колаген комплекс противопоказания 2019 г., мнения

Какъв колаген да пия? Противопоказания и мнения. Течен, Допелхерц, Комплекс.

Какъв колаген да пия? Противопоказания. Мнения за течен колаген Допелхерц. Колко време се пие? Колаген комплекс Форте.  Телешки колаген. Диас. Как се ползва за стави?

Колаген комплекс или само колаген: тези думи се споменават като възможност на забавим времето, да не чувстваме неприятните и мъчителни симптоми на стареенето. Всъщност това наистина е едно от фундаменталните средства за забавяне на стареенето. Вечна младост няма, но е хубаво и в третата възраст да подкрепиш уморените стави, кожа и коса. Колагенът прави кожата еластична и предпазва от бръчки. Предпазва и от т.н. гравитационно стареене, когато лицето увисва и губи овала си. Чрез допълнителен прием на колаген комплекс се съхранява тонуса на лицевите мускули и това се случва в по-слаба степен.

Какво всъщност е колагенът? Протеин, съставящ основата в съединителните тъкани на организма – сухожилия, фрущяли, кости, кожа. Колагенът осигурява здравината и еластичността на тези тъкани. За разлика от други животински протеини, колагенът съдържа компоненти от нестандартни аминокиселини. Ако те не ни достигат и сме принудени да приемаме колаген или колаген комплекс под формата на хранителни добавки, на практика ние вграждаме в организма си тухличките, от които той сам ще синтезира необходимото.

Съдържание:

Хиалуронова киселина и колаген комплекс

Хранителните добавки с колаген често съдържат и добавки от рода на калций и магнезий, особено ако продуктът целево е предназначен за профилактика и лечение на стави. В подобни случаи предлаганият колаген комплекс може да съдържа и други биоактивни съставки, например екстракти от водорасли или хиалуронова киселина. Специалистите в тази област нерядко препоръчват съчетаване на колаген комплекс с хиалуронова киселина, която има сходно въздействие; двата продукта взаимно усилват полезното си въздействие. Препоръчва се дори да не бъдат комбинирани в обща капсула или таблетка, за да може да се добави по-голямо количество хиалуронова киселина.

Какво е колаген

Вече стана дума за това, че колагенът е специфичен протеин с изключителна роля в изграждането на съединителната тъкан. Важен е за здравината и плътността на костите, издръжливостта на хрущялните връзки и сухожилията, устойчивостта на косата и ноктите, но също и за остротата на зрението и еластичността на мускулите и кожата.

Защо темата колаген комплекс най-често се ориентира към козметичната продукция? Просто обяснение: на това поле най-лесно се вижда ефектът от намаленото производство на колаген в стареещия организъм. Динамиката на съвременния живот ускорява стареенето и добавянето на колаген е вид помощ за организма да забави тези процеси. Проблемът съвсем не е само козметичен!

Колагенът по произход не е еднотипен и това има значение както за вътрешния прием, така и при ползването на козметика или средства за локално външно приложение. Различават се три типа колаген:

  • Животински – извлича се от кожата на едър рогат добитък. Ефективен, но не е напълно безопасен заради опасността от пренасяне на някои заболявания;
  • Растителен – обикновено екстрахиран от пшеничен белтък. Ефективен и в най-висока степен безопасен;
  • Морски – получава се от рибешки кожи и мекотели. Молекулите му са близки до този на човешкия колаген, което го прави много ефективен.

Други класификации диференцират около 20 вида колаген, който може да се открие в съединителните тъкани.

Още ТУК:

Живият колаген – начин да забавим стареенето

Ползи и приложение на колагена
колаген комплекс за 2019 г.
Приемът на колаген комплекс помага на болните стави
“Демир

Обикновено си представяме приложението на колаген като капсули за болни стави или като компонент в крем за лице. Всъщност колаген и колаген комплекс се прилага в медицината много често дори за терапии, които не се коментират. Така например колагенът участва в изготвянето на специални плаки за офталмологията, за покриване на рани и изгаряния. За производството на капсули и таблетки с различни лекарствени компоненти, които се приемат перорално. Освен това – за приготвянето на различни гелове, при които лекарството се въвежда трансдермално, т.е. чрез втриване в кожата.

Колагенът е включен в изработването на авангардни микросфери – наночастици за блокиране действието на определени ферменти; за лечението на ревматоиден артрит; за биоконструкции, където замества компоненти на кожата и костите; за изработване на изкуствени кръвоносни съдове и клапани, като имплант в козметичната хирургия.

Колаген има в хирургическите конци, които се саморазграждат. Свръхпречистен колаген се прилага в хирургията като крайна мярка за активиране на съсирването на кръвта, ако никакви други методи не са дали резултат

колаген кочплекс 2019
Дефицитът на колаген ускорява стареенето

Колагеновите продукти неутрализират възпалителните реакции, активират регенеративните процеси и ускоряват зарастването на рани от травми и изгаряния. Използват се специални марли и салфетки на колагенова основа, напоени с антибиотици – те се понасят добре от кожата и рядко дават алергични реакции. На основата на колагена се прави и т.н. изкуствена кожа, която едновременно предпазва от инфекции и насърчава възстановяването на увредените зони.

Колаген от свинска кожа се използва при пластични операции, възстановяващи увредени тъкани в човешкото тяло. Не са известни случаи на отхвърляне, тъй като имунната система на човека не реагира на свинския колаген като на чужд.

Практикува се и инжекционно въвеждане на колагенови продукти, чрез което се реконструират зони с депресия и стареене на кожата. Прилага се в пластичната хирургия и козметология, за корекции на белези и увредени от травми зони. В такива случаи прилагането започва с изследване за алергични реакции, тъй като те са допустими и трябва да се изключат предварително.

Колкото до козметиката с колаген – много специалисти са на мнение, че той на практика не прониква в дълбочина и не променя кондицията на кожата по същество. Функциите му се изчерпват с визуалните резултати, т.е. колагеновият компонент съдейства за попълване на бръчки и “повдига” повърхностния слой на кожата на лицето – което все пак е един безопасен начин за подобряване на облика.

Какво е хиалуронова киселина

През 1934 година учени изолират особено вещество от стъкловидното тяло на телешко око и го наричат хиалуронова киселина. Всъщност веществото не е киселина в класическия смисъл, както например салициловата. Хиалуроновата киселина е разновидност на полизахаридите и е част от състава на съединителните тъкани и на извънклетъчните структури на организма. За ефекта от присъствието й може да се съди например по това, че съдейства за еластичност и мекота на кожата и косата.

Тя е уникална: представлява гъста, желеобразна маса. Една нейна молекула е в състояние да привлече и задържи хиляда водни молекули, като по този начин осигурява овлажняване на тъканите, в които присъства.
Ако едно тяло тежи около 50 кг, в него трябва да са вградени 10 грама хиалуронова киселина. При по-малко количество настъпва изсушаване на съединителната тъкан, появяват се бръчки, увисване, “повяхване” на кожата.

Още нещо любопитно: хиалуроновата киселина е една и съща и при хората, и при животните. Въпреки това киселината с животински произход нерядко причинява алергични реакции. Затова най-често се използва – особено в козметиката – хипоалергенен, биосинтезиран аналог на киселината.

Хиалуронова киселина за пиене и инжектиране. Ползи и последици

Листовка: Кое е главното за колаген комплекс

Колаген комплекс е тип хранителна добавка, предназначена за грижа за кости и стави, кожа, нокти, носа. Предлага се от няколко известни производители на такива продукти. Съдържа телешки колаген, калций, магнезий, витамин С, екстракт от ацерола, допълнителни компоненти. За функциите на колагена споменахме най-важните моменти. Ролята на магнезия е да балансира клетъчния метаболизъм и да регулира енергийните трансформации в организма. Калцият има структурна функция и е основен градивен материал на костната система. Двата елемента – магнезий и калций, при определено съотношение осигуряват нормално възпроизводство и добро здравословно състояние на скелета и съединителната тъкан като цяло.

колаген кочплекс през 2019 година
Колаген комплекс добавя към организма и недостигащите дози калций и магнезий

Ролята на компонента ацерола е да добави към коментирания колаген комплекс антиоксидантна подкрепа.

Как се ползва колаген за пиене

Най-препоръчваните варианти за неутрализиране на дефицити от колаген е чрез различните колаген съдържащи хранителни добавки; справка във всяка аптека може да покаже голямото разнообразие от форми. При избора е добре да се направи консултация с лекар и фармацевт. Възможно е да се спрете на течна форма, при която условието е дневната доза от 25 мл да се приема сутрин наведнъж. Приемът на капсули или таблетки варира в зависимост от това дали се касае за лечение или за профилактична програма.

Дозировка

Колаген комплекс на авторитетния производител Витаголд е под формата на таблетки. Препоръчва се прием по една-две таблетки два-три пъти на ден. Ефект може да се очаква след двумесечно непрекъснато следване на схемата, след което се прави почивка и модулът се повтаря. С профилактична цел продуктът се приема два пъти годишно – пролет и есен, за по 45 дни (framar.bg).

За стави

Приемът на колаген комплекс забавя износването на ставните хрущяли, следователно е добро средство за профилактика. Чрез този продукт може да се насърчи производството на собствен колаген, което може да се почувства при намаляването на болките при движение и улесняване на самото движение.

Ако ставите вече са засегнати от дегенеративни процеси и са протекли необратими промени, колаген комплекс все пак е една възможност за подобрена кондиция и мобилност.

За кожа

До 80% от кожата по същество е колагенова формула, затова пероралният прием на колаген комплекс може да оптимизира състава й и да забави процесите на стареене. Благодарение на колаген комплекс се подобряват здравината и еластичността на кожата, а при паралелен прием с хиалуронова киселина се постига по-добро овлажняване и ефект на подмладяване.

Чрез колаген комплекс-терапия могат да се заличат малките бръчки, кожата да възстанови свежия си вид благодарение на регенериращия и овлажняващ ефект на комбинацията.

За кости

Колагенът съставлява около една четвърт от костите, затова нормалното му производство в организма се счита задължително условие за здравината им. Структурна роля за поддържането на здрави кости имат и компонентите магнезий и калций в продукта колаген комплекс. И в този случай приемът може да е част от комбинирана терапия при заболяване на костите, или водещ медикамент при профилактика за здрави кости.

За коса

Дефицитът на колаген в организма може да се разпознае по внезапно появилия се косопад или по нацепването на косъма. Приемът на колаген комплекс в рамките на около три седмици може да промени това състояние, да се възстанови здравината и еластичността на косъма и опадването да се прекрати.

За нокти

Общото подобряване на състоянието на съединителните тъкани в организма може да се види и по състоянието на ноктите. Ако преди приема на колаген комплекс те са били чупливи, можем да отчетем заздравяване, осезаема еластичност и добра визия.

Отзиви и мнения за колаген комплекс
  • Тренерът от lekar.bg: “Аз лично си купувам от ТОЗИ ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН – https://goo.gl/qBCwGh (не се плашете, че е чужд сайт, доставката до БГ е 4$ и пристига за 10 работни дни) Разтваря се лесно във вода или сок , има приятен вкус, лесно се усвоява и е на цена в пъти по-ниска от продуктите от същия клас по българските магазини Има и един друг голям плюс, многото глицин в колагена ще ви успокои нервите и ще спите по-добре. Въобще супер е колагена. Пробвайте го и кожата, косата, ноктите, ставите, и нервнната система ще ви благодарят!!!”
  • Аре от framar.bg: “Кога е най-добре да се приема – преди или след храна? И може ли да се пие съвместно с витамини “Витаслим Витаминс”?
  • Framar.bg: “Не се посочва изрично кога да приемате. Можете да комбинирате с Витаслим витаминс.”
  • Ева от framar.bg: “Здравейте, един АГ препоръча този вид колаген за бременни. Видях, че по-горе сте посочили да се избягва от тях. Какви са Ви съображенията за това?”
  • Framar.bg: “Нашите препоръки са да се използват витамини и добавки, които са специално разработени за бременни и кърмещи жени. Изрични противопоказания за използването на Колаген комплекс от бременни, не са посочени. “

Цена на колаген

Цената на продукта се определя от марката на производителя и точния състав на комплекса. Така например опаковка от 60 таблетки на Витаголд струва около 10 лв; при стандартен прием 3х2 таблетки дневно достатъчно количество от продукта за месец излиза около 30 лв.

525 г колаген комплекс желатин голд екстра, отново на Витаголд, е около 70 лв. Препоръчва се прием на 10 г дневно, така че опаковката е за 50-52 дни.

Колаген комплекс Макс

Популярен продукт Колаген комплекс Макс е на Витаголд; препоръчван за поддържане на стави, кожа, коса и нокти.

Действието на продукта е свързано както с директно неутрализиране на дефицити, така и със стимулиране производството на собствен колаген. Дефиницията “комплексен” означава въздействие върху всички елементи, които съдържат съединителна тъкан и са застрашени в основните си характеристики от недостига на колаген в нея.

Благодарение на съставката хидролизиран колаген се подобрява кондицията на ставите: балансира се наличието на синовиална течност и се оптимизира състоянието на хрущялното покритие. Това подобрява подвижността и намалява болките.

Чрез увеличеното съдържание на колаген в съединителната тъкан се подобрява здравината и еластичността на кожата и косата. Заличава се мрежата от малки бръчки и се заздравяват ноктите.

Дайте мнение и Вие тук!
Какво е хидролизиран колаген?

Промишленият колаген, който се влага в хранителни добавки, храни или козметика, може да се получи по два основни начина – хидролизация или лиофилизация.

Лиофилизацията е замразяване и изсушаване, при което се добива суха маса със съхранени молекули и молекулни връзки. Хидролизацията предполага термична обработка и въздействие с киселини или основи; получава се желатиноподобна маса, която притежава очакваните основни качества на  колагена. За разлика от пълноценния природен колаген, хидролизираният съдържа различни молекулни фрагменти. Под хидролизиран колаген най-често се разбира сгъстител, желатин, произведен от животински кости.

Продуктите от типа на комплексни хранителни добавки могат да съдържат и двете форми на колаген – хидролизат или лиофилизат. Хидролизираният е по-евтина, но достатъчно ефективна версия.

Съдържание

Колаген комплекс макс съдържа хидролизиран колаген, който обаче е пречистен и различен от аморфната желеподобна маса, описвана като резултат от промишлена лиофилизация. Съдържа само определен вид протеинови молекули, което го прави лесен за усвояване, близък по структура и състав до човешкия.

Продуктът съдържа също хиалуронова киселина, калций, магнезий, цинк, витамини С и D3. Хиалуроновата киселина участва съвместно с колаген/колаген комплекс в изграждането на съединителната тъкан и съхраняването на нейната здравина и еластичност; оптимизира хидратацията.

Съставките калций и магнезий са отговорни за регенерацията и устойчивостта на сединителните клетки, а витамините допълнително подобряват храненето на клетъчно ниво, здравината на клетъчните мембрани и забавят процесите на стареене.

Действие

Приемът на Колаген комплекс макс според конкретния проблем е 1-2 таблетки дневно в продължение на два месеца. Използва се като съставка в комплексна терапия или за профилактика най-често при дегенеративни промени в ставите, свързани с болки и ограничаване на движенията. Ефектът след системно приложение е забавяне на описаните процеси, намаляване на възпалението и болката, подобрена подвижност на ставите. Продуктът допринася за подобрена визия и кондиция на кожата, косата и ноктите в анти-ейдж посока.

Цена

Опаковка от продукта с 30 таблетки се продава за 13-14 лв, а от 60 – до 22 лв. Производителите периодично предлагат и промо пакети от типа “60+30” за около 20 лв.

60 или 90 таблетки

Тъй като добавката се приема продължително време, логично е да се търси промоционална опаковка. 90 таблетки са оптимално количество за месец и половина – два, такава опаковка е за предпочитане.

Мнения за Макс
  • Деньо Катанов от framar.bg: “КОЛАГЕН КОМПЛЕКС МАКС . Имах болки в раменните стави, след едноседмичен прием по една таблетка на ден болките значително намаляха. Приемам вече трета седмица от добавката, болките отзвучаха напълно.”
  • Kina Ivanova от framar.bg: “Здравейте, може ли да се пие при гнойна пародонтоза? По каква схема? Благодаря предварително.”
  • Николай Велинов от framar.bg: “На 63 години съм. Изпих три опаковки по 1 таблетка дневно. Получих постоянни болки в кръста от активирането ма дископатията ми. Вероятно е настъпило масирано изменение на хрущялните дискове в зоната на дископатия и притискането на нервните коренчета е увеличено. Болките са постоянни, при всички движения и вече продължават повече от три месеца.
  • Ивайло Шолеков от framar.bg: “Дали ще е удачно да комбинирам продукта с ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИНИ А – Я С ЛУТЕИН? Има ли вероятност да се получи натрупване с витамини? Благодаря.” 
  • Framar.bg: “По-добре приемайте само един от двата препарата. Може след приключване на приема на единия продукт да започнете употребата на другия.”

С глюкозамин на “Джеймисън” + цена

Продуктът “Джеймисън” се препоръчва при скованост и болки в ставите. Съдържа

UC-II естествен колаген тип II, който е приготвен чрез нискотемпературна технология. При такива условия активните съставки на колагена са съхранени и терапевтично активни.

В продукта е включен и глюкозамин, който насърчава производството на собствен колаген. Двете съставки заедно постигат подобрена подвижност на ставите, ограничаване на възпалението и болката (framar.bg). Приема се само по една капсула на ден. Цената на опаковка от 30 капсули, достатъчни за месец, е около 37 лв.

Какво е глюкозамин

Глюкозаминът е комбинация от аминокиселината глутамин и глюкоза. Определян е като аминозахарид, който има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Оптималното му съдържание в организма гарантира поддържане на здрави съединителни тъкани – хрущяли, сухожилия, кожа.

Здравият организъм разчита на високата концентрация на глюкозамин, но при стареенето собствената му продукция отслабва паралелно с тази на колагена. При недостиг на глюкозамин расте рискът от остеоартрит, артрози, болки и затруднени движения. Препоръчва се прием за профилактика на тези заболявания; глюкозаминът е част от лечението при травми и операции на костно-ставната система. Приемът е 2-3 пъти дневно по една капсула за три месеца.

Глюкозамин, митове и истини за хранителната добавка

200 и 120 таблетки на Вита Голд

Основният компонент в този продукт е телешки колаген хидролизат. Съдържа също магнезий, калций, прах от плодове на ацерола, витамин С. Освен при вече коментираните случаи се препоръчва за укрепване стените на кръвоносните съдове; отговаря за доброто състояние на зрителните органи.

Приемат се три пъти дневно по 2-3 таблетки за два месеца. Не е подходящ за деца под 12 години. Опаковка от 200 таблетки по 505 мг. Цената е около 35 лв.

60 таблетки Колаген комплекс макс на същия производител е за 23 лв.Освен колагенов хидролизат съдържа хиалуронова киселина и витамините С и D3, както и калций, магнезий и цинк.

 Колаген комплекс желатин голд екстра също на Вита Голд

Още един продукт на Вита Голд – в прахообразна форма, с аналогично на вече коментираните приложение. Изчистено съдържание – включва само колагенов хидролизат и фруктоза. Има регенерираща ставния хрущял функция, за подвижност и добра кондиция на кожата, косата и ноктите. Облекчава болки при възпаление и ограничена подвижност на ставите.

Приемът е по 10 г дневно, разтворени във вода. Опаковка за 70 лв е достатъчна за месец и половина.

Колаген комплекс плюс

Колаген комплекс плюс на Вита Голд е вариант на познатата формула – колагенов хидролизат плюс калций и магнезий, плюс витамин С от плодове на ацерола. Опаковка от 120 таблетки се препоръчва като подкрепа за стави, кожа, коса и нокти в рамките на 20 дни. Помага при остеопороза и кожни алергии, може да бъде част от антиейдж програми. Приемат се три пъти дневно по 2-3 таблетки. Вариантът е с висока биоактивност, формулата предполага лесно, бързо и пълноценно усвояване.

За стави и кости на Допелхерц

Допелхерц колаген за стави и кости е течна форма за перорален прием. Съдържа колаген и хондроитин, витамини С и D, селен и мед.  Хидролизираният колаген е съчетан с хондроитин – компонент с изключителна роля в изграждането на хрущялната тъкан. Витамините създават условия за пълноценно усвояване на двете биоактивни съставки, какт и на добавените мед и селен, за усвояването на необходимите количества минерали в костното вещество.

Приемът на продукта съдейства за успешно поддържане здравината на костите и здравина и мобилност на ставите, за еластична и със здравословна пигментация кожа.

Продуктът се предлага в капсули за еднократен прием, с приятен вкус на горски плодове. Опаковка от 30 флакона по 25 мл може да се купи за около 46 лв. количеството е достатъчно за едномесечен прием.

Колаген комплекс 550 на Дойч

Продуктът за здрави кости, стави, нокти и коса е базиран върху говежди колаген хидролизат. Продуктът съдържа и сух екстракт от кора на бяла върба – т.н. природен аспирин, който обезболява и действа противовъзпалително. Добавени са хелатен калциев Л-аспартат, Л-лизин, витамин С. репоръчва се дневен прием за възрастни до 8 таблетки, а за деца над 12 години – до 3. Общото количество се разделя на 2-3 равни дози. Продуктът може да се приема продължително, таблетките се гълтат цели, със 150-200 мл вждо. Подходящ за диабетици и потребители с глутенова непоносимост. Продукт на Дойч ЕООД.

Комплекс колаген + зеленоуста мида на Максмедика

Колаген хидролизат – и в този продукт на Максмедика това е основната биоактивна съставка. Прилага се в добавка със сух екстракт от новозеландска зеленоуста мида и екстракт от кора на бяла върба. Комплексът обезболява и неутрализира възпалителните процеси при артрози; съдейства за съхраняване на ставните хрущяли и подобряване подвижността на опорно-двигателния апарат.

Зеленоустата мида е източник на глюкозаминогликани, аминокиселини, ненаситени мастни киселини и антиоксиданти. През последните години активно се разработват монопродукти или екстракти от мидата участват в композиции за поддържането на ставното здраве.

От продукта на Максмедика трябва да се приемат 3 пъти дневно по две капсули. Опаковка от 60 капсули струва около 18-19 лв.

Какво е зеленоуста мида?

Обитател на морските води в района на нова Зеландия. Ролята й за укрепване здравето на ставите, кожата, косата и ноктите е разкрита случайно – при изследвания за антиканцерогенното въздействие на екстракт от мидата. Бременни, кърмачки и деца под 12 години не трябва да използват мидения сух екстракт.

Противопоказания на колаген комплекс, странични ефекти

Най-често споменаваните противопоказания при прием на колагено съдържащи хранителни добавки са алергичните реакции. Няма информация за странични ефекти с опасен ефект за здравето на потребителя.

Особено популярни в последно време са добавките с колаген, получен от рибешки кожи. В този случай отпада рискът в организма на потребителя да попаднат т.н. приони – деформирани протеинови молекули, които причиняват патологични изменения в клетките на приемащия организъм и болести от типа на т.н. луда крава. Т.е. неутрализира се един от сериозните рискове в терапиите с колаген,

Още мнения от форуми, плюсове и минуси

  • Uptech от framar.bg: “Нова съм във форума, но ми се иска да обменим мнения за този полски колаген дето бил чудо на чудесата kolagengel.com. Някой ползвал ли го е? Разпространява се чрез дистрибутори. Предлага се като гел за мазане и като таблетки за пиене.”
  • Reny@Raia от framar.bg: “Да. Ползвам този колаген. Определено много съм доволна. Нанася се сутрин и вечер на влажна кожа с лек масаж. Много силно стяга кожата, затова след него на лицето се слага мазен крем за да я отпусне. Кожата става много свежа и гладка. Имам колаген от 50мл. струва 95лв.”
  • Uptech от framar.bg: “Разбрах, че като цяло колагенът не прониква в кожата, за да възстанови запасите, които с изчерпват с годините, а само я заглажа повърхностно. Ако е така, мисля, че цената му е много висока. Освен това се разпространява чрез директен маркетинг и, нали знаете, товари се цената от доставчика, после от дистрибутора… Ами то, ако ще се дават 100 лева, мисля, че е по-добре да си вземе човек качествен марков крем. Аз за първи път чух за този продукт преди около година.”

Немалко потребители са скептични към нещата, които коментирахме дотук. Те дори се отнасят с пренебрежение към уверенията, че приемът на хранителни добавки с колаген/колаген сомплекс забавя стареенето и подобрява шансовете на организма да поддържа сам здрава собствена система на съединителните тъкани.

Основна причина за това може би е фактът, че изходна суровина за популярния хидролизиран колаген са отпадъци – кости, животински и рибешки кожи. Продуктът е поради тази причина евтин, а евтиното буди съмнения за качество и ефективност!

Аналози. Откъде да го добием без химия?

Ако говорим за варианти на колаген без химия и без странични ефекти, може би трябва да се обърнем към марката PURELOGICOL. Касае се за т.н. микроколаген – протеинов продукт с малки молекули, които са способни да преодоляват чревните стени и директно да попадат в кръвта и в проблемните зони на тялото.

Микроколагенът е стопроцентово отговарящ на природните норми, усвоява се пълноценно и не провокира опасни странични ефекти. Начинът на производство на микроколагена дава като резултат един чист и ефективен продукт, без остатъци от производствените процеси.

Източници:

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Какви мнения съществуват за безиглена мезотерапия.

Мезотерапия. Мнения за безиглена и иглена за лице и с хиалурон

Какви мнения съществуват за безиглена мезотерапия. Как се прави и какъв ефект има? Иглена мезотерапия …

4 Мнения

  1. Стефка Димитрова

    От една седмица пия kollagen 11.000 plus .но слез третия ден започнаха непоносими болки в областа на шията ,раменете и кръста,започна странно да ме боли и глава,това нормално ли е и ще отзвучи ли или да спра приема,някой получавал ли е болка?

  2. Явор Андреев

    Здравейте. Занимавам се с фитнес. Имам болна става (вадено рамо 2 пъти през интервал от време 4 год. Силово) Въпросът ми е за приема на Collagen Hyaluronic Acid complex тип 2 и Glucosamine Chondroitin complex едновременно. Какви дози? И колко време се пият преди да се направи пауза? В момента ги пия 3 месеца и един почивам. Притесвявам се от това да не предозирам защото няма да е приятно.
    Ще се радвам на компетентен отговор от ваша страна.
    Благодаря предварително!

  3. Барбара Ангелова

    Здравейте , някой пил ли е HYALGEL COLLAGEN MAXX Интересува ме какви са отзивите за тази хранителна добавка и има ли противопоказания

    • Иван Стефанов

      Не съм го ползвал, Барбара Ангелова, но при руснаците прочетох следното нещо: Противопоказания на HYALGEL COLLAGEN MAXX: Възможно е да съществува индивидуална непоносимост към съставките на гела. Да се прилага с особено внимание при наличие на инфектирани рани, ожулвания в областта на ставата, при инфектирани или силно възпалени стави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *