лечение на радикулит
Най-важното при лечение на радикулит обаче си остава движението и упражненията

Лечение на радикулит чрез движение и упражнения

Лечение на радикулит чрез активно движение и упражнения – сигурна рецепта за възстановяване

Чудесни упражнения и движение при радикулит даваме във видеото в края на материала. Радикулитът е особено неприятно възпаление на коренчетата на периферните нерви, които са разположени на гръбначния стълб.

Всеки един от тях реагира за сетивността при допиране и болка, чувството на студ и топлина… Какво лечение на радикулит да предприемем в такъв случай? Медикаменти, народна медицина или има някакво друго решение на проблема?

Специалистите ще ви посъветват да започнете лечение на радикулит на няколко етапа. Kaто за начало ще трябва да прибегнете до медикаменти от няколко групи, сред които са нестероидните противовъзпалителни средства, кортикостероиди и антидепресанти.

Всичко зависи от степента на възпалението и времето на неговата локализация. Колкото по-рано то е диагностирицано, толкова по-добре.

Най-важното при лечение на радикулит обаче си остава движението и упражненията.

Физическите натоварвания по специална програма ще увеличат притока на кръв към засегнатите мускули, което пък ще стимулира обмяната на веществата и ще спомогне за изхвърлянето от организма на вредните такива.

Дайте мнение и Вие тук!

Направете си графика така, че да започвате деня си с упражнения или разходки. Освен това е препоръчително и практикуването на някакъв спорт, който да бъде разрешен от лекаря ви след консултация с него. След гимнастиката подлагането на водни процедури с цел закаляване пък е още едно от важните неща в изпълнението на лечението.

Лечение на радикулит: Атакувайте го с народна медицина!

https://youtu.be/1Y4iyT-j5NA

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Lumbosakralen Radikulit 1

Лумбосакрален радикулит: виновна е поясната дискова херния (ЛЕЧЕНИЕ на ишиас)

Най-честата причина на поясно-кръстцовия лумбосакрален радикулит (ишиас) е поясната дискова херния. Лумбосакралния радикулит (ишиас) е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *