Мнения за Симпатил
Заместители на Симпатил

Как действа Симпатил. Мнения и заместители

Как действа Симпатил? Какви заместители и странични ефекти има? Ок ли е при паник атаки? Алора или Симпатил е по-добро? Напълнява ли се от него?

Симпатил може да се окаже лекарственото средство, което да ви донесе успокоение и да ви върне здравия сън. Това е продукт на билкова основа: негови активни компоненти са екстрактите от калифорнийски мак и цвят от глог. Важна съставка е и магнезиевият оксид.

Какво представлява медикаментът и как действа

Симпатил е продукт със седативно, т.е. успкояващо действие. Освен това той овладява тахикардията, неутрализира тревожността и свързаните с нея вегетативни нарушения. Приемът на симпатил нормализира съня, а това също допринася за балансиране на психиката и емоциите.

Активната съставка от глог съдържа флавоноиди и помощ отслабва възбудимостта на миокарда и централната нервна система. Екстрактът от калифорнийски мак има анксиолитично действие – премахва тревожността и безпокойството, съкращава времето за заспиване и подобрява качеството на съня при леки нарушения.

За магнезия се знае, че подобрява регулацията на трансмембранния обмен на йони на калий и натрий. Магнезият намалява съкратимостта на мускулите, отпуска ги и оказва спазмолитично, невроседативно и анксиолитично действие. Магнезиевият оксид се преобразува в стомаха под действието на киселинния фактор и се получава магнезиев хлорид. Това съединение се абсорбира в тънките черва; усвояването му е около 50%. Изхвърля се от организма с урината.

Вижте и ТОВА: Мнения за Симпатил. Странични ефекти, заместители и откъде да го вземем на най-добра цена?

Кога да вземаме симпатил?

Симпатил се препоръчва при леки разстройства на съня. Друга причина за прилагането на медикамента е състоянието с емоционално напрежение след преживян стрес. Медикаментът помага при повишена възбудимост и раздразнителност, страх, тревога, при усещане за слабост и умора на фона на описаните преживявания, при сърцебиене.

Има ли противопоказания?

Този медикамент не се прилага, ако потенциалният потребител е алергичен към активните компоненти или към някое от помощните вещества. Не се прилага при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност. Не е подходящ за деца.

симпатил
Симпатил е продукт със седативно действие

Как се прилага

Таблетките симпатил се поглъщат цели, с вода, преди хранене. Стандартната схема е четири таблетки дневно за два приема – сутрин и вечер. Продължителността на приема е не повече от 3-4 седмици. Ако е необходим нов терапевтичен модул, трябва първо да се направи пауза от 21 дни.

Безопасно ли е да се дава симпатил на бременни? Според някои източници няма доказателства за тератогенен ефект върху плода; същевременно не може да се каже със сигурност, че лечението на бъдещи майки със симпатил е напълно безопасно. По тази причина медикаментът не се препоръчва на бременни. Не се използва и при кърмене, тъй като магнезият преминава в кърмата, а и липсват данни за ефекта на растителните екстракти при възможно излъчване в майчиното мляко.

Още в текста: Плюсове и минуси на симпатил (Sympathyl). Сравнение с други хапчета за нерви и за сън (антидепресанти) като неолексан, деанксит, ксанакс, ремотив ♠ Действие на симпатил; ♠ Плюсове и минуси; ♠ Мнения и отзиви; ♠ Аналози: Деанксит; ♠ Ксанакс; ♠ Неолексин; ♠ Ремотив; ♠ Странични ефекти на Sympathyl; ♠ Прием и дозировка; ♠ Предозиране

Странични ефекти на симпатил

Като цяло този лекарствен продукт се приема без проблеми, но все пак в отделни случаи са възможни дискомфорт и болки в стомаха, както и диария.

“Демир

При предозиране може да се получи анурия – липса на уриниране или отделяне на извънредно оскъдно количество урина. В такъв случай е необходимо да се потърси медицинска помощ, при това без много бавене.

Взаимодействие с други медикаменти

симпатил
Чрез симпатил можем да се спасим от безсънието

Както е с всеки медикамент, комбинирането на симпатил с други лекарствени продукти трябва много точно да бъде анализирано от специалисти и да се прецени дали това не носи някакъв риск за пациента. Счита се например, че симпатил не бива да се приема едновременно с лекарства, които съдържат хинидин. Възможно е комбинацията да причини понижено излъчване на хинидина заради алкализирането на урината. По този начин концентрацията на хинидин в организма ще се повишава, което би създало други проблеми за здравето.

Специалните препоръки при лечение със симпатил предвиждат повишено внимание при изпълнението на терапевтичната програма от страна на пациента. Много е важно таблетките да се приемат според препоръчаната схема и с определената от лекуващия продължителност. Не бива да се спират самоволно или да се правят корекции на дневната доза, а при проява на смущаващи симптоми да се търси квалифицирана медицинска помощ.

Важно е и предупреждението да се избягва шофиране или работа с тежки машини, тъй като ефектът от симпатил може при някои пациенти да причини отслабване на концентрацията и бързината на рефлексите.

Обикновено симпатил се набавя без проблеми дори и без рецепта, което не означава, че трябва да си определите сами терапията. Добре е все пак да се консултирате с личния лекар, а ако е възможно – и с лекар специалист. Ако се налага да приемате симпатил по-продължително време, това може да става само под лекарски контрол.

Медикаментът следва да се съхранява на сухо място, без директен достъп на слънчево греене. Лекарството е със срок на годност три години, стига да сте го съхранявали правилно.

Аналози на симпатил

Фармакологичната характеристика на продукта отбелязва, че няма аналози с точно същото съдържание на активната съставка – екстракти от листа и цвят от глог и калифорнийски мак. Има обаче продукти със същото предназначение, но с различен състав, отново на билкова основа. Ще спомнем два от тях – класическата комбинация тлог+мента+валериана, и хомеопатичния продукт седатиф ПС.

Седатиф въздейства положително при тревожност и раздразнителност, влошено качество на съня, емоционална лабилност и дисбаланс, при подложени на системен стрес хора. Седатиф съдържа активни компоненти от самакитка, беладона, невен, змийска млечка, червена калина. За разлика от симпатил, този продукт може да се дава и на деца, дори на бебета. Дневната доза е 3х2 таблетки дневно за възрастни, детските дози се консултират с лекар хомеопат. За мъници таблетките се разтварят във вода, всички останали ги държат под езика до пълното им разтваряне.

Дайте мнение и Вие тук!

По-интересно е аналогичното използване на медикаменти като деанксит; ксанакс неолексин; ремотив, но за това по-нататък.

Какво казват за симпатил лекари и потребители

Лекарите са на мнение, че симпатил е добро и ефективно седативно средство. Растителните компоненти на симпатил се усвояват бързо и дават положителни резултати. Успокояват, неутрализират тревожността и раздразнителността.

Мнението на потребителите не е по-различно. Пациентите уверяват, че редовният прием на препарата балансира психоемоционалното им състояние. Освен това нормализира съня, прави го по-здрав.

Все пак да не забравяме, че симпатил не бива да се приема продължително време. Макар да основава въздействието си на ефекта от растителни екстракти, той може да стане причина за лека зависимост. Много рядко във форумите се коментират негативни страни на симпатил. Сред тях е ограничението за деца и подрастващи под 18 години, както и за бременни и кърмачки.

Повече може да се говори за плюсовете на симпатил. Първо и най-важно е това, че продуктът си върши работата, т.е. спасява от тревожност, напрегнатост и безсъние. Второ – страничните ефекти, за които вече стана дума, се проявяват много рядко. Трето – макар да има ограничения за определени рискови групи, като цяло медикаментът е достъпен за много хора.

Ето какви въпроси и мнения  могат да се видят за симпатил във форумите:

  • Нина от Framar.bg: “…Пия Симпатил от месец и съм много доволна,може ли с тях да пия и Гинко прим макс,з а шум в ушите, студени крака и ръце?”
  • Ема от Framar.bg : “ На 18 години съм, и съм кълбо от нерви, безсъние, депресия. Предложиха ми да взимам Симпатил. Удачно ли ще бъде?”
  • Мария от Framar.bg : “Здравейте ! От 10-ина дни пия Бисоплюс за кръвното налягане ( проблема ми е от скоро), но от преди това имам проблем със съня.Може ли да вземам Симпатил паралелно с Бисоплюс ?”
  • Framar.bg: “Да, би могло. Няма посочено противопоказание.”

Може ли с алкохол?

Не е разумно да се комбинира симпатил с алкохол, каква ще е ползата от продукта? Известно е, че приемът на алкохол първоначално отпуска, т.е. алкохолът би действат в същата посока като симпатил – срещу напрежението. В следващият момент обаче разпадът на алкохолните продукти ще стимулира нова проява на симптомите, заради които сме предприели терапията със симпатил.

Симпатил и деанксит

Деанксит е синтетичен антидепресант, считан за лек и безобиден от немалко потребители. При леки състояния на тревожност и депресия все пак е за предпочитане симпатил заради състава му – натурални компоненти.

Деанксит не бива да се прилага при ритъмни нарушения и проблеми със сърцето, инфаркт на миокарда и пр. редовна причина да търсим симпатил е безсънието – а деанксит се приема сутрин и на обяд или само сутрин, никога вечер: този вариант може да причини превъзбуда и поредна безсънна нощ.

Може и да има състояния, при които симпатил и деанксит са взаимно заменими, но това може да прецени единствено специалистът. За готовите да предприемат самолечение с деанксит – едно предупреждение: този медикамент създава привикване и зависимост при продължителен прием. Може да причини и еректилна дисфункция.

Ксанакс

Когато говорим за ксанакс е добре да си дадем сметка, че този медикамент е от групата на бензодиазепините. Това означава, че с негова помощ при правилно провеждане на лечението ще се постигне желания резултат в рамките на 8-12 седмици. Говорим за сериозен здравословен проблем, състояние на депресия или тревожност. Проблемът е, че когато пациентът усети подобрение, той решава сам да си спре хапчетата и тук допуска грешка. За разлика от симпатил – ксанакс причинява привикване и спирането на медикамента трябва да стане по схема и под лекарски контрол.

Неолексан

Задачата на медикамента неолексан е да стабилизира високи нива на серотонин в мозъка. Това дава възможност да се преодолеят състоянията на депресия, тревожност, безсъние, мигрена. С неолексан може да бъде разширена и една програма за редукция на теглото: спазванвето на диети нерядко причинява дефицити и невъзможност за синтез на необходимите хормони, в това число серотонин. Същият  медикамент е в състояние да подкрепи онези, които са решили да се откажат от вредните си навици и да скъсат с алкохола или цигарите. Този медикамент не е подходящ за бременни и деца под 12 години.

Ремотив

Още един продукт на растителна основа със същото предназначение. Може да се дава и на деца при спазването на определени условия. Ремотив съдържа като активен компонент екстракт от жълт кантарион. Независимо от това, че става дума за продукт на билкова основа, ремотив трябва да се приема по лекарско назначение – дозировка и продължителност. Терапията не бива да се прекъсва самоволно. По време на прием трябва да се избягва силното слънце и процедури в солариум.

Източници на руски език: https://health.mail.ru/drug/sympathyl/http://medi.ru/doc/a2414.htm

Като заместител на ривотрил

Дали симпатил може да бъде заместител на ривотрил? Такъв въпрос си задаваха немалко потребители по времето, когато възникна проблемът със спирането на ривотрила (още за проблема вижте ТУК). Някои състояния не се нуждаят от сериозен медикамент като ривотрил, достатъчно е въздействието на симпатил. Всеки случай е различен и не може да се даде обща препоръка: понякога работи и принципът проба-грешка. Все пак за пробите е необходима лекарска помощ.

Други медикаменти, които са препоръчвани като заместители на ривотрил, са диазепам, ксанакс, ципралекс. На практика става дума за медикаменти с доста различни специфични свойства и за заместване в класическия смисъл не може да става дума. В момента официално представеният заместител на ривотрил е медикаментът клонарекс.

Цена

Симпатил може да се купи за около 6 лв – опаковката съдържа 40 таблетки, при стандартна схема на прием достатъчни за десетина дни.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Има ли странични ефекти от Дормиплант 160/80 мг, 50 табл.? Мнения и коментари. Алора или Дормиплант? Спиране и противопоказания.

Дормиплант. Странични ефекти и мнения. Спиране

Има ли странични ефекти от Дормиплант 160/80 мг, 50 табл.? Мнения и коментари. Алора или …

4 Мнения

  1. Жана Георгиева

    Пия Симпатил 2 пъти по 2 таблетки, сутрин и вечер, но успоредно през деня по една таблетка Неуропан. Добре ли е тази комбинация?

  2. Костадинова

    Мога ли да пия Симпатил с Лорапам?

  3. Здравейте,
    пия Ципралекс х 1 таблетка на ден сутрин,но имам нужда и от нещо успокойтелно
    Мога ли да пия Симпатил ? и
    Каква доза да взимам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *