Как се слагат изкуствени мигли? - 06

Как се слагат изкуствени мигли? А как се махат в домашни условия?

В този материал ще ви запознаем с точните и практични отговори на въпросите “Как се слагат изкуствени мигли” и “Как се махат в домашни условия?”.

Миглите оказват огромно влияние върху външния вид. Те правят очите ни да изглеждат по-големи, по-флиртуващи и определено привличат много внимание. Въпреки че козметиката е ефективна при акцентиране на погледа, е далеч от драматичния ефект, който чифт изкуствени мигли може да предложи!

Колкото и лесно да изглежда носенето на такъв тип мигли, те изискват старателна грижа и правилна техника за нанасяне. Не искате в края на нощта да останете само с една мигла или част от нея да се вее над окото ви, нали? Ето как напълно безопасно да поставяте и да премахвате тези важни аксесоари:

Поставяне на изкуствени мигли

Как се слагат изкуствени мигли? - 05Има много видове, които отговарят на различните желания. Независимо дали търсите нещо изтънчено и естествено, драматично и смело или нещо подходящо за елегантен костюм, правилните изкуствени мигли съществуват за вашите нужди и е възможно да имат различни техники за нанасяне. Не се плашете – може да отнеме няколко опита, за да се справите, но практиката ще направи резултатът перфектен.

Стъпка №1: Извийте естествените си мигли

За да създадете идеалната основа за изкуствените мигли, извийте своите и нанесете върху тях спирала, което ще помогне да им придадете текстура.

Стъпка №2: Изрежете изкуствените, за да паснат добре

Изрежете изкуствените мигли, за да пасват идеално на клепача ви. Можете да ги скъсите и да им придадете нова форма за по-естествен ефект. Друго, което бихте могли да направите е да ги извиете с два пръста за няколко секунди, за да станат по-гъвкави и да приемат естествената форма на клепачите.

Стъпка №3: Добавете лепило

Уверете се, че използвате качествено лепило. Приложете много фина линия върху всяка от миглите – не го нанасяйте директно върху клепача! Изчакайте няколко секунди то да поизсъхне, за да не е прекалено лепкаво.

Стъпка №4: Залепете ги!

Как се слагат изкуствени мигли? - 04

За по-добро поставяне и безопасност използвайте пръстите си, освен ако не се чувствате по-комфортно, правейки го с пинсети. Започнете от външния ъгъл, като ги държите възможно най-близо до линията на косъма. Можете да опитате да създадете ефект на котешко око, като поставите външната част малко над вашата естествена линия на косъм.

Стъпка: # 5 Помогнете си

За да спомогнете за идеалния резултат, може да вземете мека четка за очна линия и да приложите тънка ивица с черни матови сенки за очи върху мястото, където миглите ви срещат кожата. Мигнете няколко пъти и сте готови.

Безопасно премахване

Как се слагат изкуствени мигли? - 03Изкуствените мигли трябва да бъдат отстранени, преди да започнете рутината си за премахване на грим. Можете да омекотите лепилото с памучен тампон, напоен с качествен лосион.

“Фигурин

Добър вариант е да използвате и любимото си масло – кокосово или бадемово. Движете тампона по линията на миглите. След това хванете удължението за външния ъгъл и бавно отлепете. Ако усетите каквото и да е прищипване или съпротива, нанесете повече масло или средство за отстраняване на грим и изчакайте още малко, преди да опитате отново.

Дайте мнение и Вие тук!

Правилна хигиена

Препоръчва се да почиствате миглите, за да предотвратите бактериите, които биха могли да причинят зачервяване и дразнене.Как се слагат изкуствени мигли? - 02

Стъпка №1: Отлепете остатъците от лепило

Ако погледнете достатъчно отблизо, ще видите останалата лента от лепило, залепена върху основата на изкуствените мигли. Премахнете остатъците, така че да са готови за следваща употреба.

Стъпка №2: Направете си почистващ разтвор

Напълнете малка купа с топла вода и сапун. Можете също така да добавите течно средство за премахване на грим.

Стъпка №3: Почистете миглите

Потопете миглите във вашия почистващ разтвор и много внимателно ги разтрийте, за да се разтворят спиралата или остатъците от друг грим.

Стъпка №4: Оставете ги да изсъхнат

Как се слагат изкуствени мигли? - 01Проверете миглите за остатъци и след това ги поставете на чисто място да изсъхнат.

Ако пренебрегнете почистването на миглите си, ще ви е трудно да ги нанесете следващия път, а и няма да изглеждат естетично. Като ги поддържате чисти, ще получите повече ползи от тях в дългосрочен план и ще запазите очите си в безопасност и далеч от бактерии!

Вижте и ТОВА:

Торбички под очите – бързи начини за премахване, причини и всичко останало

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Как да изберем добър офталмолог очен лекар

Мнения: Най-добра очна клиника в България и добър очен лекар

Дайте мнения: Коя е най-добрата очна клиника в България? Класация за най-добър очен лекар: В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *