Как с милгама да лекуваме болката

Какво представлява милгама. За какво се използва. Milgamma N – таблетки, меки капсули или ампули, кое кога да предпочетем. Цени. Други средства при възпаление на седалищния нерв. Противопоказания. Какви отзиви на потребители има

Милгама е ефективна комбинация от два витамина от В-групата – В1 и В12, с добавени помощни вещества.

Този продукт е включван често в поддържаща лечебна програма при определен вид възпалителни процеси.

Милгама помага да се преодолеят неврити, невралгии и ревматични състояния (puls.bg). Ще чуете или ще можете да изпитате въздействието на продукта върху себе си, ако страдате от възпаление на седалищния нерв (ишиас), ревматични пристъпи и мускулни болки, лицеви парези, при полиневропатии от диабет или при алкохолизъм. Успешно овладява болезнената симптоматика при херпес зостер, както и при проблеми със сърдечния мускул, провокирани от дефицит на витамин В1.

Milgamma N – меки капсули или ампули, кое кога да предпочетем

Таблетките милгама се препоръчват както за попълването на витаминен дефицит, така и за конкретен лечебен и регенеративен ефект. Витамин В1 подобрява обменните процеси в нервните клетки, а В12 насърчава производството на нови клетки и функциите на нервната система.

“Фигурин

Този вариант на медикамента обаче съдържа някои помощни вещества, които могат да причинят алергичен ефект. Съществува също риск от стомашни дразнения (framar.bg).

Капсулите милгама N съдържат комбинацията от витамините В1и Б12, но е добавен и витамин В6 плюс помощни вещества. Витамин В6 има ключова роля при усвояването на мазнини и витамини, за производството на хормони, за развитието на мозъчната тъкан.

Препоръчват се при дългосрочно лечение в рамките на няколко месеца. Има фармакологично предупреждение, че при прием над 6 месеца насищането с витамин В6 може да причини увреждания на периферните нерви.

Чрез ампулите милгама N се провежда инжекционно лечение, което спестява възможните дразнения на стомашно-чревния тракт. Тази форма съдържа вече познатата комбинация от трите В-витамина и се препоръчва при остри болкови състояния.

В началото на лечението се прави инжекция веднъж дневно с ампула от 2 мл мускулно, а след овладяването му се минава към прилагане 2-3 пъти седмично по веднъж дневно до излекуване. Между инжекциите обикновено се препоръчва поддържащо лечение с таблетки.

милгама

Милгама помага успешно за преодоляване на болката в множество невралгични точки

Кога се предпочита една или друга форма на продукта? Преценката е на лекаря, който отчита както специфичния здравословен проблем, така и общото състояние н пациента. Така например таблетките милгама съдържат захароза и лактоза, които са нежелани за някои пациенти и при тях могат да се проявят негативни странични ефекти. Капсулите милгама не съдържат захароза и лактоза. Чрез инжекционната форма се действа по-успешно при остри състояния; тя е подходяща и при общоукрепваща терапия на нервната система.

Цени на продуктите милгама

Актуалните цени на този лекарствен продукт не са от най-ниските. Хапчетата вървят средно по 40 лева за опаковка от 100 таблетки или 21 лв – ако таблетките са 50 (framar.bg). Същата е и цената на капсулите милгама N, съответно около 40/21 за опаковки от 100/50 капсули. Инжекционният разтвор в ампули от 2 мг излиза около 1.50 – 1.60 лв за ампула; предлага се в опаковки от 5, 10 и 25 бройки.

Други средства при възпаление на седалищния нерв

Възпаление на седалищния нерв обикновено се лекува комплексно, като освен препоръчания от лекар вариант на милгама се прилагат в зависимост от конкретния случай аналгетици, нестероидни противовъзпалителни или кортизонови препарати. Обезболяването може да се постигне също чрез локален анестетик – лидокаинов разтвор, един процент (puls.bg). Възпалението на седалищния нерв освен това предполага няколко дни покой и впоследствие – физиотерапия, масажи и балнеолечение.

Противопоказания за лечение с милгама

милгама

Най-често търсим милгама за болки в гърба и кръста

Както при всеки медикамент – милгама не се препоръчва за лечение на определени групи пациенти в повишен риск. Милгама N например не е подходящ продукт при свръхчувствителност към някоя от съставките, при хора със сърдечна недостатъчност в напреднала форма и при бременни.

Доста ограничения има и при прилагането на медикамента при малки деца (framar.bg). Има риск от лекарствени взаимодействия при използването на капсули милгама от пациенти, които са на постоянна терапия за други заболявания – Паркинсонова болест, рак, туберкулоза, ревматичен артрит.

Таблетките милгама не бива да се прилагат при болки в корема и чревна непроходимост. Само тази от трите форми е допустима при определени условия и под лекарски контрол при бременни.

Какви са потребителските отзиви за милгама

Ползата от приема на милгама се коментира в доста форуми, като потребители споделят при какви случаи са вземали продукта и как това им се е отразило. Най-често този продукт е част от комбинирана терапия; има разочаровани, които са разчитали на бърз ефект – но и уточнения, че се касае за комбинация от витамини и че ефектът идва след по-продължително приложение (framar.bg, puls.bg, investor.bg).

По-информирани потребители предупреждават да се прави разлика между милгама и милгама N: в първия случай имаме само комбинация от В1 и В12, а във втория е прибавен и В6, обичайно това са формите капсули и инжекционен разтвор в ампули. Има и предупреждение милгама N да се приема само сутрин, тъй като с него лекарствения продукт влияе върху качеството на съня, и то не в добра форма.

Други теми, обсъждани във форумите и касаещи милгама, са доста солената му цена, твърде висока за масовия потребител. А също и неудобството медикаментът периодично да изчезва и да се набавя с трудности. Има форумци, недоволни и от факта, че на много места милгама не се продава свободно, а са необходими рецепти.

Уримил или Милгама?

По този въпрос има хубав нов материал на сайта Здраве.Орг, който е посветен на Уримил, но включва в себе си и сравнение с Милгама.

Още интересни материали по темата ще намерите по-долу. Най-напред подробно за прищипания нерв:

Прищипан нерв на кръста. Билки и лекарства за възпален нерв на врата, гърба

Вижте и класиката в подобни случаи, Невробекс:

Безопасно ли е да гълтаме невробекс?

Бързо и ефективно действащият Афламил:

Афламил – сигурен лек срещу болки и възпаления

И накрая най-популярното средство, Мидокалм:

Мидокалм 150, Мовалис или Диклоневровит? Предназначения, мнения

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Как с милгама да лекуваме болката

    • Проблема е сериозен.Мога да ти препоръчам блога на Биляна Савова-арт директор на сп.Ева.Тя успешно се е справила с мс и е създала фондация и блог за информиране и начини на лечение но с Алтернативна медицина.mogasam.wordpress.com Пишете и на имеил и тя ще ви потърси.Помага на всеки който сам е потърси.Желая ви успех и горе главата,пътя е дълъг,но има изход!

  1. Изписано е поради заболяване
    ,,очен херпес,,-добре ли ще е да се продължи повечко приемането му или по-добре с некой мултивитамини?

  2. Мога ли да ползвам Милгама ампули едновременно
    С хормонално лечение на онкозаболявания
    На простатата

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *