Възпаленото гърло се оправя с топло яйце

Ето как се оправя възпалено и болно гърло с компрес с топло сварено яйце.

Едно кокоше яйце, снесено през деня, се сварява, но да не бъде много твърдо, и се срязва по дължина на две равни части. Жълтъкът се изважда и неговото място се запълва със захар.

ВНИМАНИЕ: Вижте по-подробния материал по темата за болно гърло:

Още докато са топли двете половинки, със захарната част се залепват от външната част на сливиците и се превързват с топъл шал. Така се пренощува, а на сутринта яйцата се махат.

В резултат температурата спада и болката преминава. При необходимост процедурата се повтаря. Препоръчително е и да се пие чай от камшик 3-4 пъти на ден, подсладен с мед.

Дайте мнение и Вие тук!

Тази кратка рецепта може би няма напълно да удовлетвори търсенията ви по темата „възпалено гърло“. Затова погледнете за всеки случай и по-подробния и хубав материал за приготвянето на компрес с извара и успешното лечение на болното гърло с подръчни домашни средства от жълтото каре по-горе. И успех!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *