пчелен прашец как да го приемаме, прием
Пчелен прашец - една истинска суперхрана и универсален лек!

Пчелен прашец. Прием за деца. Как се пие и приема? Дозировка

Пчелен прашец за деца и възрастни. Цена и рецепти с пчелен прашец. Пчелен прашец и целулит

Пчелен прашец е продуктът, чиито свойства или не познаваме, или пренебрегваме, увлечени от рекламите за чудесии от далечни земи. Тази суперхрана и универсален лек – пчелен прашец, е буквално под носа ни и все още не е късно да го опознаем и приемем!

Любопитно: чаена лъжичка пчелен прашец може да бъде “изработен” от здрава пчела за месец при осемчасов работен ден (fineline.bg). Той съдържа компоненти от здрави цъфтящи растения и секрет от слюнчните жлези на насекомото.

Съставът на получения цветен пращец е уникален: това е наистина готова и богата суперхрана, която идеално пасва на човешкия организъм. Съдържа 40% протеини, 22 аминокиселини, витамини – сред които В-комплекс, микроелементи. Богат енергиен източник и компонент в лечебни програми за огромен брой заболявания. Познат и използван в лечебните традиции на различни народи по света, обект на модерни научни изследвания.

Как българинът се лекува с пчелен прашец?

С пчелен прашец могат да се решат много здравословни проблеми; ето накратко ползите от приема на пчелен прашец:

  • блокира възпалителни процеси в бронхите и белия дроб;
  • подобрява енергийния баланс, зарежда срещу умората, дава издръжливост;
  • овладява инфекции и възпалителни процеси по кожата, облекчава симптоматиката при екземи, акне и псориазис;
  • действа стабилизиращо и оздравително при алергии и астма;
  • оптимизира имунната система;
  • подобрява продукцията на ензими, стабилизира здравето на стомашно-чревния тракт;съдейства за лечението на колит, гастрит, хроничен запек;
  • действа укрепващо на сърдечно-съдовата система, подобрява кондицията на сърдечния мускул;
  • съдейства в програми срещу пристрастяванията;
  • подобрява състоянието на простатата, страдаща от хиперплазия;
  • оказва благотворно въздействие върху репродуктивната система – има качества на афродизиак, балансира функциите на яйчниците (по fineline.bg).
пчелен прашец рецепти за имунната система
Пчелен прашец и мед се използват в редица лечебни програми

Пчелен прашец за деца и възрастни

При възрастни пчелен прашец може да се използва както профилактично, така и в комбинирани лечебни програми при определени заболявания. Разчита се на способността му да блокира развитието на патогенни микрорганизми – т.е. действа успешно като природен антибиотик (pharmacy-bg.com).

Така приемът на пчелен прашец позволява да се преодоляват инфекции и да се блокират възпалителни огнища в организма. Пчелният прашец има укрепващо въздействие при заболявания, свързани със склонност към кървене, кръвоизливи. Изключително важна е способността му да балансира холестериновите стойности в кръвта.

Как могат да се възползват децата от плюсовете на продукта пчелен прашец? От pravilnohranene.com съветват да се дава доза от една чаена лъжичка дневно на деца над 3-годишна възраст.

Гранулите пчелен прашец предварително се смесват с кисело мляко, сок или мед . този вариант е добър за укрепване на имунитета. Веднага обаче следва припомнянето, че някои хора са алергични към пчелните продукти. Освен това продължителният прием също може да отключи алергични реакции.

За да се избегне подобна опасност е най-добре пробно да се даде само една гранула вътрешно, за да се провери дали организмът не е свръхчувствителен към пчелен прашец – това се отнася както за деца, така и за възрастни. Първоначално се дават по-малки дози и до чаената лъжичка се достига постепенно.

Пчелен прашец може да се прилага и външно при проблеми с кожата; допустимо е използването му в подходяща форма и при малки деца, когато развиват зачервяване или обрив под памперса. Трябва да се знае, че приемът на пчелен прашец може да демонстрира т.н. анаболен ефект заради комплекса от компоненти, които съдържа. Това може да бъде положително при децата, тъй като ще оказва подкрепа при растежа и развитието на детския организъм.
Посъветвайте се с лекар или апитерапевт за здравословния си проблем, преди да си купите пчелен прашец!

Цена и рецепти. Дозировка. Как се пие?

пчелен прашец как да го приемаме, за деца
Пчелен прашец и пчелен восък са сред оръжията в битката с целулита
Демир бозан за безсъние

Опаковка от 100 грама пчелен прашец се продава за около 10 лева (framar.bg). Онлайн може да се намери същото количество за 4.75 – 5. При покупка на пчелен прашец е най-добре да търсите магазини на пчеларския съюз или лицензирани пчелари – така ще сте сигурни, че не купувате менте.

Дайте мнение и Вие тук!

Винаги избирайте българското! Освен това на място ще можете да се консултирате за най-добрия начин, по който този пчелен прашец може да се приложи.

Ето и няколко полезни рецепти с пчелен прашец, които можете да изпълните лесно в домашни условия:

  1. За укрепване на имунната система: Една чаена чаша кисело мляко, 1 супена лъжица пчелен прашец, толкова и пчелен мед, 30-40 капки прополис. Всичко се обърква хубаво и се изяжда по малко в рамките на деня. (от chelebievi-pcheli.com)
  2. При невроза: Една чаена лъжичка пчелен прашец се взема един час преди закуска.
  3. При пърхот: Смесват се в равни части пчелен прашец и пчелно млечице и с тази кашичка се намазва внимателно скалпът. Държи се така един час и се изплаква обилно с вода, в която е разтворен една лъжица пчелен прашец.
  4. При еректилна дисфункция: 100 г пчелен прашец се смесва с половин кг чист пчелен мед и от този “подобрен” мед се взема три пъти дневно по една супена лъжица половин час преди хранене. (lechenie.newage.bg).

Пчелен прашец срещу целулит

пчелен прашец как да го приемаме
Пчелен прашец – една истинска суперхрана и универсален лек!

Съдържанието на рутин в продукта пчелен прашец го прави чудесно средство за укрепване стените на кръвоносните съдове. Това има значение и за един проблем, който тормози немалко прекрасни дами: целулит!

Може ли да се прилага някаква програма с пчелен прашец срещу целулит? Ето вариант от ladyzone.bg: “Да се смучат по 1-2 чаени лъжички докато зрънцата се стопят в устата или 1-2 чаени лъж. се накиснат с малко мед и вода и се изчака стапянето на зрънцата пчелен прашец.

Може да се разбърка с кисело мляко, да се добавя към овесените ядки и т.н.”

В rusankafood.blogspot.com се препоръчва следната рецепта срещу целулит с пчелен прашец: малка чаена лъжичка пчелен прашец се разбърква в една чаша кисело мляко; чашата се оставя похлупена в хладилника се изяжда на следващия ден сутринта. Веднага се приготвя същата доза за вечерта, като трябва да се хапне половин час преди вечеря. От celulit.start.bg предлагат същата рецепта с добавка млякото с пчелен прашец сутрин да се брои за закуска! Режимът трябва да се поддържа постоянно поне два месеца, за да има видим резултат и редукция на целулита.

Още ползи от пчелен прашец ТУК:

Пчелен прашец – за продукта и за истинските му ползи

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или след хранене? Ойлесен по-добър ли е?

Вигантол (Витамин Д). По колко капки за възрастни се вземат?

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или …

Едно мнение

  1. Всяко зрънце пчелен прашец съдържа над два милиона цветни прашинки,” който са капсуловани под обвивка, която издържа на силни киселини и основи и стомашния сок е безсилен срещу нея. Пергата- пчелния хляб се получава след едномесечна ензимна обработка в килийките. Виждали ли сте цели зърна от царевица, овес и др. в тор от крави, кокошки и пр. Същото е и с пчелния прашец- той е несмилаем в човешкия стомах, ако не е натрошен, което става с ултразукови мелнички. Така че, гълтате цели зрънца и къкате такива. Шарлатания е продаването на пчелен прашец!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *