Микомакс 150 на таблетки, на глобули
Микомакс

Микомакс – какво не знаем за него и къде грешим при лечението на гъбични инфекции?

Какво лекуваме с микомакс? 150 или 50 мг? За мъже. За бебе. Ампули, капсули, гел и таблетки. След антибиотик. При бременност, кърмене и забременяване. С аугментин. При бяло течение. Микомакс и противозачатъчни. При гъбички (кандида). По ноктите. В устата. При хламидия. Микомакс или нистатин? Или низорал? Или ломексин? С алкохол. Странични ефекти. Алергия.

Какво лекуваме с микомакс?

Микомакс е медикамент, който намира приложение при терапевтичния курс на лечение на различни видове гъбични инфекции и превенция срещу тях.

Антигъбичното му действие се дължи на активната съставка флуконазол.

Причинител на гъбичните инфекции са дрожди, наречени Кандида.

Микомакс предпазва от кандидозни инфекции пациенти със слаба имунна система или такава, която не функционира правилно. Медикаментът предпазва от повторната поява на гъбични инфекции, създавайки среда, която възпрепятства растежа на гъбични дрожди в човешкия организъм.

Кога започва да действа?

Микомакс е медикамент, който се усвоява бързо и за сравнително кратък срок достига висока концентрация в телесните течности. Максималните са факт около половин час – до час и половина след пероралния прием. Лекарството може да се прилага и чрез венозно вливане на разтвор.

Въпреки доказаната си ефективност, препаратът не води до желаните резултати при някои пациенти. Причините за това могат да бъдат не само грешки в приема, но и режим на хранене и хигиена, несъобразени с курса на лечение.

Микомакс лекува успешно най-разпространените видове гъбични инфекции, сред които:

  • Мозъчен менингит
  • Бронхиални и белодробни инфекции
  • Инфекции на лигавиците на устата, стомаха и половите органи
  • Кожни инфекции, по-известни като трихофития
  • Инфекции по ноктите

При провеждане на лечение с микомакс и други антигъбични препарати е препоръчително избягване на консумирането на захарни изделия, тъй като те създават благоприятни условия за развитието на гъбичките.

Микомакс лекува от гъбични инфекции
Микомакс лекува гъбични инфекции

За да бъде лечението с медикамента ефективно е необходимо да наблегнете на консумацията на кисели храни, които убиват не само микробите в човешкия организъм, но и гъбичките.

Препоръчително в случая е консумация на кисело мляко и сок от грейпфрут, които облекчават неблагоприятните симптоми и подпомагат действието на активните съставки в препарата.

Демир бозан за безсъние

Какво още е необходимо да правим при лечение с микомакс и медикаменти, подобни на него, прочетете по-долу.

Микомакс 150 или 50 мг?

Микомакс се предлага в таблетки от 50 mg и 150 mg.

Гъбични инфекции на лигавицата на устата и носоглътката и неинвазивна бронхопумонална кандидомикоза и кандидурия обикновено се лекуват с таблетки от 50 mg. В първия случай те с приемат ежедневно за период от 7-14 дни, а във втория лечението с една таблетка дневно продължава 14-30 дни.

гъбичните инфекции
Ако искате да се отървете от гъбичните инфекции, забравете за сладките изкушения

Капсули от 150 mg микомакс се предписват при вагинални възпаления. Приемът е еднократен. При необходимост лечението се повтаря. Логично е тук да се запитаме – има ли го на вагинални глобули? Справка в специализираните лекарствени сайтове сочи, че такава форма на Микомакс не се предлага.

При инфекции на кожата се препоръчва прием на капсули микомакс от 150 mg. Лечението продължава между 2 и 4 седмици. Приема се по една капсула седмично.

За лечение на различни видове кандидози и облекчаване симптомите на СПИН се препоръчва приема на доза от 50 мг всеки ден. Курсът на лечение е с продължителност 7-15 дни. При влагалищни инфекции за същия период се приема 150 мг.

При лечението на кандидозни инфекции, е препоръчително лечебният курс да започне с прием на 400 мг от препарата, а след това дозата да се намали наполовина до приключването на терапията.

