Застраховка живот zastrahovka-jivot-01
Застраховка живот 03

Защо ни е необходима застраховка “Живот“?

Няма по-ценно от здравето. За съжаление през изминалата година се наложи да осъзнаем по-дълбоко тези думи.

И започнахме да гледаме по-сериозно на нуждата от превенция върху живота и здравето на нас и близките ни.

В периода на пандемията много хора изгубиха живота си, някои сериозно засегнаха здравето си, а други финансовото си състояние. Дори да не се замисляте, финансовият дефицит сериозно влияе върху здравословното състояние. Голяма част от хората загубиха работата си и останаха без доходи. Алтернативи за кредит винаги има, стига да имате приходи, за да ги връщате в срок.

Използването на кредитна карта или друг вид заем не е лошо, стига да сте дисциплинирани, но по-добре би било да спестявате някаква фиксирана сума ежемесечно от бюджета си. Една от най-разумните алтернативи е застраховка Живот.

В следващите редове, ще ви запознаем защо е добре да я имате, какви са нейните ползи като начин за спестяване и покритие на рисковете, ако се случи нещо с живота и здравето ви. Не пропускате да направите застраховка гражданска отговорност на автомобила си, а защо се държите така пренебрежително с живота си ?

Животозастрахователната полица може да ви помогне да гарантирате, че вашите близки имат сигурно финансово бъдеще, ако се случи най-лошото. Застраховката Живот не само може да ви помогне да покриете окончателните ви разходи – тя може да осигури на вашето семейство мрежа за финансова сигурност, като ви помогне да замените доходите си или служи като наследство за любим човек. Този вид застраховка се прави от хора, които са отговорни, обичат семействата си и мислят дългосрочно.

Ето и основните причини да си направите застраховка“ Живот“:

Ако имате деца

Когато човек има дете, той поема един вид отговорност да се грижи за него поне до навършването му на 18 годишна възраст. Тази отговорност е и финансова. Ако си представим, че се случи нещо лошо с единия родител, целият ангажимент върху грижите и разходите се прехвърля върху другия. Когато имате застраховка Живот, ще може да застраховате себе си като родител и след определен период от време, детето ви ще може да използва всички натрупани средства през годините – за университета или каквото ще е необходимо.

Дайте мнение и Вие тук!

Ако имате ипотечен кредит

Няма по хубаво от това, човек да има собствен дом, макар и не винаги да разполага със средства. Решенията, които взимат хората, желаещи да теглят ипотечен кредит трябва да бъдат добре обмислени и задължително обсъдени с кредитен консултант. Ако вече имате такъв кредит е препоръчително да си направите застраховка живот към ипотеката, освен ако банката не я е включила като подарък към вноските ви. Тази застраховка е изцяло с рисков елемент, т.е не е с инвестиционен характер и е в полза на банката. Ако се случи най-лошото с вас като длъжник по договор за кредит, застраховката ще покрие дълга ви към нея, като това ще помогне на наследниците да придобият активите, а задълженията се покриват от застрахователя.Застраховка живот 04 zastrahovka-jivot-02

Ако искате да спестявате

Основните изисквания за сключване на застраховка Живот е човекът да е здрав. Правейки вноска дори минимално допустимата за месеца, вие ще може да си гарантирате една сигурна сума след определен период от време (обикновено след 2-рата година). Освен гарантираната сума получавате и натрупана доходност, като през целия период сте застраховани срещу желаните рискове. Спестовната застраховка ви осигурява при трайна нетрудоспособност над 50%, като прекратявате внасянето на вноски и в края на периода ще получите цялата сума. Другата полза за притежателите на застраховката е данъчната преференция до 10% от облагаемия доход, които се признават за разход, ако сте се сдобили с полицата.

Ние от Izbiram.bg сме загрижени за вашата безопасност и здраве. Здравето е най-важният ни актив и наш ангажимент е ежедневно да го поддържаме, информирайки се за превенциите и алтернативите.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

кредит консулт - 0123

Необходима ли е реално здравна или др. застраховка, когато теглим кредит?

Случвало ли ви се е, когато теглите кредит, банката да ви предложи застраховка? Това може …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *