Симптоми и лечение на страховата невроза

Страховата невроза се нарича още паническо разстройство или депресивен синдром.

Тя представлява нервно-психично разстройство с проява на безпричинни пристъпи на страх (от затворени пространства, преследване, височина, лекари, насекоми и много др.) и паника в съчетание с тревожно-депресивна симптоматика.

Задължително условие за диагностика е повтаряемостта на пристъпите без наличието на психотравмиращи фактори. Характерни за заболяването са следните симптоми: задух, сърцебиене, задушаване,’ болки в гърдите, световъртеж, замаяност, изпотяване, слабост, несигурност и др.

Това състояние е близко до депресията и агорафобията (страх от открити пространства), което се потвърждава от общата им симптоматика и доброто повлияване от новите антидепресивни медикаменти.

Много важно е да се постави точна диагноза – целта е да се изключат т.нар. органични психози.

Страховите неврози и, депресиите се лекуват с помощта на лазерна акупунктура, игло- и ултразвукова терапия. Процедурите балансират енергийните отклонения от нормалното състояние на организма.

Методиката има болкоуспокояващ ефект, подобрява кръвообращението и повишава защитните сили на организма. В някои случаи се налага и медикаментозно лечение от клиничен психиатър.

Ако неврозата не се лекува, тя може да се задълбочи и дълго време да откъсне болния от семейната, трудова и социалната му среда.

Терапията се допълва с психотерапевтични сеанси.

Повече за страхова невроза и лечението й с билки четете ТУК

страхова невроза

Лечението на страховите състояния е трудно, но възможно

Контактът с психоаналитик дава шанс на страдащия от страхова невроза да се научи да живее и да мисли позитивно.

Все по-често напоследък страхова невроза се лекува с билки (проследете този линк). На сайта, към който даваме връзка има отзиви на хора с тази диагноза, които са успели да я победят с помощта на народните билки. Вижте кои са те и как можете и вие да си помогнете с тях.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Симптоми и лечение на страховата невроза
3.2 (63.03%) 33 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *