кокоши трън горене с течен азот
Лечение на кокоши трън и неговото горене с течен азот

Кокоши трън се гори успешно с течен азот

Кокошият трън основно се появява по ходилата и се предизвиква от човешки вирус.

Засяга обмяната на веществата на кожата и на заболялото място се отлагат кератин, кератохиалин и мазнина. Повърхността на кожата става груба, вроговена и при ходене предизвиква болка. Другото неприятно е, че ако не го лекувате навреме, един малък кокоши трън може да се уголеми и да се разсее, така че цялото ви ходило да се покрие с малки кокоши трънчета и тогава няма да може да си намерите място от болка.

Кокошият трън не е от вчера, затова и народната медицина има много какво да каже по въпроса. Разбира се, при такъв проблем ние препоръчваме да се обърнете към специалист и да следвате неговите указания, но си струва да знаете и малките народни тайни.

Течен азот.

Горенето на кокошите тръни с течен азот е най-популярното лечение, но трябва да се прилага внимателно, защото може да се прогори кожата около кокошия трън и при опит да си помогнете може да си навлечете още по-голяма вреда.

Чесън срещу кокоши трън.

Народът пък препоръчва да се изпробва лечебната сила на чесъна. Обелваме скилидка чесън, намачкваме го на кашичка и я намазваме върху предварително измития крак. Важно е да се разрани кожата, където се намира кокошият трън, защото, както казахме, тя е твърда и вроговена.

Когато мястото се разрани, даваме възможност на лекарството, в случая чесъна, да достигне по-лесно до корена на тръна и да го унищожи. Трябва всяка вечер в продължение на няколко дни да нанасяме чесновата кашичка върху проблемното място, като прикрепваме с анкерпласт. Според народната медицина три дни лечение са напълно достатъчни, за да се отървете от болката.

Бял сок от смокиня премахва тръна.

Друга домашна рецепта е по същия начин кокошият трън да се маже с белия сок на смокинята, докато не изчезне. Когато късате смокиня или листо от дървото, може би сте забелязали белия лепкав сок – именно той според народните лечители е вълшебно лековит.

Лечение със свинска мас и четири аспирина.

По-нова народна рецепта е тази, която се приготвя от лъжица свинска мас и 4 аспирина. Трънът отново се изрязва в дълбочина, намазва се и се залепва. Важно е да атакуваме всички кокоши тръни, които са ни се появили, но най-вече да локализираме кокошия трън – майка, към който да насочим всичките си сили за унищожение.

Дайте мнение и Вие тук!

Луковица от градинско кокиче – отровна!

Може да използвате и рецептата с луковица от градинско кокиче, която се почиства и нарязва на дребно. Залива се с малко оцет, колкото да го покрие, и престоява 1 седмица на тъмно в малко бурканче. След това кокошият трън се намазва. Само трябва да се внимава с луковицата – отровна е!

След като я нарежете, се измийте добре.

Не ви препоръчваме да прилагате бабините рецепти, само ги споделяме. Ако имате подобен проблем, трябва да се консултирате с кожен специалист и да си купите онова, което той ви препоръча.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как се прави компрес с Риванол и за какво се използва?

За какво се използва Риванол и как. Компрес, крем, цена. За какво помага? Действие

Ето за кои страдания не се знае нито какно ги причинява, нито как успешно да се лекуват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *