Георгий Николаевич Ситин
Акад. Георгий Николаевич Ситин

Г. Н. Ситин: Доброто настроение лекува. Самолечение чрез мисъл

Самолечение. Ето какво ни учи Георгий Николаевич Ситин: В зависимост от това каква фраза най-често си повтаря човек, той може да си навлече болест, но може и да се излекува.

Ако си казвате “Аз съм абсолютно здрав”, това влияе добре на организма. Но ако си казвате “Ох, вече съм се превърнал в развалина”, то не очаквайте да оздравеете, ако въобще сте болен. Макар че тези мисловни внушения изглеждат и се възприемат от някои едва ли не като шарлатанство, в края на ХХ век учените отново се върнаха към този отдавна забравен метод за въздействие на организма.

Ние ще ви предложим метода на известния руски учен, академик от Международната академия на науките, Георгий Николаевич Ситин, който доказва, че “мисълта лекува”.

Самият той е преживял много кризисни ситуации със здравето си и когато е нямал никакъв друг начин да облекчи болките си, той започнал борба в помощ на изтощения си организъм, като закалявал непрекъснато волята си, самовъзпитавал се, борил се.

Десетки хиляди пъти си повтарял: “Цялото ми тяло непрекъснато се обновява.

Аз се раждам наново прекрасен и здрав. Нищо не ме боли”. Раните му започнали да заздравяват постепенно, докато накрая се оправил напълно.

Впоследствие завършил медицина и психология и усъвършенствал своя метод, който получил наименованието “словесно-образно емоционално контролиране състоянието на човека”.

Ситин обяснява много просто този метод: волята и активните усилия помагат на пациента да вземе под контрол най-тежките болести. Въздействието на речта може да оказва влияние на психиката, а оттам и върху функциите на различните органи.

ПОЛОЖИТЕЛНАТА ПСИХИЧНА НАСТРОЙКА ВЛИЯЕ БЛАГОПРИЯТНО ДОРИ ПРИ ИНСУЛТ И РАК

По време на болестта в централната нервна система постъпват сигнали за различните неразположения и нарушения в работата на органите и системите. Тази информация дълго време се пази в мозъка подобно на матрица и тя отново и отново се възвръща към пострадалите части от организма.

А това забавя процеса на оздравяване. За да се ускори този процес, е необходимо да се премахне от съзнанието тази информация за патологичното състояние на организма. И на нейно място да се заложи програма за неговото нормално функциониране. С такава задача може да се справи само правилната настройка на човек.

Той буквално “отмива” нежелателните сведения и ги заменя с нови, насочени за възстановяване. Този импулс засилва и имунната система, която на свой ред също започва успешно да се бори с болестта. Правилната психична настройка се отразява благоприятно дори при такива тежки болести като инсулт, множествена склероза и онкологични заболявания.

ОЗДРАВИТЕЛНИТЕ ТЕКСТОВЕ СА ОСНОВАНИ НА СТРОГАТА НАУКА. В ТЯХ НЯМА НИЩО МИСТИЧНО

Въпреки че текстовете, които предлага в своята програма академик Ситин, изглеждат като старинно заклинание, в тях няма никаква мистика. Всичко е основано на строгата наука. Например лечебният текст е съставен само от положителни твърдения. Изразите “Аз нямам болно сърце” например, или “Моят черен дроб не ме боли” съдържат негатив и могат да навредят, като подсилват болестта с думата “боли, болно, болка”.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Затова в истинските оздравителни настройки се препоръчват формулировки от рода на: “Аз вече не се съмнявам в това, че моето сърце е здраво и силно”. Такава фраза задава на организма позитивна настройка. Освен това в лечебния текст трябва да има повторения, при това желателно е те да вървят по възходящ ред.

Дайте мнение и Вие тук!

Например “Аз съм абсолютно спокоен”.

След време можете да го превърнете в израза “Аз съм абсолютно непоколебимо спокоен”. Специално подбраните фрази в текстовете на Ситин са ярки образи на здраве, младост и енергия. Необходимо е те да засилват положителните емоции и да стимулират воля с цел контролиране на организма.

Лечебният текст по-лесно се усвоява, ако е на звукозапис, дори болният може да го произнася на глас. Много е полезно при прослушването на текста да повтаряте мислите високо или да ги записвате на лист. Така се постига максимален ефект. Можете да четете и слушате настройката по пътя към работа, у дома, въобще във всяко удобно за вас време. Може да не повтаряте целия текст, а само някои фрази.

Съдържанието на настройката трябва да се възприема като нещо приятно. Ако отделни фрази предизвикват вътрешно съпротивление, може да се изключат от текста. А тези фрагменти, които ви харесват и чувствате, че ви помагат, то тях ги повтаряйте по-често.

Това е важно!

Оздравителните текстове не трябва да се коригират от хора, смятащи себе си за редактори, или редактори по професия. Запомнете, тези текстове са предложени в техния оптимален вариант и една такава редакция ще премахне лечебния ефект.

Освен това лечението по този психологически начин може да се съчетава с медикаментозното лечение и с другите видове лечение. Настройката може да се използва и като основно, и като допълнително лечение. Това лечение няма противопоказания, не оказва странични действия, не изисква някакви инвестиции.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *