Рецепта на Ванга за туберкулоза. Лечение с билки

Рецепта на Ванга за туберкулоза. Лечение с билки

Интересна рецепта се приписва на Ванга във връзка с лечението на туберкулоза.

Тя е открита в една от книгите на нейната племенница и се разпространява сред потребителите на социалните мрежи. Има доста добри отзиви от нея.

Рецепта на Ванга за туберкулоза

Взема се корен от Polypodium vulgare или така наречената сладка папрат. Една супена лъжица е достатъчна като за начало. Вари се на бавен огън в половин литър водичка. Това продължава 10-ина минути след като е завряла водата. Тогава се слага и билката. След като се охлади отварата, се прецежда внимателно. Пие се по 75 милилитра на прием по четири пъти в деня преди ядене.

Рецепта на Ванга за туберкулоза. 03 Лечение с билки
Сладка папрат (Polypodium vulgare)

Вижте и едно лесно и интелигентно лечение на туберкулоза с помощта на бульон. Причините и начините за тяхното елиминиране са описани в тази статия.

Ще започнем с това, че всеки човек може да се разболее от туберкулоза, включително и този, който живее в добри условия, в задружно семейство.

Неправилно е да се смята, че това е болест изключително на бедните, живеещи в мръсни и затънтени квартали хора.

Заболяването е свързано с понижаване на имунитета и с нарушаване на хомеостазата, т.е. равновесното състояние на органите и системите от организма. Достатъчно е да се премине през някакъв стрес и това равновесие може да бъде нарушено. Тогава се проявяват много болести, включително туберкулозата.

Стресът и депресията

Онова, което прави организма податлив на туберкулозата, е неправилната работа на храносмилателните органи. При добра работа на стомашно-чревния тракт всеки микроб, попаднал вътре в организма, ще бъде разтворен от стомашния сок и няма да причини вреда на здравето.

Трябва да се знае, че функциите на нервната и храносмилателната система са тясно свързани помежду си – нарушенията в едната веднага предизвикват разстройство и нарушения в другата.

С една дума, туберкулозата е болест на стреса, угнетеното съзнание и депресията.

Демир бозан за безсъние

Затова първото, с което трябва да се започне, е да се изкара болният от подобно състояние.

Вижте и ТОВА: Симптоми и лечение на туберкулоза, включително и с домашни средства.

Възбудител e бацилът на Кох

Туберкулозната инфекция е била известна на тибетските лекари още през XII век. Буратският лечител Пьотр Бадмаев в началото на XX век успешно е лекувал търговските пътници от охтика дълго преди да бъдат открити антибиотиците.

За развитие на туберкулозата помагат студеният суров климат, особено през зимния период. Този климат е ключов фактор за жизнеността на туберкулозния бацил, наречен още бацил на Кох. Ако този бацил попадне в организма чрез стомашно-чревния тракт, се увреждат вътрешните органи. Ако пък е по въздушно-капков път – увреждат се дихателните органи. А по кръвта и лимфната течност туберкулозният бацил попада където му е удобно – в ставите, костите, половите органи, бъбреците, очите.

Пийте горещо козе мляко

За да не се допусне развитие на туберкулоза или да се спре започващият процес, трябва да се избягват студените хранителни продукти, включително мляко и млечнокисели продукти, с изключение на козе мляко. Който обича мляко, нека го пие горещо, а още по-добре – с добавена в него захар.

Пет дни се пие по половин чаша от това мляко, колкото се може по-горещо.

Именно козето мляко най-силно повишава имунитета. Най-добре е то да се използва по следния начин:

300 мл козе мляко се слага на огъня, в него се добавят 15 г захар и сместа се оставя да кипне. Ври дотогава, докато в съда останат 250 мл. Тази доза се изпива на един път. Прави се в продължение на една седмица.

Освен за профилактика на туберкулозата това средство е подходящо за лечение и на обикновени простуди, особено придружени с кашлица.

Дайте мнение и Вие тук!

НЕ ЯЖТЕ СУРОВИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Наблегнете на енергийната храна, защото в това е вашето спасение. Болният от туберкулоза трябва да отвикне, да се отучи да консумира сурови плодове и зеленчуци – растителната храна е полезна само след термична обработка, във вид на пюре.

Провитамините, съдържащи се в зеленчуците и плодовете, след нагряване се трансформират в пълноценни витамини.

За излекуването е необходимо на организма да се дава високоенергийна храна, която и да го сгрява.

Най-добре с това ще се справи бульонът от агнешко и, забележете, конско месо. Обърнете внимание: народите от Далечния изток, свикнали към такова ядене, не знаят какво е това туберкулоза. Не е тайна колко социални проблеми и сътресения се случват в Монголия, а туберкулоза няма.

Това се обяснява преди всичко с обичайния за монголците горещ овнешки бульон.

Да ви кажем и за качествата на конския бульон. Конете, ако някой не знае, нямат жлъчен мехур, а това означава, че и месото им е лишено от вреден холестерол. Белтъчините на конското месо, с всичките свои незаменими аминокиселини, гликогени и вътрешни мазнини, ефикасно повишават имунитета на организма.

ЛЕЧЕНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕЖДА И С БУЛЬОН

Взима се прясно сочно месо (размразеното не е за предпочитане) и се нарязва на ситно. Толкова ситно, че всяко парченце да не е повече от нокътя на малкия пръст.

2 супени лъжици от месото се слагат в половин литър вряща вода, бульонът се подправя с няколко зрънца черен пипер, 3 г смлян джинджифил, лук и чесън на вкус. Чашата бульон се изпива наведнъж, добре е да се изпива сутрин и една вечер по една чаша – и така в продължение на 2-3 седмици. В тежките случаи се препоръчва такъв бульон да се пие цял месец.

Ако туберкулозата се е задълбочила и протича тежко, след този едномесечен курс за лечение се прави двуседмична почивка и лечението се повтаря по същия начин.

Чест признак на туберкулозата е “затегнатата” кашлица – без изкарване на храчки. Такава може да се получи и при хроничен бронхит и дори при тежко протичащо остро респираторно заболяване. За такава суха кашлица ви предлагаме следната рецепта: 20 г смлян чесън се слага в 200 мл студена вода и сместа престоява половин час. След това се слага на бавен огън за един час и докато се вари, добавяме една супена лъжица мед. Получената отвара трябва да се изпие на два пъти. Повтаряме операцията в продължение на три дни.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

манту при деца

Манту. Тест и проба. Условия и начин за правилно отчитане на резултат

Как се прави проба манту (тест). Отчитане на правилния резултат. Противопоказания и странични ефекти. При …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *