хидролизиран колаген цена 01 cena-biovea-collagen-01
хидролизиран колаген цена 02

Целулит и бръчки – елиминирай с един куршум два заека!

От анти ейдж кремове и червило до напитки, бонбони и козметични процедури – днес можете да откриете колаген почти навсякъде.

Защо колагенът стана толкова популярен и защо е толкова необходим?

Колагенът е нишковиден белтък, който влиза в състава на всички тъкани в човешкото тяло. Ролята му е не само да ни направи да изглеждаме по-млади и красиви. Това вещество участва в „строежа“ на ставите, костите, сухожилията, косата, ноктите и кожата ни. Точно благодарение на колагена, когато сме млади, тъканите ни са толкова здрави и разтегливи. Освен това колагенът образува стените на вените, артериите и капилярите в целия ни организъм. Той е 1/3 от всичките белтъци в нашия организъм.

Името на този протеин идва от гръцката дума „kolla“ – „лепило“. Това не е случайно – основната функция на колагена, казват много специалисти, се сравнява точно с лепилото. Молекулите му образуват дълги и тънки белтъчни влакна, фибрили. Те служат за „слепване“ на клетките на нашите тъкани и свързват организма ни в едно цяло. С възрастта запасите от колаген постепенно се изхабяват, което води до появата на първите признаци на старостта. Необходимите нива на колаген могат да се поддържат по различни начини. Наша е задачата да открием оптималната за колаген цена, която можем да платим – финансова, времева, всякаква.

Как влияе колагенът на кожата?

Най-известното свойство на колагена е способността му да прави кожата ни гладка, да повишава нейните защитни свойства и да забавя появата на бръчките. Влакната колаген могат да се смятат за „скелета“ на нашата кожа – от тях зависи нейната еластичност, разтегливост и здравина. Благодарение на белтъка колаген кожата ни изглежда по-млада, здрава и сияйна. Освен това колагенът изравнява нейния тон и стабилизира овала на лицето ни.

Подпомага и естественото самообновяване на тъканите при различни увреждания. Например, ако имате драскотини, натъртвания, синини, изгаряния или рани – ако си набавяме достатъчно качествен и все пак на приемлива за колаген или хидролизиран колаген цена, това ще ускори в пъти заздравяването им, а ние ще сме доволни от своето ново откритие за премахването на кожните си несъвършенства.

И обратното, при недостатъчно колаген кожата става по-вяла, тънка и суха. Тя губи еластичността си, „провисва“ неравномерно и повяхва. Затова се появяват и първите признаци на така нежеланата старост, които са особено забележими по лицето. Ето защо е толкова важно да поддържаме съдържанието на колаген в организма си на ниво.

Как колагенът помага в борбата с целулита?

хидролизиран колаген цена 03 cena-biovea-collagen-02Колагенът може да намали стриите и целулита. Тези проблеми се срещат при 80-90% от жените по целия свят. За да изясним как влияе колагенът на подкожния слой, ще изложим данни от изследване върху 105 жени на възраст от 24 до 50 години, които започнали да приемат колаген. Всяка от тях била с умерено ниво на целулит.

Дайте мнение и Вие тук!

Колагенови пептиди I тип са били назначени на 53 от участничките, останалите получили плацебо. След половин година учените открили, че при основната група жени целулитът е намалял с 9%, а външните му прояви под формата на „портокалова кожа“ – с 11.1%. Освен това, в сравнение с плацебо групата, кожата на изпитваните станала по-плътна и здрава.

Вижте и ТОВА:

Какъв колаген да пия през 2019 г.? Противопоказания и мнения. Течен, Допелхерц, Комплекс.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

хиалуронова киселина на таблетки и за стави

Хиалуронова киселина за пиене и инжектиране. Ползи и последици

Ползи от хиалуронова киселина. В устните. На таблетки, капсули и ампули (инжекции). За стави. Мезотерапия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *