цинабсин, лечение и противопоказания
За хрема и синузит -. цинабсин!

Цинабсин е спасението от хрема и синузит!

Лечение с цинабсин на синузит. Как се отразява при хрема. Профилактика. Инструкция при трета сливица. Друга хомеопатия при трета сливица. При ангина. При грип и настинка. Лечение на сенна хрема и алергия. На каква цена се предлага. Цинабсин и тонзилотрен. Странични ефекти. Кога е опасен? Разлика между коризалия и цинабсин

Цинабсин е популярно хомеопатично средство, прилагано при остра и хронична форма на синузит.

Продуктът е композиран от четири природни съставки: всяка от тях изпълнява определена функция, а всички заедно постигат овладяване на неприятните болестни симптоми при синузит.
Компонентът цинабарис облекчава паренето и напрежението при възпалена носоглътка и синуси; намалява главоболието и сънливостта, редуцира се сълзенето и се преодолява състоянието на сънливост. Този компонент е особено полезен в началото на синусните атаки. Съставките канадски хидрастис и калиев бихромат играят по-важна роля при хроничните синузити, когато главоболието и усещането на оток са особено мъчителни. Заедно с цинабарис те постигат успокояване на лигавиците и подобряват дишането през нос. Секретите намаляват. Особен ефект има от присъствието на ехинацеята: тя укрепва имунната система и мобилизира защитните сили за преодоляване на инфекцията.

Как се отразява цинабсин при хрема

Известно е, че хремата може да отключи остри състояния на синузит, а при неподходящо лечение или неглижиране те да станат хронични. Възпалената лигавица на носната кухина и отделяните секрети запушват проходите към синусите и там се задържат секрети, чието количество нараства от пропълзялата инфекция. Именно налягането на тези секрети, в комбинация с разрастващия се възпалителен процес, причиняват мъчителното главоболие, затруднено дишане и температура.

Цинабсин предотвратява подобно развитие, защото успешно въздейства върху лигавицата на носа и ограничава отока (dhu-bg.com). Приемът на продукта активира имунната система, а това ограничава усложненията и не позволява на инфекцията да обхване синусите или дихателните пътища. По-бързо се преодолява и присъствието на патогенни микроорганизми в носната кухина и изчистването от секрети. Състоянията със запушен нос не са продължителни – цинабсин ускорява възстановяването на нормалното дишане през нос и прави преболедуването от хрема по-кратко.

Профилактика с цинабсин

Приемът на цинабсин при описания състав на продукта е възможен за продължително време – отсъстват токсични ефекти. Наличието на компонента ехинацея го прави подходящ за профилактични програми: разчита се на изчистване и оздравяване на лигавиците на носа и синусите, както и на общо стабилизиране на имунната система. Профилактичните програми с цинабсин са препоръчителни преди всичко при хроничен синузит. Предвижда се прием на таблетки в продължение на 12 седмици по схемата 3х1, т.е. три пъти дневно по една таблетка. Както това се прави и при лечението на остри състояния, таблетката цинабсин се държи в устата до пълното й стопяване половин час преди или след хранене. Ако пациентът е дете, таблетката може да се разтвори в малко вода (dhu-bg.com).

Инструкция при трета сливица. Друга хомеопатия при трета сливица

Лечението на т.н. трета сливица с цинабсин дава добри резултати. Знае се, че третата сливица създава доста главоболия, тъй като е потенциално постоянно огнище на инфекции. Системното й възпаляване я поддържа в състояние на оток и набъбване, което създава проблеми с дишането. От третата сливица се развива т.н. задна хрема; възпалителните процеси могат да се прехвърлят към слуховите канали и да причинят в дългосрочна перспектива влошаване на слуха.

При лечението на трета сливица много често се избира директният – оперативен – вариант, но доста специалисти по хомеопатия са убедени, че болестните проблеми с т.н. трета сливица (аденоидни вегетации) могат да се преодолеят чрез цинабсин. Необходимо е обаче търпение: лечението продължава три месеца, като всеки ден се приема от продукта три пъти по една таблетка по описания начин (dhu-bg.com). Тази терапия намалява отока, а оттам и обема на третата сливица и отпушва пътищата на въздуха. Същевременно се неутрализират възпалителните процеси и се оздравяват огнищата на инфекция

Специалистите могат да ви кажат, че хомеопатичните продукти, подходящи за лечението на трета сливица, са трийсетина. Най-често използваните според homeopathytoday.eu са следните: аграфис, калкарея карбоника, калкарея фосфорика, калкарея флуорика, туберкулин. Подборът зависи както от аденоидните вегетации или възпалена трета сливица, така и от други характеристики като общо здравословно състояние, инфекции на слуховите пътища, възпаления на лимфни възли и пр. Лечението продължава няколко месеца и се прекратява по преценка на специалиста, който е предписал терапията. Месец след началото на лечението могат да се наблюдават положителни промени – облекчаване на дишането, “отпушване” на носа.

Цинабсин при ангина, при грип и настинка

цинабсин
За хрема и синузит -. цинабсин!
“Фигурин

Цинабсин НЕ Е решението при ангина, за такива случаи се препоръчва тонзилотрен, също ефективен хомеопатичен продукт.

Дайте мнение и Вие тук!

При грип и настинка лечението се започва с инфлуцид; през първите 2-3 дни се дава интензивно по хапче на час, но не повече от 12 за възрастни или 6-8 за деца. Цинабсин се включва паралелно само при положение, че общото заболяване включва хрема и/или възпаление на синусите (bg-mamma.com). Целта е чрез инфлуцид да се активира имунната система и да се ограничи инфекцията, за да не засегне дълбоко дихателните пътища.

Лечение на сенна хрема и алергия

цинабсин
Цинабсин овладява инфекцията в носната кухина и синусите

Препаратът цинабсин НЕ Е подходящ в случаи със сенна хрема и алергични ринити. За подобни заболявания има друг хомеопатичен продукт – ринитал, чието действие е съобразено със специфичната причина и механизъм на ринити, провокирани от химически и механични дразнители. (dhu-bg.com). Ринитал може да се приема продължително време, включително от бременни, кърмачки и деца на възраст над 1 година. Поради специфичния механизъм на алергичните ринити се препоръчва профилактичният му прием в продължение на 4-6 седмици преди очакваната алергична атака; взема се три пъти дневно по една таблетка по същата технология, както цинабсин. За разлика от други антихистаминови продукти, ринитал може да се взема продължително без странични ефекти. При алергичен пристъп се взема по таблетка на час, но не повече от 12 на ден. При децата схемата е таблетка за смучене през час-два, но не повече от 6-8 в зависимост от възрастта.

На каква цена се предлага?

Стандартната опаковка цинабсин съдържа 100 таблетки, които се продават по цени от 10.50 до 12.72 за различните аптечни вериги.

Цинабсин и тонзилотрен

цинабсин
Заредете цинабсин в домашната аптечка!

Вече стана дума, че всеки от тези два продукта има специфично въздействие: докато тонзилотрен е полезното решение при възпаления на сливиците, при ангини и фарингит, цинабсин директно атакува инфекции в носната кухина и синусите. Допустим е единствено при проблеми с третата сливица. Много често при настинки и грип са налице и двете болестни огнища; двата хомеопатични продукта могат да се приемат паралелно, като въвеждането им става един след друг в зависимост от това коя характеристика на заболяването е водеща.

Странични ефекти. Кога е опасен цинабсин?

Хомеопатичният продукт цинабсин рядко дава странични ефекти, но не бива да се приема от хора с алергии към ехинацея или хром. Преди прием е перпоръчителна консултация с лекар, за да се предвидят възможни реакции на непоносимост и да се прецени целесъобразността от приема на този препарат.
Цинабсин не бива да се прилага в случаи на заболявания от типа на левкемия, туберкулоза, автоимунни заболявания, СПИН, хронични вирусни общи заболявания (framar.bg).
Продуктът цинабсин съдържа пшенично нишесте и може да бъде опасен за потребители с цьолиакия. Не се препоръчва и при лактазна недостатъчност.

Разлика между коризалия и цинабсин

Коризалия и цинабсин са хомеопатични продукти с различен състав и от различни производители, но предназначенията им се покриват. Повлияват ринити и синузити; коризалия е композирана от 6 съставки, а цинабсин – от 4. Повлияването е индивидуално; някои потребители от форумите за родители споделят, че са свикнали с коризалия и предпочитат този вариант, за други цинабсин е по-доброто решение, особено ако ринитът е мъчителен, с жълти и зелени секрети. Изборът е личен; въпросът е кой продукт овладява симптоматиката по-бързо, а също и какво е мнението на лекуващия.

Вижте и ТОВА: Опасности и ползи от лечението с Цинабсин + как точно се прави!

Първоначално публикувано на:16.01.2015 @ 15:32

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

трахизан

Трахизан за болно гърло: ето как се прилага!

С трахизан болното гърло оздравява по-лесно. Какво да не забравяме при лечение с трахизан – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *