разлика между милгама н и милгама
невробекс или милгама, милгама н или уримил, milgamma n - напълняване

Какво лекува Милгама Н? Милгама или Невробекс? Или Уримил?

Разлика между милгама Н и Милгама. Милгама N на ампули. Невробекс или Милгама? Милгама Н или Уримил? Напълняване от Milgamma N. Мнения

Милгама е ефективна комбинация от витамини от В-групата с добавени помощни вещества. Този продукт е включван често в поддържаща лечебна програма при определен вид възпалителни процеси.

Какво лекува Милгама Н

Лекарството е създадено за терапия на нервната система, при различни патологични изменения, придружени с болка.

Помага при неврити, невралгии, плексит, полиневропатии, при мигрена, мускулни и ставни болки, „прищипан“ нерв, дискова херния, остеохондроза, ишиас, радикулит и др.

Витаминният комплекс е не просто добавка, а силно лечебно средство при възпалителни и дегенеративни процеси, засягащи звена от нервната система.

Ще изпитате въздействието на продукта върху себе си, ако страдате от възпаление на седалищния нерв (ишиас), ревматични пристъпи и мускулни болки, лицеви парези, при полиневропатии от диабет или при алкохолизъм. Успешно овладява болезнената симптоматика при херпес зостер, както и при проблеми със сърдечния мускул, провокирани от дефицит на витамин В1.

Разлика между Милгама Н и Милгама

Производителят от Германия е разработил 4 лекарствени форми под името Milgamma. Те не са идентични, поради което е необходимо да се прави избор според конкретното заболяване.

Всички Milgamma са комбинация на витамини от групата В. Но четирите форми съдържат различни комбинации, в различна концентрация.

 • Капсулите Милгама Н съдържат В-витамините с индекс 1, 6 и 12.
 • Таблетките Милгама (без Н) съдържат само 1 и 12 – няма В6!
 • Ампулите са течна форма на Милгама Н – трите витамина 1, 6 и 12 + лидокаин.
 • Отделно има Милгама Протект, която съдържа само В1.

Разлика между Милгама Н и Милгама е наличието/ отсъствието на В6. Индексън „Н“ показва наличие на В6.

Милгама N на ампули

В1 + В6 + В12 са съчетани и в течна ф-ма за инжектиране. Лекарството е разработено специално за невропатии. Те се предпочитат при наличието на силна болка.

“Демир

Например при шийна остеохондроза се предпочита ампула, а при гръдна – капсула, защото във втория случай болката е сравнително слаба. Ампулата е по-добра и при дискова херния, която също се характеризира с ярък болеви синдром.

Инжекционната форма е с най-висока ефикасност и много бързо действие. Усвояването е моментално и се стига направо до поразеното място. Това е разликата между ампулата и таблетките/ капсулите, които изискват определено време, за да се усвоят и задействат.

При остра болка се започва с 2 мл (1 инжекция) на 24 ч. С овладяване на болката инжектирането може да се намали за сметка на пероралната форма. Добра схема е 2 инжекции седмично с прием на капсули между тях.

Невробекс или Милгама?

Пациентите имат основание да се чудят кое от лекарствата да предпочетат, защото двете наименования имат еднакъв състав. И в Невробекс (Неуробекс), и в Милгамма намираме витамините В 1, 6 и 12.

Все пак разлика има и тя не е маловажна. В1 в Невробекс е водноразтворим, а в Милгамма – мастноразтворим. Вторият се усвоява по-пълно и бързо, поради което Милгама превъзхожда по качество Невробекс. Този факт е видим и в цената – Невробекс е значително по-евтино лекарство.

Безопасно ли е да гълтаме невробекс?

Милгама Н или Уримил?

Уримил също е лекарство, конструирано върху комплекс от В-витамини. Разликата е, че тук откриваме допълнително В3, В9 и уридин.

Освен тази разлика в състава, концентрацията на съвпадащите витамини също е различна. В Уримил В1 е 10 пъти по-малко, В6 е 15 пъти по-малко, а В12 – 25 пъти по-малко в сравнение с Милгама.

По този въпрос има хубав нов материал на сайта Здраве.Орг, който е посветен на Уримил, но включва в себе си и сравнение с Милгама.

Още интересни материали по темата ще намерите по-долу. Най-напред подробно за прищипания нерв:

Прищипан нерв на кръста. Билки и лекарства за възпален нерв на врата, гърба

Напълняване от Milgamma N

Преди десетина години потребителка с името stregeta споделя в БГ-мама, че е напълняла 30 кг от приемането на Милгама. Мнението й не изглежда меродавно, защото жената е пила лекарството 4 месеца. Но отзивът й отваря въпроса за напълняването и мнозина се опасяват от такъв ефект.разлика между милгама н и милгама

Напълняване от 30 кг няма как да бъде отдадено на витамините, но специалистите признават, че приемането на витамини укрепва организма и отваря апетит. Пациентите започват да се хранят обилно и да трупат мазнини.

Има и един обективен факт: Милгама съдържа В1, а този витамин участва в процеса на окисление и възстановяване на клетките. С него организмът по-бързо расте и се развива. При дефицит на В1 храната се усвоява лошо, което забавя натрупването на маса. И обратното.

И други В-витамини имат отношение към въпроса. Например В2 влияе на обмяната на мазнините, В3 участва в образуването на мастни тъкани, В6 синтезира аминокиселини.

Дайте мнение и Вие тук!

Милгама – мнения

Какви са потребителските отзиви за Милгама? Болни с възпален или прищипан нерв, дискова херния, възпалени нервни окончания и винаги – изпитващи силна болка, оставят в интернет положителни отзиви за лекарствата под името Милгамма.

мнения, отзиви, коментари, форум

Ползата от приема на милгама се коментира в доста форуми, като потребители споделят при какви случаи са вземали продукта и как това им се е отразило. Най-често този продукт е част от комбинирана терапия; има разочаровани, които са разчитали на бърз ефект – но и уточнения, че се касае за комбинация от витамини и че ефектът идва след по-продължително приложение (framar.bg, puls.bg, investor.bg).

По-информирани потребители предупреждават да се прави разлика между милгама и милгама N: в първия случай имаме само комбинация от В1 и В12, а във втория е прибавен и В6, обичайно това са формите капсули и инжекционен разтвор в ампули. Има и предупреждение милгама N да се приема само сутрин, тъй като с него лекарствения продукт влияе върху качеството на съня, и то не в добра форма.

Други теми, обсъждани във форумите и касаещи милгама, са доста солената му цена, твърде висока за масовия потребител. А също и неудобството медикаментът периодично да изчезва и да се набавя с трудности. Има форумци, недоволни и от факта, че на много места милгама не се продава свободно, а са необходими рецепти.

Оплакванията са по повод нежеланите реакции, каквито има и при витамините. Някои ефекти са крайно неприятни като появата на гнойни пъпки, мускулни спазми, дразнене на стомаха, гадене, главоболие.

Вижте и за лекарството с бързо и ефективно въздействие – Афламил:

Афламил – сигурен лек срещу болки и възпаления

Milgamma N – меки капсули или ампули, кое кога да предпочетем

Таблетките милгама се препоръчват както за попълването на витаминен дефицит, така и за конкретен лечебен и регенеративен ефект. Витамин В1 подобрява обменните процеси в нервните клетки, а В12 насърчава производството на нови клетки и функциите на нервната система.

Този вариант на медикамента обаче съдържа някои помощни вещества, които могат да причинят алергичен ефект. Съществува също риск от стомашни дразнения (framar.bg).

Капсулите милгама N съдържат комбинацията от витамините В1и Б12, но е добавен и витамин В6 плюс помощни вещества. Витамин В6 има ключова роля при усвояването на мазнини и витамини, за производството на хормони, за развитието на мозъчната тъкан.

Препоръчват се при дългосрочно лечение в рамките на няколко месеца. Има фармакологично предупреждение, че при прием над 6 месеца насищането с витамин В6 може да причини увреждания на периферните нерви.

Чрез ампулите милгама N се провежда инжекционно лечение, което спестява възможните дразнения на стомашно-чревния тракт. Тази форма съдържа вече познатата комбинация от трите В-витамина и се препоръчва при остри болкови състояния.

В началото на лечението се прави инжекция веднъж дневно с ампула от 2 мл мускулно, а след овладяването му се минава към прилагане 2-3 пъти седмично по веднъж дневно до излекуване. Между инжекциите обикновено се препоръчва поддържащо лечение с таблетки.

милгама
Милгама помага успешно за преодоляване на болката в множество невралгични точки

Кога се предпочита една или друга форма на продукта? Преценката е на лекаря, който отчита както специфичния здравословен проблем, така и общото състояние н пациента. Така например таблетките милгама съдържат захароза и лактоза, които са нежелани за някои пациенти и при тях могат да се проявят негативни странични ефекти. Капсулите милгама не съдържат захароза и лактоза. Чрез инжекционната форма се действа по-успешно при остри състояния; тя е подходяща и при общоукрепваща терапия на нервната система.

Цени на продуктите Милгама

Актуалните цени на този лекарствен продукт не са от най-ниските. Хапчетата вървят средно по 40 лева за опаковка от 100 таблетки или 21 лв – ако таблетките са 50 (framar.bg). Същата е и цената на капсулите милгама N, съответно около 40/21 за опаковки от 100/50 капсули. Инжекционният разтвор в ампули от 2 мг излиза около 1.50 – 1.60 лв за ампула; предлага се в опаковки от 5, 10 и 25 бройки.

Други средства при възпаление на седалищния нерв

Възпаление на седалищния нерв обикновено се лекува комплексно, като освен препоръчания от лекар вариант на милгама се прилагат в зависимост от конкретния случай аналгетици, нестероидни противовъзпалителни или кортизонови препарати. Обезболяването може да се постигне също чрез локален анестетик – лидокаинов разтвор, един процент (puls.bg). Възпалението на седалищния нерв освен това предполага няколко дни покой и впоследствие – физиотерапия, масажи и балнеолечение.

Противопоказания за лечение с Милгама

милгама
Най-често търсим милгама за болки в гърба и кръста

Както при всеки медикамент – милгама не се препоръчва за лечение на определени групи пациенти в повишен риск. Милгама N например не е подходящ продукт при свръхчувствителност към някоя от съставките, при хора със сърдечна недостатъчност в напреднала форма и при бременни.

Доста ограничения има и при прилагането на медикамента при малки деца (framar.bg). Има риск от лекарствени взаимодействия при използването на капсули милгама от пациенти, които са на постоянна терапия за други заболявания – Паркинсонова болест, рак, туберкулоза, ревматичен артрит.

Таблетките милгама не бива да се прилагат при болки в корема и чревна непроходимост. Само тази от трите форми е допустима при определени условия и под лекарски контрол при бременни.

Най-популярното средство, Мидокалм:

Мидокалм 150, Мовалис или Диклоневровит? Предназначения, мнения

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Билка черен оман. Ползи, приложение на корен, противопоказания на зарасличе

Билка черен оман. Ползи, приложение на корен, противопоказания на зарасличе

За какво се използва билката черен оман (зарасличе) и как? За мазане, за пиене. Противопоказания …

6 коментара

 1. imam mnojestvenna skleroza,no nqmam vazmojnost za lekarsko lechebie kak da se izlekuvam na 24 sam i iskam i mechtaq da se izlekuvam pomognete mi molq vi.

  • Проблема е сериозен.Мога да ти препоръчам блога на Биляна Савова-арт директор на сп.Ева.Тя успешно се е справила с мс и е създала фондация и блог за информиране и начини на лечение но с Алтернативна медицина.mogasam.wordpress.com Пишете и на имеил и тя ще ви потърси.Помага на всеки който сам е потърси.Желая ви успех и горе главата,пътя е дълъг,но има изход!

 2. Някой знае ли как да открия г-н Алексиев от клипчето по-горе

 3. Изписано е поради заболяване
  ,,очен херпес,,-добре ли ще е да се продължи повечко приемането му или по-добре с некой мултивитамини?

 4. Васил Стоянов

  Мога ли да ползвам Милгама ампули едновременно
  С хормонално лечение на онкозаболявания
  На простатата

 5. Boyka Todorova

  ПРИ възпален героичен нерв помага ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!  АБОНИРАЙ СЕ!
  АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

  Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

  Публикуваме рядко, не пропускайте!   АБОНИРАЙ СЕ!
   АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

   Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

   Публикуваме рядко, не пропускайте!    АБОНИРАЙ СЕ!
    АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

    Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

    Публикуваме рядко, не пропускайте!     АБОНИРАЙ СЕ!
     АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

     Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

     Публикуваме рядко, не пропускайте!      АБОНИРАЙ СЕ!
      АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

      Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

      Публикуваме рядко, не пропускайте!       АБОНИРАЙ СЕ!