парене при уриниране
Билки против парене при уриниране

От парене при уриниране – спасение с билки!

С неприятното парене при уриниране се сблъскваме още при първото есенно застудяване. С кои билки може да се спасим?

Причината най-често е баналният цистит; една лека простуда “удря” податливата отделителна система и набързо ни спохожда възпалителен процес.

Парене при уриниране е симптом за това, че в тялото протича възпалителен процес и че непременно трябва да се погрижим за овладяване на инфектираните зони. Възможно е това да стане с добрите медикаменти, които вече са в изобилие – както и с традиционните методи на народната медицина и билки. Но за да сме точни в действията си, първо е добре да идем на лекар и разберем какъв точно е проблемът. Защото парене при уриниране може да означава както цистит или уретрит, така също да е знак за хламидийна инфекция, венерическо заболяване, тумор в малкия таз, камъни, запушване на уретер, генитален херпес и т.н.

Най-често парене при уриниране има при простудни заболявания или инфекции от вирусен и бактериален характер. Консултирайте се с лекар дали медикаментите, които ви препоръчва, са съвместими с традиционните билки за лечение на подобни здравословни проблеми. Доказано е, че комбинирането на двата типа лечение дава най-сигурен резултат.

Ето и някои проверени билкови рецепти против парене при уриниране, препоръчани от web-zdrav.ru:
* От парене при уриниране заради уретрит ще почувствате облекчение със запарка от листа на касис. Три супени лъжици сухи листа от касис се заливат с две чаши вряла вода и се оставят да се запарят за 15-20 минути. Запарката се прецежда и се изпива на глътки в рамките на един ден. Добре действа и силният липов чай, който се приема вечер преди лягане. Две супени лъжици липа се варят 10 минути в две чаши вода. Чаят се оставя да изстине, прецежда се и се изпива на 2-3 дози в края на деня.

Дайте мнение и Вие тук!
парене при уриниране
Лекувайте неприятното парене при уриниране, за да не стане хроничен проблем!

* Обикновеният пирей (житняк), често считан за напълно безполезно или дори вредно растение плевел, също помага за парене при уриниране. Прави се настойка от сушени корени на пирей: 4 чаени лъжички стрита суха маса се заливат с чаша гореща вода и се оставят да киснат 12 часа. След прецеждане растителната маса се залива повторно с чаша гореща вода и след 10 минути се прецежда. Двете дози се смесват; от течността се пие по половин чаша 4 пъти на ден.

* За парене при уриниране се препоръчват и настойки и запарки от полски хвощ, хвойна и гръмотрън. Хвощ и корен от гръмотрън се смесват 1:1, по около 70 грама, добавят се 30 грама плодчета от хвойна. Сместа се разбърква хубаво на сухо; две супени лъжици от нея се кипват в половин литър вода. Кисне до изстиване, след което се прецежда и се пие на гладно – по 100-120 грама, 3 пъти на ден половин час преди хранене.

* Разбира се, да не забравяме и класическия спасител от парене при уриниране: червената боровинка!

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Парене при уриниране. Домашно лечение. Лекарства

Парене при уриниране. Домашно лечение. Лекарства

Как се осъществява домашно лечение на парене при уриниране. На какво се дължи при мъже. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *