къде боли главата при високо кръвно?
Къде боли главата при високо кръвно и значение на различните видове главоболие. Кажете и вие каквото знаете по темата ТУК!

Къде боли главата при високо кръвно? Главоболие и болки отгоре на темето и др.

Какво означават болки в главата отгоре на темето? Къде боли главата при високо кръвно? Ако имаме болки в главата отзад. Къде боли главата при ниско кръвно?

Още в текста: Какво не знаем за появата на главоболие при високо кръвно? Къде действително боли главата при наличие на високо кръвно? Ето отговорите на тези въпроси!

Всеки тип главоболие си има своята причина.

За да можете трайно да го отстраните, трябва да успеете да я откриете.

Специално при високо кръвно главата боли най-вече в тила, но има своите индивидуални особености. Конкретно върху случая с кръвното и кога и къде се появява болката, колко стои, как отшумява, ще говорим по-надолу в този материал, но преди това нека разгледаме и останалите основни причини, поради които може да ви заболи глава. И така:

Значи най-напред трябва да откриете причината за главоболието, сами или с помощта на лекар – и да изберете най-добрите мерки за лечение.

Не забравяйте – болката сама по себе си не е заболяване, а реакция на организма която ви позволява да разберете, че нещо някъде не е наред.

Болка от напрежение

 1. Главата ще ви се пръсне (с еднаква сила и от двете страни).
 2. Болката е монотонна, тъпа, стягаща.
 3. Имате усещането, че главата ви е поставена в менгеме.
 4. Пристъпът възниква след кавга или неочаквана вест (независимо приятна или не), която ви е развълнувала.
 5. Прекарвате много време пред компютъра или зад волана.
 6. Вършите работа, която изисква продължителна концентрация на вниманието и емоционално напрежение и не може да бъде отложена за утре.

Този вид болка можете да намалите, като се постараете да избягвате стреса. Движете се колкото е възможно повече. Ако работите предимно седнали и относително неподвижни (например на компютър), поне веднъж на час раздвижвайте мускулите на шията и раменете си.

Мигрена

 1. Пристъпи на силна пулсираща болка в едната половина на главата (или по-рядко и в двете).
 2. Епицентърът на болезнените усещания са челото, слепоочията и очите.
 3. Болката е придружена от гадене, повръщане, виене на свят. треперене и студ в ръцете, повишена чувствителност към звук и светлина
 4. След пристъпа се чувствате разбити и искате да спите.
 5. Главата ви боли след емоционален стрес, приемане на лекарство, промени във времето, вдигане на тежести, тренировки. Често пристъпът ви обхваща, когато дълго време не сте яли или сто хапнали ядки, бобови култури, пили сте вино или сте прекарали няколко часа на слаба светлина, или на твърде шумно място.
 6. От същия проблем страдат вашата майка, баба, леля и друга близка роднина (при мъжете този вид главоболие се среща 2-3 пъти по-рядко).

От мигрена страдат приблизително 20% от хората. Причината за нея са мозъчните съдове, които… се свиват и разширяват, изпълвайки главата с пулсираща болка.

Трябва да се научите да пазите емоционалното си равновесие, да спите не по-малко от 8 часа. Полезни ще са йогата, дихателната гимнастика и всички водни процедури – контрастен душ. басейн, сауна.

Дайте мнение и Вие тук!

В търсене на най-доброто хапче за мигрена. И др. начини за лечение

“Фигурин

Клъстерно главоболие

 1. Болката се появява през нощта.
 2. Тя е пулсираща и винаги обхваща една и съща половина от лицето и главата.
 3. Болезнените усещания се съсредоточени в областта на очите, слепоочията, части от челото, темето, а понякога в ухото и долната челюст.
 4. По време на пристъпа очите се зачервяват и започват да сълзят, а лицето се покрива с капки пот.
 5. Най-силна е болката пред първите 5-10 минути но тя продължава от 30 минути до 2 часа и може да се повтори 2-3 пъти в денонощието.
 6. Болезнената атака се групира в серия от пристъпи, продължаващи от няколко седмици до 3 месеца, а след това изчезва за половин, а понякога дори за 2-3 години.

Това е мъжкият вариант за мигрена. В 9 от 10 случаи тя застига именно мъжете. Най-опасната възраст е между 20 и 30 години. След 65-годишна възраст болката минава от само себе си.

За да намалите неприятните атаки и да ги направите по-редки, откажете цигарите и алкохола. Старайте се да живеете по строго определен режим – промените в ритъма на живот провокират пристъпите на този тип главоболие.

Стягане на главата като в обръч. Как да прогоним главоболието?

Артериална хипертония

 1. Сутрин се събуждате със силно главоболие.
 2. След събуждането лицето ви е отекло. клепачите подути, а под очите имате торбички.
 3. Боли ви цялата глава, но най-силно тилната част.
 4. Болката се засилва след физическо натоварване.
 5. Към обяд болката затихва.
 6. Главоболието се появява почти всеки ден.

Източникът на това главоболие е свиването на мозъчните съдове. Най-непосредствената заплаха от високото кръвно е инсултът. Затова лечението е задължително. Посъветвайте се с лекар за медикаментите, които могат да контролират налягането ви.

Бучене в главата и ушите. Причини и какво да правим?

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Отглеждане на индрише. Разсад и засаждане. Откъде се взема?

Индрише. Отглеждане и цена. Бабини рецепти за кръвно, кашлица и диабет

Отглеждане на индрише. Разсад и засаждане. Откъде се взема? Размножаване. Отглеждане в саксия в домашни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.