Лекарството без съмнение е ефикасно, стига да се прилага както трябва. Същевременно трябва да се отбележат случаите, когато то – независимо от качествата си – не трябва да се приема. Противопоказано е при алергия към флуконазол или други противогъбични продукти, както и към други съставки на самия медикамент.

  • Не трябва да се приема с някои лекарствени продукти заради възможни нежелани последици с вреда за здравето на пациента. Недопустимите комбинации са например с антихистаминови средства като астемизол, терфенадин; цизаприд за стомашни проблеми; пимозид – при психични заболявания;  хинидин или други лекарства за сърдечна аритмия; антибиотици от рода на еритромицин.
  • За някои пациентски групи Микомакс 150 е допустим при определени условия. Дали такъв прием е безопасен, преценява лекуващият преди началото на терапията. В рисковите групи попадат хора с чернодробни и бъбречни заболявания, болести  на сърдечно-съдовата система; при нарушени стойности на калий, калций и магнезий в кръвта.

Вижте кратка сравнителна таблица за употребата на Микомакс при различни заболявания (по framar.bg):

ЗаболяванеДневна доза, продължителност  на терапията
Криптококов менингит400 мг през първия ден, след което 200-400 мг дневно за 6-8 седмици; допустима максимална дневна доза – 800 мг

 

Гъбична инфекция на вътрешен орган800 мг дневно; последвано от 400 мг на ден за период, определен от лекуващия
Генитална кандидоза250 мг еднократно
Профилактика на вагинална кандидозаПо 150 мг на всеки три дни – 3 дози общо, съответно на първи, четвърти и седми ден; за поддържане – веднъж седмично за 6 месеца

 

Инфекции на лигавиците50 до 400 мг веднъж на ден за 7 до 30 дни – по преценка на лекуващия

За мъже

Кандидозните инфекции се срещат най-често при жените. Инфекцията се предава по полов път. По преценка на лекаря при провеждането на лечебен курс при вагинални инфекции с микомакс, препарататът може да бъде изписан и на партньора на пациентката. Докато трае терапията и 3-4 дни след това, се препоръчва въздържане от полови контакти.

Мукомакс SIR
За бебета се препоръчва Микомакс SIR

За бебе

За бебета не се прилага лечение с микомакс. Деца под 3-годишна възраст и с тегло под 20 кг се лекуват Микомакс SIR. Обичайната дневна доза от медикамента за деца е 3 mg/kg. При системни инфекции приеманото количество може да бъде завишено 4 пъти. (puls.bg)

Цена и откъде може да се купи?

Капсулите Микомакс са на аптечните пазари в разновидности от 50, 100, 150 и 200 мг. У нас най-популярни са твърдите капсули от 150 мг. Онлайн аптеките не доставят лекарството, купува се от класическите аптеки с рецепта. Средната цена за опаковка от три капсули е 13-14 лв.

Ампули, капсули, гел и таблетки

Лечението с микомакс може да бъде заместено или допълнено с други медикаменти, съдържащи активната съставка флуконазол за перорален или локален прием. Те се предлагат под формата на разтвор в ампули, твърди капсули и таблетки за пиене и гел за мазане.

Ефективни заместители на Микомакс са Кандизол, Фунгокап, Медофлукон, Флуконазол, Флукорик, Микосист, Дифлукан и Дифлазол.

Гелове за локално третиране на гъбични и кандидозни инфекции, които успешно се съчетват с локалния прием на Микомакс са: Гиназол, Канестен, Низорал и Клотримазол.

Флуконазол може да бъде приложен венозно. При тежки форми на гъбични инфекции, причинени от Кандида, се прилага венозно Ексомакс разтвор.

При лечението на гъбички е добре да консумира кисело мляко
При лечението на гъбички е добре да консумира кисело мляко

След антибиотик

Микомакс се препоръчва след антиобитично лечение, тъй като предпазва от развитието на инфекции, предизвикани от Кандида. Приемът на антибиотици променя микрофлората на чревния тракт и увеличава вероятността за развитието на кандидозни инфекции.

При бременност, кърмене и забременяване

Микомакс трябва да се избягва от бременни и кърмещи жени. Употребата на медикамента се допуска при бременност и кърмене единствено, ако състоянието на пациента налага това. Ако планирате бременност, е необходима консултация с лекар, който най-добре ще прецени дали приемът на това лекарство е уместен.(Фрамар.бг)

С аугментин

Аугментин се използва за лечението на различни видове бактериални инфекции, засягащи кожата, костите, белите дробове, ушите или половата система. Приемът на аугментин е съвместим с прием на микомакс. Вторият медикамент убива анаеробната флора, която спомага за образуването на гъбични инфекции. Рискът от гъбички се увеличава от приема на антибиотици.

При бяло течение

Микомакс лекува успешно бяло течение в съчетание с медикаменти за локално приложение. Добри резултати при лечението дава комбинацията с препарати за локална употреба, съдържащи флуконазол. За бъде лечението ефективно е необходимо стриктно спазването на интимна хигиена и избягване употребата на алкална козметика за интимната област. Алкалните сапуни създават среда, благоприятна за развитие на дрожди, причиняващи гъбички.

Микомакс и противозачатъчни

Приемът на микомакс може да повлияе върху ефективността на приеманите орални контрацептиви. Паралелен прием медикамента с перорални контрацептиви не е препоръчителен. Активната съставка флуконазал увеличава концентрацията на етинестрадила. Това води до не само до намаляване ефективността на противозачатъчните, но и до нежелани състояния като повръщане, виене на свят, промяна в теглото и напрежение в млечните жлези.

При гъбички (Кандида)

Микомакс се бори успешно с кандидозни инфекции. В някои случаи лекарите предписват и Ломексин глобули, които се съчетават с микомакс за по-добри резултати.

При гъбички по ноктите

Мркомакс е ефективен при борба с досадните гъбични инфекции на ноктите. Този проблем може сериозно да понижи качеството на живот и самочувствието на пациента заради дискомфорта, който създават този вид гъбички.

Влажната и топла среда е идеална предпоставка за размножаването на дрождите. В рисковата група попадат хората, които посещават басейни, спортни зали и сауни. Дамите трябва да бъдат много внимателни при посещението на маникюрист.

гъбички по ноктите
За да бъде успешна терапията за лечение на гъбички по ноктите, пероралните медикаменти трябва да се съчетаят с подходящи мазила

При поява на гъбички по повърхността на ноктите или под тях е необходимо да потърсите помощ от специалист. Не се доверявайте на съвети от приятели и не се подвеждайте по рекламите на лекарствени продукти, тъй като проблема при Вас може би е по-сериозен.

Локалното лечение в повечето случаи е неефективно и се налага прием на лекарствени препарати. Приемането на медикаменти убива гъбичните дрожди в кръвния поток и лимфата. За добри резултати е необходимо медикаментозното лечение да продължи минимум 3 месеца.

Резултатът от лечението е видим след 9-12 месеца. Точно толкова време е необходимо на нокътя, за да израсне напълно.

Пероралната противогъбична терапия дава резултат в 50-75% от случаите на гъбички по ноктите. Затова е необходимо проблемните участъци да се третират локално със специални медикаменти.

Препоръчителен прием на Микомакс при гъбични инфекции по ноктите е веднъж на 7 дни. Лечението продължава от 3-4 месеца до година. Схемата за провеждане на лечебния курс е индивидуална и се определя според състоянието на всеки пациент. Възможни са и други варианти: 50 мг дневно или 150 до 400 мг веднъж седмично. Срокът  при т.н. атлетично стъпало например е поне 6 седмици.

Пациенти със заболявания на бъбреците и черния дроб се лекува с препарата по индивидуална схема за прием, поради по-високия риск от нежелани реакции. За да има ефект лечението е важно ноктите да бъдат изпилени и прилежно изрязани.

При гъбички в устата

Гъбичните инфекции създават дискомфорт
Гъбичните инфекции създават дискомфорт

Микомакс има добър ефект при справянето с проблема гъбички на лигавицата на устата. Този проблем се появява най-често след прием на антибиотици. Кандида албиканс причинява този вид инфекция в устаната кухина. Лигавицата се зачервява и става болезнена. Подобна е клиничната картина и при новородените, но при тях причините за развитието на инфекцията са други.

Условие за лечението на тази инфекция е осигуряване на алкална среда в лигавицата на устата. Препоръчва се приема на кисели и алкални храни и въздържане от консумацията на захар.

Въпреки, че симптомите изглеждат безобидни на пръв поглед, не се препоръчва пренебрегването на консултация със специалист, който ще ви назначи адекватно лечение. Обикновено при гъбични инфекции в устната кухина се препоръчва прием на Микомакс 50mg веднъж дневно за 7-14 дни.

Дайте мнение и Вие тук!
  • При гъбички по лигавиците в устата и гърлото след посещения при стоматолог: веднага след диагностицирането – 200 до 400 мг през първия ден, и 100-200 през следващите до прекратяване по лекарска преценка. Инфекциите в тези зони могат да се предотвратят във висока степен чрез профилактичен прием: 100 до 200 мг дневно или три пъти седмично по 200 мг на ден за периода, определен като рисков.

Препоръчително е провеждането на пълен курс на лечение дори и при настъпването на видимо подобрение веднага след приема на медикамента.

При хламидии

Микомакс се препоръчва като превантивно средство срещу развитието на гъбички при при провеждането на медикаментозна терапия за лечение на хламидии. Заради антимикробното и антигъбичното си действие Микомакс се препоръчва преди започването и след края медикаментозната терапия на хламидии.

Обикновено лечението приключва след 7-14 дни. Продължителността му зависи от стадия на развитието на инфекцията.

Микомакс се съчетава с Доксациклин, Азатрил и витамин В комплекс.

Кандизол

Това също е препарат с активна съставка флуконазол. Може да се прилага под формата на твърди капсули от 150 мг. Препоръчва се при аналогични заболявания и прилагането му е сходно на това, което вече знаем за Микомакс. Прилага се по схема – в дневни дози и с продължителност, която лекуващият определя в зависимост от заболяването и възрастта на пациента.

  • С този медикамент могат да се лекуват както възрастни, така и малки деца, включително бебета и новородени. Естествено, в последния случай е много важно да се спазват стриктно всички възможни условия за безопасно лечение. Да се внимава при пациенти с болни бъбреци или черен дроб. Кандизол се продава на приблизително същата цена като Микомакс.

Аугментин

Аугментин е медикамент от друг тип – антибиотик; съдържа активните съставки амоксицилин и клавуланова киселина. Действа бактерицидно, подходящ е при усложнени състояния с бактериални и гъбични инфекции. Популярен е в няколко разновидности според съдържанието на амоксицилин и клавуланова киселина: таблетките от 250/125 мг са подходящи за неусложнени инфекции на синусите, кожата, уринарния тракт и устната кухина и зъбите. Таблетките от 500/ 125 и 875/125 мг помагат и при инфекции на кости и стави, меките тъкани, средното ухо.

Дневната доза се назначава от лекар; обикновено „малките“ таблетки се вземат три пъти дневно по една, а тези с по-високо съдържание от един до три пъти дневно по една, в зависимост от заболяването.

Нистатин или микомакс?

Нистатин е антибиотичен медикамент, който спира гъбичното развитие, благодарение на съставката микозамин. Използва се при лечение на:

  • Гъбични заболявания, предизвикани от дрожди от рода Кандида – гъбички на лигавицата в устата, стомаха, гърлото.
  • Профилактика на кандидомикоза
  • Придружаващ медикамент към лечението на различни видове кандидози с антибиотици и имуносуспресори.

Нистатин предотвратява разпространение на гъбични инфекции към стомашния тракт при лечението на гъбички с антибиотици. Медикаментът се препоръчва на пациенти с имунен дефицит.

Нистатин съществува във вид на разтвор за инжектиране и капсули за перорален прием. До венозен прием на медикамента се прибягва само в крайни случаи. Ако инфекцията, причинена от Кандида е станала септична, се налага инжектиране на Нистатин.

В лекарската практика Нистатин се употребява по-често от останалите медикаменти, предназначени за лечението на гъбични инфекции. Счита се, че пероралната му употреба е безвредна и медикаментът може да бъде приеман и от бебета над 1 месец.

Пациенти, на които се инжектира Нистатин, се наблюдават за проява на признаци на токсичност. Действието на медикамента се изявява в това, че той успява да отслаби клетъчната мембрана на дрождите, причиняващи гъбички. В резултат от това те губят своята устойчивост.

„Атакуваната“ клетъчна мембрана се пръска и това довежда до унищожаване на дрождите. В случай, че приемате перорално Нистатин е препоръчително консумирането на голямо количество вода, което гарантира отмиването на дрождите от стомашно-чревния тракт.

Това правило важи за всички антигъбични медикаменти, тъй като при унищожаването на дрождите се отделят токсини. Консумирането на вода в достатъчни количества е единственият начин за извеждането на токсините от човешкия организъм.

Или низорал?

Низорал е медикамент за лечение на гъбички, причинени от дрожди и кандида.
Низорал се препоръчва при:

  • Инфекции по повърхността на кожата, лигавиците и косата, които не могат да бъдат повлияни от локално третиране на болния участък с медикаменти
  • Упорити гъбични инфекции и възпаление на половите органи
  • Вътрешни инфекции на органите

Низорал се избягва случай на непоносимост към съставката кетоконазол и/или наличието на чернодробно заболяване.

Приемът на низорал не е съвместим с прием на терфенадин, астемизол, мизоластин, халафантрин, ципразид, левометадил, домперидон, ловастатин, хинидин, дизопирамид дофетилид, бепридил, еплеронон, низолдипин и антихистаминови препарати.

Низорал
Низорал не е съвместим с препарати за лечение на стомашни киселини

В случай, че приемате медикаменти за неутралзиране на стомашната киселина, въздържайте се от прием на низорал поне час след приема им. За по-добро усвояване на препарата е препоръчително поглъщането му с чаша вода, докато се храните.

Не се препоръчва поглъщане на медикамента при бременност, съмнения за бременност, безсъние и в период на лактация.
Лекуващият ви лекар ще продължителността на терапията с Низорал. Обикновено той се предписва за прием от 5 дни до 12 месеца.

Или ломексин?

Ломексин се използва за локална терапия на влагалищни инфекции, причинени от кандида. Предлага се под формата на глобули и крем. Терапията с него се съчетава успешно с перорален прием на Микомакс.

Лечението с ломексин не е съвместимо с използване на киселинен сапун за интимна хигиена, тъй като киселинността благоприятства развитието на гъбичките. Възможни странични реакции от употребата на препарата са сърбежи, парене и дискомфорт. Ако тези симптоми не отшумят до 48 часа след прилагането на първата доза, консултирайте се незабавно с медицинско лице.

гъбични инфекции
Лечението на гъбични инфекции не е съвместимо с алкални сапуни

Предпоставка за ефективно лечението е установяване на причините за гъбичния растеж.

Не се препоръчва провеждането на лечение с ломексин от кърмещи жени. Ако очаквате дете и прилагате терапия с медикамента, незабавно уведомете своя лекар. Той ще прецени дали е наложително да продължите терапията този препарат или ще ви предпише друг.

Два-три дни след приключването на терапията се прави още един курс. Необходимо спазването на добра интимна хигиена и избягването на влагалищни промивки през целия курс на лечението. Терапията се прилага и по време на цикъл.

Гиназол

Лечението на вагинални и вулво-вагинални инфекции от Кандида може да става и с използването на специален крем – Гиназол. Той е с активна съставка  бутоконазол нитрат и помага при симптоми на гъбична зараза – сърбеж, парене, зачервяване и оток. Прилага се интравагинално; за целта всяка доза е опакована фабрично в апликатор за еднократна употреба. Обикновено дава резултат в рамките на 5 до 7 дни при една апликация всяка вечер.

Дифлукан гел

Дифлукан гел е флуконазолов продукт за локална външна употреба. Прилагането му е изключително важно при гъбични инфекции на кожата и ноктите, особено ако се приемат и противогъбични таблетки. Гелът се полага 1-2 пъти дневно, според повлияването и според лекарската препоръка.

Канестен

Серия противогъбични препарати с активна съставка клотримазол: крем, спрей, вагинални глобули, маз. Избира се форма, съответстваща на заболяването; добър вариант за инфекции с различна локация.

С алкохол

Консумирането на алкохол по време на прием на микомакс не е препоръчително, тъй като се създава благоприятна среда за растежа и развитието на гъбичките.

Странични ефекти

Като всеки медикамент, така и употребата на микомакс не изключва странични реакции. Лечението с препарата не е изключено да предизвика задух, затруднено дишане, зачервяване на кожата, сърбежи, появата на мехурчести обриви, подуване на клепачите.

Микомакс е препарат, който може да увреди черния дроб като симптомите за това са гадене, повръщане, главоболие, загуба на апетит, пожълтяване на кожата.

Един от 10 от всеки 100 пациента, прилагащи лечение с микомакс се оплаква от главоболие, загуба на апетит, безсъние, умора, сънливост, запек, газове в стомаха, болка в мускулите и ставите, изпотяване и треска.

При един от 10 от всеки 10 000 пациента, лекуващи се с микомакс, се проявяват следните нежелани реакции – понижаване броя на белите кръвни клетки и тромбоцитите, което води до оцветяване на кожата във виолетово, повишаване на нивата на холестерола, понижаване на стойностните показатели на калий в кръвта, учестен сърдечен пулс, сърцебиене, силен косопад.

Приемът на микомакс може да предизвика и алергични реакции.

В случай, че при Вас са налице някои от гореописаните симптоми, прекратете незабавно лечението и уведомете лекуващия Ви лекар за това. Не е изключена проявата на други странични симптоми, различни от описаните по-горе.

Алергия

Микомакс съдържа лактоза. Съставката може да предизвика алергия при някои от пациентите, приемащи медикамента. Ако страдате от сврухчувствителност към лактаза или към захарите, съдържащи се в лекарството, уведомете Вашия лекар.

Основната съставка на медикамента може да предизвика алергичен пристъп. Алергични реакции от приема на този препарат се проявяват рядко, но въпреки това не са изключени.

вода при лечение на гъбички
По време на лечение с антигъбични медикаменти приемайте големи количества вода за изчистване на токсините, които се освобождават при убиване на дрождите

И нека не забравяме, че основната предпоставка за успешно лечение на инфекции, причинени от гъбички, и избягване на повторната им поява е силният имунитет.

Гъбичните инфекции се появяват при пациенти с нарушения във функционирането на имунната система. Ако желаете да излезете победител от битката с досадните гъбички, е необходимо да засилите имунитета си.

В противен случай резултатите от лечението с медикаменти, ще бъдат само временни.

Ако сме били полезни за Вас с предоставената информация, моля споделете статията.

Мнения

Медицинските специалисти квалифицират лекарството като ефикасно; прилагано е при пациенти на различна възраст и с разнообразни диагнози. Най-често е препоръчвано от акушер-гинеколози и дерматолози.

Потребителите също намират продукта за успешен. Постигали са добри резултати, винаги под лекарски контрол. С Микомакс са овладявани и тежки инфекции като криптококов менингит. В някои случаи терапията е прекратявана поради проява на странични ефекти, на първо място алергични реакции.

Първоначално публикувано на:09.04.2015 @ 13:41

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Clo

Клотримазол – при гъбички, лишеи и херпес

Клотримазол: действие на лекарството, за какво се прилага. Какви правила да спазваме, за да постигнем …

6 Мнения

  1. Станимира

    Чудесен сайт!Много полезен!

  2. Изписаха ми микомакс заедно с лечение с антибиотик-3 таблетки през ден -2,4 и 6-ти ден от приема на антибиотика.
    След изпиването на 2-рата таблетка микомакс ми дооде цикъла. Има ли смисъл да пия третата таблетка и кога-така както ми е предписано -на 6-тия ден , или….
    Благодаря Ви предварително

  3. Андрей

    Мисля че в голяма част от приложенията си това лекарство работи универсално. Благодаря за информационния обзор. Ако ме излекува успешно, има ли възможност да увреди странично нервната система в частен случай?

  4. Анка Минева

    Много полезна статия, даде ми възможност да се ориентирам в лекарствата против гъбички. Очевидно все пак ще трябва да ида на лекар – знам много, но не съм сигурна дали един или друг продукт е подходящ за моите гъбички по ноктите и пръстите на краката. Мъчителна исторя, опитах какви ли не хватки от народната медицина, но явно си трябва медикамент.

  5. Борислава Берова

    Микомакс е отрова, която ме побърка още на първата доза. Получих тежък обрив и трябваше да вземам други лекарства, за да се съвзема. Преди да вземете едно добро лекарство, добре си помислете няма ли да даде алергична реакция!

  6. Златка Михайлова

    Не ми стана съвсем ясно може ли да се пие едновременно с антибиотици? Някой да обясни, моля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *