Дневен и нощен крем за лице

Различната ефективност на дневния и нощния крем за лице в грижата за кожата

Всеки крем е проектиран да работи в определено време на денонощието, в зависимост от активността или почивката на своя собственик

При избора на крем трябва да се съобразим с типа на кожата си и да се сдобием с най-подходящия продукт: по-плътен, лек или овлажняващ.

Дневен крем за лице

Кремовете за употреба в светлата част на деня имат за задача да предпазят кожата ни от външни фактори като изсушаване, пигментации от UV лъчи, вятър, студ и мръсен въздух. Дневният крем създава защитен слой, овлажнява, предотвратява увреждания и образуване на микропукнатини, чрез които в епидермиса проникват прах и бактерии, носещи възпаления, бръчки и хронични кожни проблеми. Крем с овлажняващ ефект и висок SPF е най-добрият приятел на жената от всяка възраст през деня. Осъществява лифтинг ефект и придава еластичност. Бързо попива и не запушва порите. Много продукти за грижа през деня съдържат органични растителни екстракти – за укрепване на разхлабените връзки в кожата.

Някои козметични серии за дневна грижа

са богати на антиоксиданти, които защитават кожните клетки и неутрализират действието на свободните радикали.

Дневният крем не съдържа активни съставки като гликолова киселина или алфа хидрокси киселини, които биха могли да причинят чувствителност спрямо слънчевите лъчи. Подходящи за нанасяне сутрин са кремове с екстракти от алое, жожоба, арган, ший, водорасли. Осигуряват обилна влага и балансират маслото в клетките. Ще подарим на кожата си високо ефективна и качествена грижа с продукти от марки, доказали се в производството на полезна и грижовна козметика като световноизвестната компания Vichy, чиито средства помагат за красотата и младостта на хората в целия свят.

Крем за нощна грижа

Мнозина от нас подценяват ролята на нощния крем. Фактът, че все още нямаме бръчки не означава, че не трябва да се вземат превантивни мерки срещу стареенето. Понякога производството на колаген в кожата може да започне да намалява много по-рано, заради стреса и лошите условия от средата в големите градове. Нощният крем подхранва и възстановява. Хидратира в продължение на цяла нощ. Съдържа ексфолиращи, подхранващи, хидратиращи съставки и такива против стареене. Задачата му е да регенерира клетките и ги насити с необходимите вещества. Често съдържа AHA, BHA, ретинол, витамин C, колаген, коензим Q10, хиалуронова киселина, гликолова киселина. Проектиран е да овлажнява бавно в дълбочина, да затваря порите, да контролира себума и подобрява еластичността на кожата.

Някои средства за премахване на грима

и измиване на лицето допълнително изсушават кожата, особено ако съдържат антибактериални компоненти.

Подходящият нощен крем успокоява и насища с влага. Той съдържа повече масла от дневния, именно затова не е подходящ за употреба през деня когато сме активни и се потим. Колагенът чудесно регенерира, прави кожата здрава и сияйна. Ако пък тя е склонна към омазняване и изберем прекалено плътен дневен крем, има голяма вероятност гримът, който нанасяме отгоре, да се разтече през деня. Хората с прекалено мазна кожа могат да използват и през нощта дневен крем, за да не запушат порите с по-тежък и мазен продукт.

Дайте мнение и Вие тук!

И не забравяйте – невинаги високата цена на продуктите е гаранция за тяхното качество.

Вижте и ТОВА:

Земна ябълка, гулия: природен дар за хранене и цяр

“Фигурин

Видео:

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Точни рецепти за маска за лице с мед и сода.

Как се прави маска за лице с мед? 10+ рецепти. Ползи и вреди

Точни рецепти за маска за лице с мед и сода. С канела. Против бръчки и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *