потребление на възрастен дневно е литър и половина – два. Склонни сме да пием повече в летните горещини, дори да залъгваме чувството на глад с вода. Ако се вслушаме в един добър съвет – да пием вода с лимон, жаждата ни ще е утолена, а едновременно с това ще намалим килограмите. Да се пие вода с лимон за отслабване препоръчват опитни диетолози.

Нищо не може да ни замени водата; когато отчитаме поетите течности, по-добре да не смятаме млякото и соковете, коментират от medikforum.ru.

Сами можем да се убедим в това – но ако решим да експериментираме, нека да включим в домашните тестове и вода с лимон за отслабване.

Можем дори да пием не просто вода, а вода с лимон, като по този начин постигаме два ефекта: първо – ускоряваме метаболизма, и второ – утоляваме ефективно жаждата, благодарение на тази необикновена способност на лимона.

На практика водата с лимон за отслабване е възможност едновременно да удовлетворим жаждата и глада, без да се товарим с допълнителни калории – само като изпълняваме няколко прости рецепти. Ето ги:

Вода с лимон за отслабване: три прости рецепти.

* “Евтино и сърдито”:

Добавете кръгче лимон в чаша вряща вода. Отдръпнете от огъня и оставете да се охлади за 10-15 минути. Изпийте го наведнъж или охладете за по-късно.

* “Медена рецепта”:

Изцедете половин лимон в чаша топла вода и добавете чаена лъжичка мед. Пийте тази лимонова вода за отслабване 2-3 пъти на ден. Най-ефикасна е вечер преди лягане.

* “Чаена рецепта”:

Направете си зелен чай и добавете в чашата по една малка лъжичка лимонов сок и ябълков оцет. Пийте бавно, на глътки. Тази напитка не бива да се приема повече от три пъти на ден.

Може и с джинджифил!

За отслабването с вода, лимон, мед и джинджифил имаме отделен хубав материал. Вижте го, преди да продължите с четенето надолу:

Джинджифил с мед, с лимон и други рецепти. Противопоказания

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Как според диетолозите действа забележителната вода с лимон за отслабване? Първо – желанието да смъкнем килограми изисква описаните рецепти да се изпълняват всеки ден.

Първата чаша се изпива сутрин на гладно, а последната от планираните – около час преди сън. Няма да имаме резултат само чрез вода с лимон за отслабване, ако не се откажем от сладкото, тестеното и мазното.

Всичко това е добре да заменим с пресни плодове и зеленчуци.

След като сме изпили нашата вода с лимон за отслабване, трябва добре да си изплакнем устата, за да не увредим зъбния емайл с остатъчната киселина. Хората, които имат проблеми с киселини или страдат от стомашни болежки, е добре да си потърсят други рецепти за редукция на теглото.

Сред всички варианти на прословутата вода с лимон за отслабване доста специалисти избират като №1 – чаша топла вода с резенче лимон сутрин на гладно. Това събужда тялото, съдейства за очистването на организма и за оздравителните процеси в него.

Дайте мнение и Вие тук!

Друга рецепта  на нашата вода с лимон за отслабване: слагаме в чаша половин прясно разрязан лимон и го заливаме с вода със стайна температура. За препоръчване е водата да бъде филтрирана. Изпиваме водата и доливаме чашата със следващата доза, като лимонът си остава вътре.

03 Отслабване с лимон. Вода с лимони вечер
Проверете как работи това: вода с лимон за отслабване!

Той ще отдава витамин С през цялото време, а вечерта в последната чаша можем да изцедим сока му. Този режим съдейства за укрепване на имунната система, докато пием вода с лимон за отслабване. Нека да си припомним, че лимоните се препоръчват при всяко простудно заболяване и при тежки страдания и изтощения за по-бързо възстановяване.

Лимоните имат антибактериални свойства; приемът им съдейства за пълноценно усвояване на желязото от други храни; подобряват киселинните показатели на кръвта.

ВАЖНО: Освен лимон, хапвайте и мазничко!

6 мазнини, от които се отслабва – вижте кои са!

Да се ядат мазнини не само може – но и е необходимо за всеки, който иска да е строен и здрав. Това твърди ново изследване на американски учени, публикувано в специализираните издания.

Както може да се досети човек – става дума за ненаситените мастни киселини, отбелязват от medikforum.ru. Вече е доказано, че те ускоряват метаболизма и подобряват храносмилането. Освен това под тяхно въздействие организмът спира да трупа мастни запаси.

02 Отслабване с лимон. Вода с лимони вечер
Вместо вода с лимон за отслабване – опитайте зелен чай с лимон и ябълков оцет!

Екипът на медицинското училище във Вашингтонския университет обяснява, че полезните ненаситени мастни киселини активират специален протеин, PPAR-алфа, който изгаря подкожните мазнини в областта на корема, бедрата и задните части и освен това предпазва черния дроб от възможни мастни отлагания.

Друго полезно свойство на споменатите ненаситени мастни киселини е способността им да стабилизират стойностите на кръвната захар, като по този начин потискат усещането за глад и позволяват дълго време да се задържи чувството на ситост.

Изследователите изброяват и онези шест мазнини, които са в състояние да ни помогнат в отслабването и поддържането на оптимални килограми. Ето кои са те:

  1. Крехко свинско от младо животно. Редовната консумация на постно свинско в умерено количество е – оказва се! – полезна за сърдечно-съдовата система. Някои диетолози дори смятат, че това месо е по-важно като храна от бялото пилешко, защото съдържа мононенаситени мазнини, калий и желязо.
  2. Агнешко. Освен мононенаситени мазнини съдържа алфа-линоленова киселина. Недостигът й в човешкия организъм води до мускулна слабост, усещане за умора и пристъпи на лошо настроение. Това месо съдържа още витамин В12, ниацин, цинк и селен – вещества, които са от изключително значение за женския организъм.
  3. Ядки. Полезни мазнини ни дават орехите, кедровите ядки, бадемите, лешниците. Освен това те са отлична профилактика за сърдечно-съдовата система, като намаляват риска от сърдечна недостатъчност и инсулт.
  4. Растителни мазнини: слънчогледово олио, зехтин, ленено масло. Тук е важно да се помни, че полезни качества имат студено пресованите мазнини. Лененото масло в добавка има и доказан антиканцерогенен ефект.
  5. Натурален шоколад. Най-полезен е този, в който какаовото масло е поне 70%. За да се възползваме максимално от антиоксидантните му качества, специалистите съветват да се похапва с ягоди или зелен чай.
  6. Авокадо. Не е за вярване, че този екзотичен плод съдържа 75% моно- и полиненаситени триглицериди. В състава му влизат почти 30 витамина, минерали и витаминоподобни съединения. Всички полезни съставки вършат работа, ако го консумираме сурово.

Зехтин на гладно

Идеално се отслабва и със зехтин на гладно. Как става това – вижте в специалния ни материал по темата:

Ползи от зехтин на гладно и сито. Как точно се пие?

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Стафидена вода, рецепти, за отслабване

Стафидена вода: за отслабване, диария и кисти. Диети и рецепти

♠ Полза ♠ Рецепти ♠ Стафидена вода ♠ Със сена и шипка ♠ Със зърнастец …

Едно мнение

  1. sas sdudena li voda ili sas Toplaaa….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *