Брадавици и кокоши трън, заразни ли са
Брадавици и кокоши трън, заразни ли са и какво е тяхното лечение и премахване?

Кокоши трън. Заразен ли е и какво представлява? Лечение и симптоми

Брадавиците са заразно заболяване. Причиняват се от няколко папиломни вируса, като заразяването става от човек на човек директно.

Според типа на вируса, мястото на брадавицата и външният вид на измененията по кожата се различават са няколко вида:

  • обикновени – разположени по ръцете, най-често по пръстите и китките. Представляват малки възловидни образувания, сиво-кафяви на цвят, сухи и с неравна повърхност;
  • Плантарните са разположени по краката, предимно по стъпалата – образувания, силно болезнени при натиск. Това е така нареченият “кокоши трън“.

В коментарите по-долу ни питат:

Мога ли да заразя партньора си с кокоши трън?

Уви, да. Най-добре е партньорката ви да си направи изследвания, защото нищо чудно вече да е носител на папилома вируса. При това не е изобщо необходимо да се докосва до самия кокоши трън, за да се зарази. Хората, които носят този вирус, са страшно много, но те така и може да не го разберат цял живот, ако не се изследват. Той не е безобиден, но не е и задължително да се прояви. Ние сме носители на какви ли не вируси, включително и херпес вируса. Не бива да се изпада в паника от този факт.

Имаме също така островърхи и нишковидни брадавици.

Папилома вирусът, от който идва заразата, може да бъде наследствен, но също така с лекота се хваща и от мокър замърсен под, от басейни, джакузи и прочие обществени места, където хората ходят полуголи и без обувки и чорапи. Напоследък той е доста “модерен” и почти всеки го има. Но това не значи, че папилома вирусът, който причинява заразните брадавици, е безобиден. Той причинява десетки различни заболявания, някои от които може да се трансформират и в рак.

Самите заразни брадавици също могат да се обърнат на рак, затова е добре всяка година да ходите на дерматолог и той да гледа как се развиват. Ако брадавицата започне да се разраства и да придобива познатата пенеста повърхност, имате всички основания да се притеснявате. Тогава и срещата с дерматолога става неотложна, по възможност още същия ден!

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и народна рецепта с чесън за премахване на брадавици, както и същност и лечение на ужасните брадавици, два от нашите доста популярни материали по темата за брадавиците.

Също погледнете и ТОВА:

Лечение на кокоши трън с лепенки, билки и 15+ други начини

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Лопедиум, цена, Смекта, Имодиум

Лопедиум. Как се пие? Смекта и Имодиум по-добри ли са?

При остро разстройство. При хронична диария. Дозировка за възрастни и за деца. Какво не забелязваме …

2 Мнения

  1. Имам кокоши трън на пръста на ръката, вече почти минава но остана една прозрачна пъпка. Има ли риск да заразя партньорката ми като докосвам с пръсти вагината й?

    • Лекар.БГ

      Здравейте, Иване! Отговорихме ви по-горе в този материал на въпроса възможно ли е да заразя партньора си с кокоши трън, като го докосвам? Ще ви бъдем благодарни, ако споделите с какво сте се лекувал и какви препарати бихте препоръчал на нашите читатели. Благодарим предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *