спастичен колит билки
Лечение на спастичен колит с билки

Билки против спастичен колит, чай, лечение

Кои билки помагат за лечение на спастичен колит. Вижте какво е действието на копъра, зърнастеца и жълтия кантарион при колит и се освободете от проблема лесно!

Здравите черва работят като часовник. Но ако се случи “стрелките” да избързат или няколко дни да зациклят на едно място, а болката да се „върти” из корема почти непрекъснато, значи имате едно от най-разпространените оплаквания, подсказващи спастичен колит.

Причината за появата му обикновено е повишената чувствителност спрямо преминаващата през червата храна, но е възможно провокиращ да бъде емоционалния стрес. Към предразполагащите фактори се отнасят наследствената обремененост и някой ендокринни нарушения. Когато започнат болките е нужно да реагирате навреме.

Вижте още по темата “колит”: При остър колит диетата е задължителна;

Болката се увеличава дори при допир. Първата грижа е диетата. При диария – чиято поява е характерна – кафе или чай, какао, извара, ориз, нар дюля. При запек – също често срещан симптом – плодове и зеленчуци, зеленчукови супи, телешко месо и птици. При лечението на спастичен колит е добре да се използват и фитотерапевтични средства.

Например:

КОПЪР

Залейте няколко стръка с 2 ч. чаши вряща вода и оставете да престои два часа. Пийте този чай винаги топъл – по 50 мл два пъти на ден. През зимата можете да използвате семената на копъра – по 1 суп. Лъжица за една чаена чаша вряща вода. Ако прибавите и една суп. лъжица лайка, въздействието на запарката ще бъде още по-добро.

ЗЪРНАСТЕЦ

Той има много добро слабително и успокояващо действие, което обикновено се появява 8-10 часа след изпиването на запарката.Три супени лъжици зърнастец смесете с 2 суп. лъжици коприва и залейте с 2 ч. чаши вряща вода. Поставете на водна баня за 15 минути, а след това оставете да изстине. Прецедете и пийте по половин чаша преди заспиване.

Дайте мнение и Вие тук!

ЖЪЛТ КАНТАРИОН

Има изразено противовъзпалително действие и антисептично действие. Билката стимулира и работата на стомашночревния тракт. Една супена лъжица жълт кантарион залейте с една чаена чаша топла вода и оставете да ври 10 минути. Когато изстине прецедете. Пийте по половин чаена чаша три пъти на ден 30 мин. преди хранене.

Но най-добре действат комбинациите

Една такава е Демир бозан на Фарма Витал, която е специално направена за лечение на колит и на други, свързани с това заболявания. Вижте по-подробно как действат ТУК: За колита, неговата диета и билките, които го лекуват!

Имаме и по-добра публикация ТУК:

Как се излекувах от колит. Банани, хомеопатия. Какво да сготвим?

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как да приемаме Дуспаталин 135 и 200? Мнения.

Мнения: Дуспаталин или Стомахон? Или Спазмомен? Странични ефекти. Преди или след хранене?

Как да приемаме Дуспаталин 135 и 200? Мнения. Преди или след хранене? Странични ефекти. За …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *