билки за прочистване на черния дроб
Грижата за здравето изисква да се погрижим за пречистване на черния дроб

Пет добри рецепти за пречистване на черния дроб

Възможно ли е да се направи ефективно пречистване на черния дроб в домашни условия? Наистина ли има смисъл от това, или е поредно увлечение по здравословните норми на живот?

Световната здравна статистика сочи, че здравето ни в 90% зависи от храненето и въздуха, който дишаме.

И ако храната можем до някаква степен да избираме – с въздуха работата е отчайваща, признават от 100trav.ru. Токсини от всякакво естество атакуват клетото човешко тяло и най-силно от всичко това се  засяга черния дроб. Защото той е филтърът, спасителят от отровите.

Разбира се – мисията му не е безопасна и затова е важно да знаем и прилагаме лесни и ефективни рецепти за пречистване на черния дроб в домашни условия. Много от тези рецепти са познати в народната медицина на доста народи и доста си приличат.

Когато филтрира отровите, попаднали в нашето тяло, черният ни дроб сам се задръства с токсини. Вижте как можем да го освободим от тях, т.е. да си направим надеждно пречистване на черния дроб:

1. Пречистване на черния дроб с цвекло.

Взема се глава червено цвекло с размер на мъжки юмрук. Измива се хубаво и се слага в тенджера – без да се бели и без да се изрязва коренчето му. Залива се с три литра вода и се вари на тих огън, докато се изпарят 2/3 от водата. След това съдът се отдръпва и се оставя да се охлади.

Цвеклото се настъргва и получената маса се връща обратно в останалата течност – около литър. Сместа се вари 20 минути и пак се оставя настрана да се охлади. Лекарството ви за пречистване на черния дроб е готово: от тази отвара, без да се прецежда, се приема 3-4 пъти на ден по една чаша в продължение на седмица.

2. Пречистване на черния дроб с билки.

пречистване на черния дроб
Лимонът и слънчогледовото олио са в рецептурника за пречистване на черния дроб

За тази цел се използват треви, които активират отделянето на жлъчни сокове. Най-популярните сред тях са коприва, мента, змийско мляко, глухарче, пелин, цикория. От една или 2-3 билки се прави настойка – 3 супени лъжици суха билка на половин литър вода.

 

Билките се заливат с горещата вода и след като изстинат, запарката се прецежда. Пие се от течността 2-3 пъти дневно по една малка чаша преди ядене.

3. Пречистване на черния дроб с брезови пъпки.

Супена лъжица сушени брезови пъпки се насипват в термос, добавя се половин чаша овес-зърна, сухата маса се залива с половин литър вряла вода. Затваряме термоса за 6 часа. След това запарката се прецежда, пие се сутрин и вечер по една чаша.

4. Пречистване на черния дроб с елда.

пречистване на черния дроб
Грижата за здравето изисква да се погрижим за пречистване на черния дроб
“Фигурин

Супена лъжица зърна елда (гречка) се залива със 100 мл студена преварена вода и се оставя да кисне 8-10 часа или една нощ.

Дайте мнение и Вие тук!

След това водата внимателно се излива, а към зърната се добавя супена лъжица студено пресован зехтин, обърква се хубаво и се изяжда наведнъж. Процедурата се прави веднъж на ден в продължение на месец.

5. Пречистване на черния дроб със слънчогледово олио.

Лечебният курс продължава пет седмици по следната схема: през първата всяка сутрин гълтате половин чаена лъжичка олио; през втората – цяла чаена лъжичка; през третата – по една десертна лъжичка; през четвъртата – по една супена и през петата – отново по една десертна.

Ето и една любопитна рецепта за пречистване на черния дроб по Петър Дънов: “… Ще изяждате по 2 лимона на ден и ще пиете сутрин, обед и вечер по литър и половина гореща вода” (виж   joga108.info).

За прочистване на черен дроб е идеална комбинацията Демир бозан. Тя помага не само за премахване на паразити, но и след прекаляване с алкохол, вредни храни и при застоял начин на живот. Истинската и действаща комбинация струва 43 лева, така че не се подвеждайте да купувате нещо по-евтино, защото няма да ви свърши работа, а може и да ви навреди.

Вижте и това във връзка с темата за омазнен черен дроб:

https://www.lekar.bg/2014/07/13/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BB%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%BB-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1/

Още начини за укрепване на черен дроб. Темата за цирозата е страшна, но в материала по-долу се съдържат ценни указания изобщо за лечението на черния дроб:

https://www.lekar.bg/2015/04/15/%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-2/

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Какви мнения за Силимарин Макс съществуват.

Силимарин Макс, Артишок и Бял трън. Мнения и топ 10 най-добри. Странични ефекти, цена

Какви мнения за Силимарин Макс съществуват. Силимарин артишок, цена, странични ефекти. Лекарства със силимарин и …

Едно мнение

  1. Стоянка Панчева

    Рецептите са изключителни,всеки може да изпълни предпочитаната от него.Леки са за изпълнение и не са скъпи. Изпитани са и гарантират пълноценно пречистване на черния дроб. Мисля,че не е без значение да се изпълняват с вяра в резултата.Благодаря !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *