кредит kriza-04
кредит kriza-06

Икономическата криза – какво е изгодно да се направи в момента

Една доста голяма част от населението на страната ни използва потребителски кредити.

Всъщност, те наистина биха могли да бъдат получени много лесно – процедурата за получаване е опростена, както никога досега. Имате възможност да получите желаната сума дори само в рамките на часове, каквато е процедурата при бързите кредити без договор. Тези услуги отдавна са известни на голям брой хора и се ползват непрекъснато. Дори след като бъде погасен първия заем, практиката показва, че веднага тегли втори.

Икономическата криза и кредитирането

Трудно е да се отрече, че в момента светът е на прага на много голяма финансова криза, която експертите предричат да бъде много по-голяма от предишната, която помним. Трябва се отбележи, че в момента все още в някаква степен теглим последствията от нея.
А тази нова световна криза, която се задава, икономистите очакват да бъде по- продължителна и сериозна. Ето защо никой не бива да допуска критични грешки и да надценява способностите си, особено при теглене на кредити.

Защото с времето условията на кредитите без трудов договор ще се променят и ние следва да сме подготвени за тях. Затова, ако сте обмисляли да теглите кредит, особено, ако става дума за по-голяма сума, направете го сега, още преди светът да е навлязъл в кризисния период. Когато това се случи, едно е сигурно – ще ви бъде много по-трудно да изплащате кредити. Това важи дори и в случаите, когато за момента се радвате на стабилни приходи. Доброто ви материално състояние сега не означава, че няма възможност това да се промени в близко бъдеще – никой не е застрахован от нищо, особено в условията на криза.кредит kriza-02

Дайте мнение и Вие тук!

Логиката е проста – в условия на икономическа криза спестяването за по-сериозни покупки ще е доста по-дълго и може би дори по-скъпо, отколкото ако просто изтеглите кредит. Естествено, преди такова решение трябва внимателно да проучите условията на заема и да изчислите всичко много прецизно.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

кредит консулт - 0123

Необходима ли е реално здравна или др. застраховка, когато теглим кредит?

Случвало ли ви се е, когато теглите кредит, банката да ви предложи застраховка? Това може …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *