орехови листа при остеопороза
Истинска аптека в орехови листа!

Орехови листа при остеопороза и други рецепти

Как се ползват орехови листа при остеопороза и други ценни рецепти. За имунитет, против прекалено изпотяване, при дерматит и безплодие. При болки в ухото, холангит и ларингит.

Доказано: няколко орехови листа между одеяла или пуловери пазят от молци, без да насищат тъканите с неприятната миризма на нафталин.

Ореховите листа са и често използвана в рецептите на народното лечение суровина: варят се, запарват се, изцеждат се пресни за какво ли не.

Орехови листа при остеопороза

Орехови листа при остеопороза се ползват като се вземат 2 пълни супени лъжици с изсушени и натрошени листа от орех и се залеят с половин литър вряла вода. Оставят се да поврат на котлона за няколко минути, после се прецеждат. Това са пие по 100 милилитра три пъти на ден преди ядене. Тази рецепта се препоръчва от Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова в книгата им “Лечебни отвари, сиропи и настойки”, публикувана през 2009 година. Ореховите листа помагат за заздравяването на костите!

Ето още няколко рецепти

за народно лечение с орехови листа – подбрани от www.100trav,com:

* При прекомерно изпотяване. Една част наситнени орехови листа се залива с 10 части водка; оставят се да киснат две седмици. Настойката се прецежда и се разрежда с вода 1:1. С памучен тампон се натърквате под мишниците два пъти дневно, след като мястото е измито с топла вода.

* За подсилване на имунитета. Две супени лъжици орехови листа се заливат с половин литър гореща вода и се оставят в термос за 10 часа. Получената запарка се прецежда и от нея се пие по 80 мл веднъж на ден.

* При дерматит. Една супена лъжица ситно нарязани орехови листа се заливат с чаша вода и се варят 10 минути. Отварата се оставя да престои два часа; прецежда се и се използва за навлажняване на компреси.

* При безплодие (за мъже). Вземат се равни части сухи орехови листа, борови връхчета, листа от бяла черница и ирландски мъх и хубаво се смесват. На две супени лъжици от сместа добавете една чаена лъжичка счукани семена от лен и залейте с половин литър гореща вода. Варете 10 минути и отдръпнете от огъня. След като изстине, прецедете и пийте три пъти на ден по една чаена чаша. Може да се добави мед и лимон.

Дайте мнение и Вие тук!

При болки в ухото.

Смачкайте няколко орехови листа и се опитайте да изцедите през марля 1-2 капки сок в болното ухо.

“Фигурин

* При холангит. Това мъчително жлъчно възпаление може да се облекчи с отвара, в която има орехови листа. Добавят се също корени от цикория и билката змийско мляко. Трите съставки се смесват в равни части. На една супена лъжица от сместа се измерват по 250 мл студена вода. Билковата смес се поставя да заври и се държи на слаб огън половин час. Охлажда се и се прецежда. От тази отвара се взема по една чаша три пъти на ден.

* При ларингит. Смесваме равни части наситнени мащерка, цикория, орехови листа и листа от касис. На една супена лъжица от сместа измерваме 300 мл гореща вода и оставяме да се запари за три часа. Прецеждаме и приемаме по 100 мл три пъти на ден.

орехови листа
Истинска аптека в орехови листа!

* За заздравяване на венците. Една супена лъжица надробени сухи орехови листа се заливат с 250 мл гореща вода. Запарката се оставя да се охлади и след прецеждане се използва за изплакване на венците.

Непременно погледнете и ТОВА:

Зелени орехчета: Сладко, ликьор и други ценни рецепти

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Как да се отървем от розов лишей?

Розов лишей. Ефикасно лечение с крем, кислородна вода и хомеопатия

Как да се отървем от розов лишей? Ефикасно лечение с цинков крем, кислородна вода, хомеопатия …

Едно мнение

  1. Александър Борисов Гоголев

    Интересува ме лекуване с народна медицина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *