02 лек за разширени вени упражнения
Лек за разширени вени упражнения

Лек за разширени вени: Ходене, упражнения, хомеопатия

Появата на разширени вени най-вече по краката е проблем, чиято индикация поражда притеснения относно цялостното здравословно състояние.

Когато обаче не става дума за тежки форми, a за няколко вени, станали проблемни в следствие на бременност или продължителна работа на крак, то тогава не бива да се тревожим прекалено.

В повечето случаи е достатъчно да приложим някой от популярните лекове срещу този проблем и с времето той ще отшуми.

Като метод за ефективно лечение на разширени вени много от специалистите препоръчват ежедневното ходене.

Извървяването на 5-6 километра всеки ден е гаранция, че появилите се вече разширения ще изчезнат, както и че няма да се образуват нови.01 лек за разширени вени упражнения

Карането на колело, плуването и редовното правене на упражнения, например повдигане на пръсти и тилна стойка, също подобряват циркулацията на кръвта във вените, които са загубили собствения си тонус и разчитат единствено на мускулните съкращавания. Ето един комплекс упражнения. По-долу ще дадем и още един:

Движението е основна предпоставка кръвта да не се застоява във вените.

При нормално кръвообращение венозните клапи, разположени в краката, осигуряват движението на кръвта нагоре, в посока противоположна на земното притегляне. За да подпомогнете тази дейност, добре е да прилагате масаж, когато чувствате краката си уморени, като най-подходящ е познатият като „изцеждащ” масаж.

Става дума за последователни движения отдолу нагоре по крака, които внимателно проследяват хода на вените.

Дайте мнение и Вие тук!

Ефективно разширените вени се повлияват и от различни хомеопатични средства, но добре е преди да пристъпите към какъвто и да е прием, да се консултирате с лекар-хомеопат.03 лек за разширени вени упражнения

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Важно е да се знае обаче, че когато този проблем не отшуми с прилагането на подобни мерки, задължително трябва да се потърси съвет от специалист, който да назначи правилно лечение.

В обратен случай е възможно засегнатите участъци от вените да се деформират и възпалят, което може да доведе дори до необходимостта от болнично лечение. При по-тежките форми на заболяването се прилага и хирургическа намеса.

Преди да минем към втората група упражнения по-долу, нека ви анонсираме този наш хубав материал по темата:

Кой е най-добрият гел за разширени вени? Начини за лечение. Вариксинал, Детралекс, Доксиум или др.?

Ето и още едно съчетание от упражнения:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Склеротерапия: Мнения за и против.

Склеротерапия: Мнения за и против. Цена, ефекти, противопоказания

«Пломбиране» на вените

Едно мнение

  1. здрасте, дай пари за пасте

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.