5 изпитани съвета за елиминиране на черните точки

Искате ли да се избавите от черните точки, които са покрили лицето ви?! Да!

Тогава погледнете тези 5 съвета и започнете процедура по елиминиране. Като за начало, трябва да сте наясно, че черните точки по кожата на лицето се появяват както когато кожата ви е прекалено суха, така и при мазна кожа.

В голямата си част появата им е провокирана от замърсяване на порите на мастните жлези и попадането на прахови частици в тях.

Ето и 5-те съвета:

– за да не се стига до появата на черни точки – по правило или след премахването им – трябва кожата на лицето да се почиства редовно;

– ако черните точки вече са се появили, но става дума за единични, задължително е да се измива кожата на лицето добре и в нея да се втриват спиртни разтвори, тоалетна вода или лосион;

– при много черни точки, е необходимо да се прилага редовно парна баня или горещ компрес. Ако се пристъпи към изстискване с пръсти, задължителна е дезинфекция както на ръцете, така и на лицето. След края на процедурата кожата се изтрива със спиртен разтвор;

Дайте мнение и Вие тук!

– препоръчително е посещението на козметичен салон поне 2 пъти в месеца;

– добре е да се прилага маска за премахване на черни точки, която се приготвя от 2 супени лъжици царевично брашно, към което се прибавя разбит белтък.

Сместа се нанася върху черните точки и след изсъхването й се премахва със суха кърпа. Кожата се почиства със студена вода.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

червени петна по лицето и тялото

Петна по тялото. Червени петна по лицето, грапави и кафяви – по кожата. Какво е това?

Как лекарите правят диагностика по кожата от пръв поглед? Какво означават червени петна по лицето? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *