Какво ви очаква при отслабване с глад?

Какво ни очаква при отслабване с глад е въпрос, който не един загрижен за визията и здравето си човек си задава преди да се реши на подобно изпитание.

Гладът като инструмент в програми за редукция на теглото, но и като лечебно средство, има достатъчно привърженици и противници.

Експериментите и анализите на опити за отслабване с глад нямат край, описват от medikforum.ru.

Журналистът от The Daily Beast – Грегъри Ференштайн, решил да провери на собствен гръб ефектите върху здравето при отслабване с глад.

Репортерът бил запознат с една от “гладните” диети, която предвиждала силно редуцирания прием на 360-калорийно меню.

Тази диета е предназначена за хора със затлъстяване и обещава смъкване на 5 килограма за 4 дни. Диетата е съчетана с 8-часова физическа активност – предимно разходки, но и различни упражнения с нарастващо натоварване.

Ференщайн нямал наднормено тегло и изчисленията показали, че при неговите килограми храненето може да се ограничи до прием на 220 калории. Чиста инквизиция, би казал всеки трезво мислещ при анализа на това отслабване с глад.

Опитът на Грегъри Ференщайн следвал методика за отслабване с глад, разработена в Испания. Експерименталната й част описвала промените в килограмите на 15 доброволци със затлъстяване, които наистина отслабнали средно с по 5 кила за 4 дни. Толкова отслабнал и нашият герой.

След четирите дни на отслабване с глад той продължил да губи от теглото си, въпреки че постепенно започнал да се връща към нормален режим. Човекът искрено признал, че през цялото време си мислел за храна.

Лошото било, че при контролното изследване открили кръв в урината му, а по кожата му се образували мехури. Мнението на Грегъри Ференщайн: описаното отслабване с глад топи килограми, но е истинска мъка и крие опасности. Струва си да се прилага единствено по медицински показания и под лекарски контрол.

Според друга теория обаче едно отслабване с глад има и друг смисъл. Тук редукцията на теглото е вторият по важност ефект. Първият е свързан с възможността за рестарт на имунната система.

отслабване с глад

Отслабване с глад – за или против?

Учени от университета в Южна Калифорния откриха, че тридневната гладна диета принуждава имунната система да се рестартира. Тялото усилено се “обзавежда” с нови бели кръвни телца, които блокират възможните инфекции.

След тридневен глад имунната система започва да се подмладява – все едно, че е натиснато пусково копче за регенерация. Този ефект на предприетото отслабване с глад е от изключително значение за раково болни, които са на химиотерапия, както и за възрастни хора с отслабен поради възрастта имунитет.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Какво ви очаква при отслабване с глад?
4.2 (83.33%) 6 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *