Карсил Макс, 90, 22.5, цена, мнения
Карсил Макс за отслабване или Есенциален Форте, Хепкарсил, Силимарин, Оптихепан, Легалон

Карсил за здрав черен дроб. Разлика между 90 и Макс. Мнения

Как се ползват Карсил Макс, 90 и 22.5 мг? Мнения за “Карзил”. Аналози и заместители: Легалон. Силимарин

Още в текста: Как се пие карсил (карзил) за черен дроб. Карсил макс – предимства, прием и дозировка. За жлъчка и при камъни в жлъчката. При холецистит. При псориазис. При пигментация. При акне. При хламидиоза. При хепатит. При фитнес. Естроген и холестерин. Може ли с алкохол? Мнения от форум за и против лекарството. За деца. При бременност. Странични ефекти и противопоказания. 

Как се пие карсил (карзил) за черен дроб? Този продукт е предназначен за защита на черния дроб – хепатопротектор, който заздравява мембраните на чернодробните клетки, подпомага възстановяването и оптимизира функциите им.

Като хепатопротектор и антиоксидант коментираният карсил или карзил укрепва здравето на черния дроб, предпазва тъканта му от промени поради въздействието на токсини или стареене (framar.bg). Препоръчва се при заболяване от хепатит, цироза, при токсични въздействия от различен тип, при мастна дегенерация, както и в профилактични програми за укрепване на чернодробното здраве. Биоактивният компонент на продукта е силимарин, съдържащ се в лековитото растение бял трън.

Карсил се приема по схема, препоръчана от специалист. Обикновено се вземат по 1-3 капсули дневно в продължение на не по-малко от три месеца. Продуктът е предназначен за възрастни, но може да се дава в подходяща доза и на деца над 12 години.

Карсил макс – предимства, прием и дозировка

Фармакологичната характеристика на карсил макс не се различава съществено от тази на стандартния карсил. Касае се единствено за по-голяма доза от биоактивния компонент – сух, рафиниран и стандартизиран екстракт от бял трън, еквивалентен на 110 мг силимарин. Приемът на по-голяма доза от полезното вещество позволява активиране на регенеративните процеси в черния дроб и ускоряване на детоксикацията (framar.bg).

Както и при красил, терапията с красил макс се уточнява със специалист. Очевидно е, че по-мощният вариант на продукта е подходящ за пациенти с по-сериозни проблеми. Това обаче не означава, че положителният ефект ще настъпи бързо – необходимо е търпение и стриктно спазване на схемата за лечение или профилактика за не по-малко от три месеца.

За жлъчка и при камъни в жлъчката

Таблетки или капсули карсил могат да се приемат и при проблеми с жлъчката (lekarbezpari.blogspot.bg). Силимаринът насърчава усиленото отделяне на жлъчни сокове, прочистване на жлъчните пътища и дори стопяване на жлъчните камъни.

Счита се, че при умело разработена и точно спазвана лечебна схема с карсил е възможно стабилизиране на жлъчното здраве и почти пълно очистване от жлъчни камъни в рамките на четири седмици. Разбира се, резултатът зависи от това колко напреднал във времето и като резултат е болестният проблем, диетично хранене, възраст и общо здравословно състояние на пациента.

При холецистит

карсил
Ефектът от карсил се дължи на съставката силимарин, съдържаща се в една бодлива билка

Холецистит е възпалението – остро или хронично, на жлъчния мехур. Лечението може да върви по няколко посоки, в зависимост от конкретния случай – от “гладна” диета и аналгетици до оперативно премахване на жлъчката. Карсил е един от продуктите, които се използват в комплексни програми за консервативно лечение на холецистит.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Приемът на карсил при остър или хроничен холецистит съдейства за овладяване на възпалителния процес; насърчават се оздравителните процеси в мембраните на чернодробните клетки, подобряват се клетъчните обменни процеси, по-бързо протича регенерацията на тъканите в този важен орган (carsil.ru).

При псориазис

Развитието на това упорито заболяване – псориазис, е свързано със свободно циркулиране на токсични клетки в организма. Това са клетки, с които черният дроб по една или друга причина не може да се справи. Приемът на карсил подобрява дейността на черния дроб в тази посока, като се потиска т.н. левкотриен. За жалост ролята на карсил за лечението на псориазис не е много популярна (lekarbezpari.blogspot.bg). Вероятно по-леките случаи на псориазис биха се подобрили чувствително, ако информирани лекари препоръчат продукта на пациентите си.

При пигментация

Появата на пигментни петна по кожата, преди всичко по видимите части на тялото – лицето, ръцете, деколтето и раменете, е свързано с неравномерно разпределение на меланин в епидермиса. Причините и обясненията за това могат да бъдат най-различни и е добре притеснителните промени да се обсъждат с дерматолог. Много често проблемът се дължи на процесите на стареене, при които някои от органите не са в състояние да изпълняват функциите си пълноценно. Тъмните петна по кожата най-често на ръцете могат да са знак за смущения в работата на черния дроб дори когато липсват субективни оплаквания в тази посока. Приемът на карсил в такива случаи би подпомогнал този ключов орган; би създал условия за пълноценен детокс, което без съмнение ще се отрази благотворно на състоянието на кожата (bani-ceni.com).

При акне

Комплексното лечение на акне може да включи и хепатопротектори като средство за подкрепа на чернодробните функции (medikalj.ru). Често на пациентите се препоръчва прием на една таблетка карсил от 35 мг три пъти дневно в продължение на един месец. Идеята е да се подкрепи антиоксидантната защита на организма и да се активира очистващата функция на чернодробните клетки.

При хламидиоза

Хламидиозите са неприятен проблем, лечението им изисква време, търпение и средства. Често инфекцията става хронична, а лечението не дава резултати. В немалко случаи това се дължи на отслабената и поради други заболявания имунна система. Правени са изследвания за комплексно лечение на хронична хламидиоза, като в комплекса се включват и продукти за укрепване на имунната система. Твърди се, че това е успешно за много хора лечение. Има и случаи, при които хламидиозата се ликвидира успешно само с лекарства за укрепване на имунитета, без прилагането на антибиотици (сеzdravotvet.ru).

карсил
Карсил – за здрав черен дроб

В комплексната схема се включват и съвременни хепатопротектори от рода на карсил. Той се приема паралелно с антибитици, които натоварват допълнително черния дроб. Карсил подпомага детокс-функциите на черния дроб, като в същото време действа противовъзпалително и подкрепя мобилизацията на имунната система. В подобни случаи карсил се взема три пъти по една таблетка в продължение на месец.

При хепатит

Карсил доказано подпомага оздравителните процеси при остър и хроничен хепатит (fitnes-bg.com). Това се дължи на способността му да стимулира регенеративни процеси в увредените чернодробни клетки хепатоцити, както и да предпазва здравите от инфекции. В зависимост от състоянието на черния дроб, засегнат от хепатит, може да се приема дневна доза от една до три капсули карсил. За да има траен резултат е необходима продължителна терапия, поне три месеца.

При затлъстял черен дроб

Карсил намира приложение и при затлъстял черен дроб (увеличен или уголемен). Имаме отделна публикация по темата, която може да погледнете, преди да продължите с четенето надолу:

Лечение на затлъстял черен дроб. Болки. Кое е най-доброто лекарство?

При фитнес

Карсил може да се използва и като част от програмите с хранителни добавки за хора, интензивно занимаващи се с фитнес. Като хепатопротектор този продукт има специална защитна роля – предпазва черния дроб в условията на интензивен прием на различни компоненти за промяна на енергиен баланс, изграждане на мускулна тъкан, нормалзиране на водно-електролитния баланс и пр. (belchohristov.com). Карсил например е едно от практикуваните решения за възстановяване след прием на стероиди.

Дайте мнение и Вие тук!

Естроген и холестерин

Приемът на карсил може да провокира естрогеноподобен ефект – дължи се на споменатия силимарин (framar.bg). Точно по тази причина карсил трябва да се прилага много внимателно и след компетентна преценка при пациенти с хормонални отклонения – карцином на простатата, яйчниците, гърдата, матката, както и при миома и ендометриоза.

Високият холестерол се повлиява от терапии, в които е включен карсил. Силимаринът в карсил регулира продукцията на холестерол от черния дроб, което задържа възможните високи нива – разбира се, за това е необходимо още здравословно хранене и физическа активност.

Може ли с алкохол?

Наивно е да се приеме за полезна препоръката в някои форуми да се консумира свободно алкохол, а като “антидот” да се гълга карсил. Важно е да се знае, че при паралелен прием нараства вероятността от проява на страничните ефекти на карсил (bulgarian-rose-sevtopolis.com).

Мнения от форум за и против лекарството

  • V.Kremlin, hepatitis-bg.com: “Карсил е много добро средство. Едно време се съмнявах дали има полза от него, и ми беше жал да давам пари за него. Обаче веднъж така се интоксицирах дроба с алкохол (2 седмици здрав запой, олололо), че хепатита ми удари по цялата хранителна система. Всички вътрешности ми боляха. Можах да спа само в позата на Ленин в Мавзолея. Без да се мърдам))) Всеки следобед температурата ми се вдигаше на 37.2. След само 3 дни приемане на Карсил вече усетих подобрение. След 3 седмици болки в дроба пощи изчезнаха, че дори и кафенце взех да пийвам. А след 2 месеца Алат и Асат вече са ми били в нормата (преди бяха по-високи в 3 пъти).”
  • Dimizano, hepatitis-bg.com : “Здравейте аз пия в момента карзил 90 милиграма 2 по 2 сутрин и вечер,та мисълта ми беше постоянно ли да го пия или трябва да се почива.Пия го вече шест месеца в болницата ми казаха,че няма проблеми,че бил на билкова основа и не би ми навредил.Сега чакам отпускането на интерферона и искам да ви попитам като го започна трябва ли да спра хепапротектора.”
  • Anita, hepatitis-bg.com : “Може да го редуваш с легалон. На мен карсила ми идваше малко слаб. Пиех го 3 месеца, после минавах за месец на легалон.”
  • Kidney, hepatitis-bg.com : “Аз в момента пия Легалон, 3 пъти по 1. Преди пиех Карсил също 3 пъти по 1 (90 мг), но решиха да го сменят с Легалон, макар че активното вещество е едно и също, разликата е в грамажа и може би в пречистването, все пак Легалон е германски продукт.”

За деца

Карсил не се прилага за деца под 12-годишна възраст. При подрастващи се препоръчва дозиране както при възрастните, но с индивидуална преценка за характеристиката на здравословния проблем и състоянието на детския организъм като цяло. Обикновено се започва с една капсула веднъж на ден; при етапна оценка на въздействието дозата може да се увеличи, но не повече от три капсули на ден (framar.bg).

При бременност

Продуктът карсил може да се прилага при бременност и по време на кърмене, но само след изрична лекарска препоръка. При всички случаи е необходимо да се прецени възможният риск за плода или здравето на детето. Карсил съдържа пшенично нишесте и лактоза, което ограничава употребата му в случаите на цьолиакия и лактазна недостатъчност (framar.bg).

Странични ефекти и противопоказания

Карсил масово се приема добре, но все пак са възможни някои странични ефекти от действието му. Най-често се касае за смущения в храносмилането, стомашен дискомфорт, диария. Регистрирани са също реакции на свръхчувствителност – обриви и сърбеж. При съществуващи вестибуларни смущения може да се появи засилен световъртеж и/или гадене. Всички странични ефекти се проявяват в умерена степен и след спирането на продукта изчезват.

Продуктът не се прилага при деца под 12-годишна възраст, както и при алергия към някоя от съставките. Ако потенциалният потребител страда от хормонални смущения, преди прилагането на карсил е необходима преценка за безопасността му от специалист (framar.bg).

Аналог

Карсил, хепкарсил, легалон, трансметил – това са най-често приеманите хепатопротектори по данни от форуми (hepatitis-bg.com). Обикновено говорим за варианти от различни производители, в които основна активна биосъставка е екстрактът от бял трън с високо съдържание на силимарин. При избора на хепатопротектор имат значение както поносимостта, така и цената на продукта.

Легалон

Един от аналозите на карсил, произведен в Германия. Предпочитан в немалко случаи заради по-високата доза силимарин в една капсула. Средно два пъти по-скъп от българския карсил (framar.bg). Определян от потребителите като по-ефективен.

Силимарин

Силимарин е активната съставка в екстракта от семената на белия трън или на растението в млечна зрялост (framar.bg). така са наречени и някои продукти от типа на хранителните добавки, които се препоръчват като средство за профилактика – за здрав черен дроб и подкрепа на антиоксидантната защита. Посъветвайте се с лекар, преди да започнете профилактика на черния дроб!

Други добри заместители са Оптихепан на капсули, Липовитан, както и Есенциале Форте. Друга алтернатива е Хепкарсил Форте. Но ако не искате да се тъпчете с хапчета, а да ги замените с нежни билки, без съмнение най-доброто, което ще ви свърши работа, това е комбинацията на Фарма Витал “Демир бозан”. Вижте мнения и описания ТУК! Ако решите да я взимате обаче, обърнете внимание, че има много фалшификати. Ние препоръчваме само оригиналната композиция от билки за черен дроб, която е на цена 43 лева. Другите са по-евтини, но само ще си похарчите парите. Купете по-скъпото, за да имате ефект.

Също за черен дроб много помага и пиенето на зехтин на гладно:

Ползи от зехтин на гладно и сито. Как точно се пие?

Непременно погледнете и материала ни за цирозата:

Цироза на черния дроб. Последен стадий и преди това. Какво да правим?

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

кучешка тения ехинококоза симптоми лечение котешка свинска - 01

Кучешка тения и др.: Съвременно лечение и симптоми. Лекарства или операция?

Съвременните начини за лечение на кучешка тения. Симптоми на ехинококоза. Черен дроб и пораженията върху …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *