Как с милгама да лекуваме болката

Какво представлява милгама. За какво се използва. Milgamma N – таблетки, меки капсули или ампули, кое кога да предпочетем. Цени. Други средства при възпаление на седалищния нерв. Противопоказания. Какви отзиви на потребители има

Милгама е ефективна комбинация от два витамина от В-групата – В1 и В12, с добавени помощни вещества.

Този продукт е включван често в поддържаща лечебна програма при определен вид възпалителни процеси.

Милгама помага да се преодолеят неврити, невралгии и ревматични състояния (puls.bg). Ще чуете или ще можете да изпитате въздействието на продукта върху себе си, ако страдате от възпаление на седалищния нерв (ишиас), ревматични пристъпи и мускулни болки, лицеви парези, при полиневропатии от диабет или при алкохолизъм. Успешно овладява болезнената симптоматика при херпес зостер, както и при проблеми със сърдечния мускул, провокирани от дефицит на витамин В1.

Milgamma N – меки капсули или ампули, кое кога да предпочетем

милгама

Милгама помага успешно за преодоляване на болката в множество невралгични точки

Таблетките милгама се препоръчват както за попълването на витаминен дефицит, така и за конкретен лечебен и регенеративен ефект. Витамин В1 подобрява обменните процеси в нервните клетки, а В12 насърчава производството на нови клетки и функциите на нервната система.

Фигурин билки за отслабване

Този вариант на медикамента обаче съдържа някои помощни вещества, които могат да причинят алергичен ефект. Съществува също риск от стомашни дразнения (framar.bg).

Капсулите милгама N съдържат комбинацията от витамините В1и Б12, но е добавен и витамин В6 плюс помощни вещества. Витамин В6 има ключова роля при усвояването на мазнини и витамини, за производството на хормони, за развитието на мозъчната тъкан.

Препоръчват се при дългосрочно лечение в рамките на няколко месеца. Има фармакологично предупреждение, че при прием над 6 месеца насищането с витамин В6 може да причини увреждания на периферните нерви.

Чрез ампулите милгама N се провежда инжекционно лечение, което спестява възможните дразнения на стомашно-чревния тракт. Тази форма съдържа вече познатата комбинация от трите В-витамина и се препоръчва при остри болкови състояния.

В началото на лечението се прави инжекция веднъж дневно с ампула от 2 мл мускулно, а след овладяването му се минава към прилагане 2-3 пъти седмично по веднъж дневно до излекуване. Между инжекциите обикновено се препоръчва поддържащо лечение с таблетки.

Кога се предпочита една или друга форма на продукта? Преценката е на лекаря, който отчита както специфичния здравословен проблем, така и общото състояние н пациента. Така например таблетките милгама съдържат захароза и лактоза, които са нежелани за някои пациенти и при тях могат да се проявят негативни странични ефекти. Капсулите милгама не съдържат захароза и лактоза. Чрез инжекционната форма се действа по-успешно при остри състояния; тя е подходяща и при общоукрепваща терапия на нервната система.

Цени на продуктите милгама

Актуалните цени на този лекарствен продукт не са от най-ниските. Хапчетата вървят средно по 40 лева за опаковка от 100 таблетки или 21 лв – ако таблетките са 50 (framar.bg). Същата е и цената на капсулите милгама N, съответно около 40/21 за опаковки от 100/50 капсули. Инжекционният разтвор в ампули от 2 мг излиза около 1.50 – 1.60 лв за ампула; предлага се в опаковки от 5, 10 и 25 бройки.

Други средства при възпаление на седалищния нерв

Възпаление на седалищния нерв обикновено се лекува комплексно, като освен препоръчания от лекар вариант на милгама се прилагат в зависимост от конкретния случай аналгетици, нестероидни противовъзпалителни или кортизонови препарати. Обезболяването може да се постигне също чрез локален анестетик – лидокаинов разтвор, един процент (puls.bg). Възпалението на седалищния нерв освен това предполага няколко дни покой и впоследствие – физиотерапия, масажи и балнеолечение.

Противопоказания за лечение с милгама

милгама

Най-често търсим милгама за болки в гърба и кръста

Както при всеки медикамент – милгама не се препоръчва за лечение на определени групи пациенти в повишен риск. Милгама N например не е подходящ продукт при свръхчувствителност към някоя от съставките, при хора със сърдечна недостатъчност в напреднала форма и при бременни.

Доста ограничения има и при прилагането на медикамента при малки деца (framar.bg). Има риск от лекарствени взаимодействия при използването на капсули милгама от пациенти, които са на постоянна терапия за други заболявания – Паркинсонова болест, рак, туберкулоза, ревматичен артрит.

Таблетките милгама не бива да се прилагат при болки в корема и чревна непроходимост. Само тази от трите форми е допустима при определени условия и под лекарски контрол при бременни.

Какви са потребителските отзиви за милгама

Ползата от приема на милгама се коментира в доста форуми, като потребители споделят при какви случаи са вземали продукта и как това им се е отразило. Най-често този продукт е част от комбинирана терапия; има разочаровани, които са разчитали на бърз ефект – но и уточнения, че се касае за комбинация от витамини и че ефектът идва след по-продължително приложение (framar.bg, puls.bg, investor.bg).

По-информирани потребители предупреждават да се прави разлика между милгама и милгама N: в първия случай имаме само комбинация от В1 и В12, а във втория е прибавен и В6, обичайно това са формите капсули и инжекционен разтвор в ампули. Има и предупреждение милгама N да се приема само сутрин, тъй като с него лекарствения продукт влияе върху качеството на съня, и то не в добра форма.

Други теми, обсъждани във форумите и касаещи милгама, са доста солената му цена, твърде висока за масовия потребител. А също и неудобството медикаментът периодично да изчезва и да се набавя с трудности. Има форумци, недоволни и от факта, че на много места милгама не се продава свободно, а са необходими рецепти.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Как с милгама да лекуваме болката

    • Проблема е сериозен.Мога да ти препоръчам блога на Биляна Савова-арт директор на сп.Ева.Тя успешно се е справила с мс и е създала фондация и блог за информиране и начини на лечение но с Алтернативна медицина.mogasam.wordpress.com Пишете и на имеил и тя ще ви потърси.Помага на всеки който сам е потърси.Желая ви успех и горе главата,пътя е дълъг,но има изход!

  1. Изписано е поради заболяване
    ,,очен херпес,,-добре ли ще е да се продължи повечко приемането му или по-добре с некой мултивитамини?

  2. Мога ли да ползвам Милгама ампули едновременно
    С хормонално лечение на онкозаболявания
    На простатата

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *