Кремове за лице, грижи

Грижата за лицето с кремове за лице – основни напътствия

Заставайки пред някой човек, първото което се вижда, е неговото лице.

То може да покаже много за самия човек, за физическото му здраве и много важно – може да ви каже за неговото истинско вътрешно психическо и духовно състояние.

А всеки иска да изглежда здрав, спокоен, уверен, интелигентен одухотворен. Изводът е ясен: грижете се за кожата на лицето си. А мъжете трябва да имат принос и за лицето на жените си, защото има една приказка, че по лицето на жената се познава мъжът ѝ. За дермиса на лицето е добре да се грижи всеки и защото той изпълнява много важни задачи:

  • опазва от негативното въздействие на заобиколящата ни среда;
  • спира навлизането на вредни бактерии и микроорганизми;
  • контролира отоплителната регулация от тялото;
  • подпомага дишането.

Грижи за кожата на лицето

Те биха могли да бъдат систематизирани в няколко направления от аптеки валета.

  • Не е нужно да се обяснява, че преди всичко е необходимо нейното подходящо хранене с естествения процес в живота на човека – храненето, което е друга тема;
  • Тук става въпрос, че е нужно и допълнително подхранване с различни кремове и други козметични продукти, нанесени върху лицето

Какво се постига с крема за лице?

  1. Кремът обогатява кожата с допълнени витамини, различни микроелементи, фитохормони и др.
  2. Непосредствено нанесеният крем върху кожата се усвоява много по-добре и полезните вещества проникват в дълбочина.
  3. Основна функция на крема е да защитава от външни въздействия,
  4. Подходящите кремове за лице хидратират кожата, което я прави лицето гладко и сияйно.

Важността на грижата за кожата на лицето е неоспорима и затова ние от Аптеки Валета Фарм сме подготвили конкретни съвети в тази статия, за да ви осигурим познания да изберете подходящ крем за Вашето лице.

На кой крем за лице да се спрем? Как да си помогнем в избора.

Да се избере подходящ крем за лице е трудна задача и за това от Аптеки Валета Фарм. Пазарът е залят с много качествени продукти на реномирани фирми. В същото време има и напълно неподходящи до вредни кремове.

За да се избере най-подходящият крем за лице, човек трябва да се съобразява с редица фактори: типът кожа, предназначение, дневен или нощен, сезон, възраст, качествен състав и др. Кой обаче е първостепенния фактор? Откъде да се започне? За да можете да си изберете най-добрия крем за Вашето лице, задълбочено сме обмислили всичко и предлагаме на Вашето внимание да използвате предлаганата схема

  • Преценете начина си на живот: спане, почивка, разходка на въздух и др.
  • Преценете храненето си: продукти по вид и качество, начин на приготвяне и режим на приемане.
  • Много задълбочено проучете с какъв тип кожа е вашето лице: нормална, суха, мазна, чувствителна.
  • Проверете състоянието на кожата ви във връзка с възрастта. Всичко до тук позволява да установите точно какъв крем ви трябва точно за вашата кожа.
  • Сега трябва да намерите реномирана козметична фирма с международен престиж и съответната серия от козметични продукти.
  • Много е важно от какви елементи е приготвен кремът за лице. Най-добре е кремът да бъде съставен изцяло от естествени съставки. С такива съставки кремът за лице не само е по-ефикасен, но и без странични ефекти. Много ще Ви е полезна информацията, че има връзка между срока на годност и количеството естествени съставки крема. За всеки козметичен продукт на опаковката е посочен срок на годност и имайте предвид, че колкото указаната трайност на крема е по-малка, по-толкова по-естествени и щадящи са неговите съставки, количеството на консерванти, които се съдържат в него е по-малко или изцяло липсват.
  • При чувствителна или раздразнена кожа, кремовете не трябва да съдържат аромати, оцветители и етерични масла, Дали има такива съставки ще откриете в описанието на продукта.

Практични съвети при избор и приложение на крем за лице

  1. Първият съвет, който специалистите дават, е да се чете подробно етикета за състава на крема. Обърнете внимание на следното:
    – хубаво е в дневния крем да присъства Алфа хидроксилна киселина – AHA. Тя е добра превенция за поява на бръчки и има лечебно въздействие върху кожата;
    – да има глицерин вместо ланолин, за да намалят възможните алергени в козметичните продукти;
    – друга основа на крема, която е по-подходяща от ланолина е чистият дерматичен вазелин.
  2. При закупуване да се гледа срокът на годност – той да е по-кратък.
  3. Да се закупят всички необходими козметични продукти за лицето (дневен, вечерен, нощен крем и др.) от асортимента на една линия козметични продукти.
  4. Винаги нанасяйте крема, след като добре сте почистили кожата.
  5. Хубаво е да сменяте кремовете си периодично, тъй като се придобива резистентност към продукти, използвани твърде често.
  6. Не прекалявайте с употребата на излишно много козметични продукти, защото може да се получат нежелани резултати.
  7. При първо използване на даден крем е добре да се направи тест за алергичност. За целта се нанася малко от него зад ухото и се изчаква до половин час. Ако кожата остане спокойна, няма зачервяване или сърбеж, кремът може да се използва.

От огромното разнообразие, като особено полезна съставка е сочен актичния комплекс от семена. В него се съдържат екстракти на семена, богати на витамини и напълно естествени оксиданти. Комплексът подхранва кожата в дълбочина, защитава я от вредното въздействие на външните фактори и по този начин значително забавя процеса на стареене.А естественият и красив вид на кожата е възстановен.

Дайте мнение и Вие тук!

Специалисти в областта на козметиката установяват, че невероятно благотворно върху кожата въздействат нерафинираните растителни масла. Според тях най-добрите 3 масла са:

  • кокосовото масло. То има изключително приятен аромат, не е толкова тежко и се топи нежно. След използването му кожата става кадифена и максимално хидратирана;
  • какаовото масло. То е по-твърдо и по-мазно, затова е по-подходящо за вечерно нанасяне, като в същото време е много добра храна за кожата;
  • маслото от карите/ший е прекрасен балсам чувствителната, суха кожа.

Вижте и ТОВА:

Маски за лице. С яйце: белтък или жълтък. Със сода, с хума против бръчки, зехтин, аспирин и 15+ други!

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Човек употребява кокосово масло от дълбока древност.

Полезно ли е кокосовото масло?

Човек употребява кокосово масло от дълбока древност. За добиването му се използват вътрешната и най-мека …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *