премахване на бенки
Консултирайте се с лекар, преди да се решите на премахване на бенки

Премахване на бенки по лицето и др. С лазер. Цена

Премахване на бенки: темата те кара да четеш с леко притеснение. Масово е вярването, че с всяко премахване на бенки рискуваш да развиеш рак. Така ли е наистина?

Кога трябва непременно да предприемем премахване на бенки?

Премахване на бенки се препоръчва, когато те са черни или тъмнокафяви и се намират в кожни зони с риск от често триене и притискане. Така е и в случаите, когато са по лицето и ръцете – т.е. места, излагани редовно на слънце. Експертното мнение от driliev.com е, че при случаите на бързо нарастване или кървене премахване на бенки трябва да се предприеме спешно.

Понякога премахване на бенки е оправдано и от естетична гледна точка – ако образуванието е върху видима част на лицето или при мъжете е върху зона, която подлежи на риск например заради всекидневното бръснене.

Има ли рискове при премахване на бенки?

В медицината бенките се определят цялостно като доброкачествени тумори. При определени условия някои от тях могат да претърпят злокачествена трансформация, като най-опасен резултат е меланомът. Ако мислите за премахване на бенки – не предпремайте нищо, преди да се консултирате с опитен дерматолог!

Понякога появата на една бенка е вторичен резултат от развитието на тумор в друга част на тялото – процес, за който пациентът може и да не подозира. Какъв точно е проблемът и как да се предприеме премахване на бенки, решава специалистът. Негова е и преценката какъв е рискът от израждане на образуванието, респективно – трябва ли на всяка цена да бъде премахнато. Рисковите фактори за опасната трансформация са известни:

  • триене и натиск върху тъканта – от носене на дрехи и аксесоари;
  • продължително излагане на силно слънчево греене;
  • нарушена цялост и дразнене при лаишки опити за премахване.
премахване на бенки
Методът за премахване на бенки зависи от вида и размера им

Най-разумно е за премахване на бенки да се доверим на медицината

Кои са съвременните методи за премахване на бенки и колко струва това?

Премахване на бенки в здравно заведение по информация в мрежата струва от 5 до 60 лева в зависимост от вида и сложността на манипулацията. Изборът на методика зависи от вида на образуванието. Ако то е малко и не е оцветено се прави електрокоагулация – “стопяване”, или изчистване с лазер. Тази процедура е бърза и обикновено след нея не се налага носене на превръзка.

премахване на бенки
Консултирайте се с лекар, преди да се решите на премахване на бенки

Ако бенката е по-голяма или има основания за тревоги около вида и състоянието й, се предприема изрязване. Прави се листообразен срез с извличане на тъканта, като посоката на среза трябва да следва посоката на мускулните влакна. Ексцерпираната тъкан се подлага на хистологичен анализ, а раната се затваря с шевове. Този тип лечение очевидно изисква анестезия, описват от blitz.bg. Раничката се пази няколко дни от мокрене.

Надеждни ли са народните практики за премахване на бенки?

Хората, които препоръчват премахване на бенки в домашни условия, честно предупреждават, че все пак е най-добре това да се направи в здравно заведение. И въпреки това склонните да рискуват хора биха се заели сами с проблема премахване на бенки, ако са убедени в ефективността на народните методи. Не е зле обаче и в този случай първо да се направи консултация с лекар – най-малкото за да се елиминира вероятността от вече започнал злокачествен процес.

Дайте мнение и Вие тук!
премахване на бенки
И народната медицина се грижи за премахване на бенки

Ето няколко народни рецепти за премахване на бенки, предложени от zdrave-bg.eu:

  1. Премахване на бенки с ябълков оцет
    Потапя се малък памучен тампон в 6-процентов ябълков оцет; поставя се върху бенката и се бинтова за един час. Процедурата се повтаря още няколко дни, докато настъпят видими изменения във вида на бенката. Мъртвата тъкан лесно се изчиства при къпане.
  2. Премахване на бенки с рициново масло и сода бикарбонат
    Щипка сода се смесва с 2-3 капки рициново масло. Сместа се нанася върху бенката и се прави превръзка за цялата нощ. Повтаряме процедурата още няколко нощи, докато започнат видими изменения в третираното място.
  3. Премахване на бенки с масло от чаено дърво
    Бенката се намазва с маслото два пъти дневно, като ползваме клечка за уши. През нощта върху мястото се поставя малко тампонче с 1 капка масло и се бинтова. Тази терапия се изпълнява един месец – резултат очаквайте след това.
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Не се подлагайте на изрязване или изгаряне при премахване на бенки в домашни условия!

Вижте непременно и ТОВА:

Как да премахнем бенките? Премахване на бенки с крем, мед, кислородна вода и др.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

орехови листа при остеопороза

Орехови листа при остеопороза и други рецепти

Как се ползват орехови листа при остеопороза и други ценни рецепти. За имунитет, против прекалено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *