флебодия или детралекс, на Марешки или на Ремедиум?
Флебодия 600, цена и Аспирин

Флебодия или Детралекс при хемороиди и разширени вени? Цена, мнения.

Мнения за Флебодия 600, нейната употреба и цена. Кое да изберем за хемороиди: Флебодия или Детралекс? Взаимодействие с Аспирин.

Още в текста: Флебодия (phlebodia) на филмирани таблетки, ползи и вреди. Действие на диосмин. За разширени вени и болки във вените. Венозна недостатъчност и рани по краката. Заместители: плюсове и минуси. Троксевазин. Диосминол. Диокет. Цена на 600 mg. Мнения, отзиви и коментари. При бременност. Може ли с алкохол? Странични ефекти и противопоказания. Разрежда ли кръвта?

Флебодия (phlebodia) е васкулопротектор: медикамент за повишаване устойчивостта на малките кръвоносни съдове, за тонизиране на венозните стени (framar.bg). Прилага се при болка и тежест в краката, синдром на уморените крака, чупливост на капилярите, хемороиди.

Стандартната форма на прием са филмираните таблетки от 600 мг. Терапията с този продукт може да редуцира оплакванията от описаните здравословни проблеми, като е задължително тя да бъде подкрепена от промени в начина на живот и хранене. Необходимо е да се избягва продължителното стоене прав, излагането на силно слънце, натрупването на наднормени килограми. Редовните разходки пеш са плюс.

Ако приемът на флебодия не даде очакваното подобрение в рамките на 5-15 дни, обсъдете с лекуващия друг вид терапия.

Възможно е приемът на флебодия да провокира алергични реакции или да причини проблеми на стомашно-чревния тракт. При проявата на необичайни симптоми, които свързвате с флебодия, прекратете приема и се консултирайте за алтернатива.

Действие на диосмин

Диосмин е активната съставка на медикамента флебодия. Компонентът е ангиопротектор – т.е. съхранява еластичността и здравината на кръвоносните съдове. Съдейства за намаляване на венозния застой, подобрява микроциркулацията на кръв и лимфа в периферните зони (framar.bg). С помощта на диосмин се ограничава капилярната пропускливост и се намаляват епизодите с непредизвикани подкожни кръвоизливи в крайниците.

За жалост диосмин често причинява стомашен дискомфорт, болки, и гадене. Не са изключение и алергичните реакции, които провокира. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмачки.

За разширени вени и болки във вените

флебодия
Познати са билкови мехлеми и тинктури – алтернатива на флебодия

Специалистите могат да ви обяснят защо темата разширени вени не е само за един козметичен проблем. Сините “възли” по краката не са комплимент за визията – но всъщност те са знак за по-сериозен здравословен проблем. Става дума за т.н. венозна недостатъчност (framar.bg). При нея говорим за слабост на мускулатурата на венозната стена; неспособност на кръвоносните съдове да упражнят основната си функция – транспортиране на венозната кръв, преодолявайки гравитацията, т.е. в посока отдолу нагоре.

Венозната недостатъчност означава нарушения в кръвообращението, застойна кръв, възпалителни процеси, кръвоизливи, тромби. В най-добрия случай – болка, умора и тежест в краката.

Какъв е приносът на флебодия за неутрализирането на всичко описано? Приемът на флебодия укрепва венозните стени, тонизира мускулатурата им, съхранява еластичността и здравината на кръвоносните съдове. Подобрената кондиция на кръвоносните съдове не само премахва постоянната тежест и болки, но се отразява цялостно на здравето в положителен аспект.

Кой е най-добрият гел за разширени вени? Начини за лечение. Вариксинал, Детралекс, Доксиум или др.?

Демир бозан за безсъние

При хемороиди

Лечението на хемороиди е друго поле за приложение и въздействие на флебодия. Приема се в периодите на обостряне – т.е. когато пациентът страда от болки, кървене, възпаления. Действието на флебодия се изразява в “прибиране” на хемороидалното образувание, стягане на кръвоносния съд и неутрализиране на възпалението и болката.

Колко дни да се приема флебодия срещу хемороиди, трябва да прецени лекуващият. Стандартно при такава терапия се препоръчват 2-3 таблетки от медикамента дневно. Таблетките се поглъщат по време на хранене (framar.bg).

Венозна недостатъчност и рани по краката

Споменатата венозна недостатъчност е проблем, който трябва да се “управлява” още при ранните му признаци. Небрежното отношение и очакването нещата да се случат сами, т.е. венозната система да възстанови доброто си състояние без активна намеса, водят до неприятни резултати.

Венозната недостатъчност е част от общото състояние на кръвоносната система, която не изпълнява функциите си пълноценно. Често периферните зони на тялото – долните крайници, страдат от лошо кръвоснабдяване. Тъканите в тези зони не получават достатъчно кислород и лошото им хранене води до появата на рани, на кожни язви. Те зарастват трудно и изискват специално внимание и лечение. Лечението на самата рана е само една част от терапевтичната програма; то трябва да е придружено от паралелни грижи за тонуса на венозната система, капилярите и дренажа на лимфа в зоната на долните крайници. Приемът на флебодия съдейства успешно в тази посока. За описания проблем се препоръчва прием на една таблетка от медикамента половин час преди закуска (framar.bg).

Заместители: Детралекс – плюсове и минуси

флебодия
Флебодия или детралекс при разширени вени?

Детралекс е друг продукт с подобно на флебодия предназначение; и при него активна съставка е диосминът (framar.bg). Медикаментът е представен като венотоник и вазопротектор.

Малко по-различна е схемата му на прием: при венозна недостатъчност – две таблетки дневно, една на обяд и една вечер при хранене.

При хемороиди схемата е 4 дни по 6 таблетки дневно по време на хранене, следвани от три дни по четири таблетки. Медикаментът може да провокира неприятни странични ефекти – гадене и повръщане, диария, колит, освен това главоболие и замайване, обриви. Не са изключени бързо протичащи отоци, затрудняващи дишането.

Как се пие детралекс – срещу хемороиди и разширени вени

Дайте мнение и Вие тук!

Троксевазин

Троксевазин – още една алтернатива на флебодия. Този медикамент е в два варианта – капсули за перорален прием и гел за локално външно приложение.

Активен компонент в продукта е троксерутин – именно на него се дължи функцията за укрепване стените на кръвоносните съдове (framar.bg). Чрез троксевазин може да се постигне неутрализиране на симптоми като болка и тежест в краката, уморени крака, отоци и подуване, схващане, изтръпване. Медикаментът е полезен при варикозен дерматит и варикозни язви; прилага се комплексно с гел троксевазин за облекчаване на споменатите прояви на венозна недостатъчност и последици от развитието на диабет.

Диосминол

Диосминол е продукт от ново поколение – хранителна добавка, в която активният компонент диосмин е комбиниран с екстракт от конски кестен.

Диосминът традиционно присъства в продукти за поддържане на венозната система – подобрява циркулацията на кръвта, съхранява еластичността и здравината на венозните стени, подкрепя тонуса им. Интересното в диосминол е комбинирането с конски кестен – биоактивна съставка от растителен произход, която подобрява цялостно състоянието на кръвоносната система на долните крайници и блокира възпалителните процеси.

Още една особеност – продуктът е микронизиран, т.е. частиците му са свръх малки и се усвояват възможно най-бързо и пълноценно (framar.bg).

Диокет

флебодия
Проблемните хемороиди се “укротяват” с флебодия

Таблетките срещу разширени вени диокет всъщност са 600-милиграмови дози диосмин (framar.bg). Приложението им е идентично с това на вече описаните медикаменти. Класическо венотонично средство.

мнения, отзиви, коментари, форум

Цена на 600 mg

Флебодия може да се набави за около 25 лв – толкова струва стандартна опаковка от 30 таблетки по 600 мг.

Мнения, отзиви и коментари

  • Пациент от framar.bg: “ Здравейте! Имам един въпрос. Може ли да се комбинират Фледобия и Аспирин Протект при разширени вени? Изписаха ми една опаковка Флебодия, но забравих да питам лекаря си дали да продължа да пия 1 таблетка Аспирин Протект вечер, която ми беше изписано от същия лекар преди време. Мерси предварително!”
  • Niki21 от bg-mamma.com: “Момичета пила ли е някоя от вас ФЛЕБОДИЯ 600мг.? Аз съм в 36 г.с и след като прочетох упътването се чудя дали да я пия. Моля Ви за отговор.”
  • Didikeh от bg-mamma.com: “Майка ми го пиеше след операция от рак на гърдата,тъй като имаше оток на ръката.В последствие май се оказа ,че помага повече при оток на долни крайници.”
  • Sosmy от bg-mamma.com: “Мамчета днес ми изписаха Флебодия защото бебето е малко и доки ми каза че ми го изписва за подобряване на кръвообращението и доставката на хранителни вещества в плацентата не съм чела упътването защото го замотах някъде в колата, но не виждам смисъл да е опасно за бременни след като ми го дават специално за това.”
  • Снежи от medicine.bg: “Първо пих детралекс,а после си купих флебодия , защото е по-евтина……но се оказа, че флебодията изобщо не ми действа– пълно менте !!!! От детралекса на 2-3- ден имам подобрение !!! Супер еее !!!!”

При бременност

Лечението с флебодия по време на бременност е възможно, но това може да става само по лекарска препоръка и да бъде под контрол. Прилагането на флебодия в такива случаи е оправдано за лечение на хемороиди или за стимулиране на венозния тонус. Не е тайна, че при бременност поради физиологичните промени в организма често се появяват разширени вени и проблемът се запазва след раждането (framar.bg).

Може ли с алкохол?

Приемът на флебодия е само част от комплексното лечение на венозна недостатъчност или прояви, свързани с нея. То включва също здравословно хранене, свободно от алкохол, умерена физическа активност, избягване на продължително стоене прав, в седнало положение или излагане на силно слънце. Приемът на алкохол не е част от подобен начин на живот. Следователно трябва да се избягва, ако искаметерапията с флебодия да има резултат.

Странични ефекти и противопоказания

Приемът на флебодия е противопоказан при алергия към съставки на продукта. Не се използва при кърмене. Не е предназначен за лечение на деца.

Страничните ефекти от действието на флебодия най-често по същество са алергични реакции; ако интензивността им е нарастваща, терапията следва да се спре – подобни случаи са редки.

флебодия
С флебодия се лекуват разширени вени и хемороиди

Има информация за нъздействие на флебодия върху храносмилателния тракт – дискомфорт, болки в стомаха, гадене (framar.bg).

С аспирин

Специалисти на framar.bg коментират във форума на сайта по повод читателски въпрос: съвместими ли са флебодия и аспирин протект? Много често пациентите с венозна недостатъчност имат и други проблеми на сърдечно-съдовата система и са на постоянна терапия за тях. Обикновено лекуващият преценява как да се комбинират медикаментите и изработват индивидуална терапевтична схема. Флебодия и аспирин могат да се комбинират – не са посочени като проблемни по отношение на съвместимостта.

Разрежда ли кръвта?

Флебодия няма такъв ефект; ролята на продукта засяга тонуса на венозните стени и функциите на капилярите, както и противодействието срещу чупливост на стените на кръвоносните съдове (framar.bg).

Разширени вени: Български крем за варикоза, гел, лекарства и др. средства

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Кои са най-популярните успокоителни?

Успокоителни: Плюсове и минуси от употребата им

Основни групи успокоителни; растителни и синтетични. Има ли успокоителни без рецепти? Какво да не забравяме …

2 коментара

  1. Колко време може да продължи лечението с флебодия

  2. Личната ми изписа Цикатри и съм доволна ..гледам ,че и реклама му пускат по тв то

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!
АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!