топла бира при камъни в бъбреците
Помага ли топла бира при камъни в бъбреците?

Мит ли е, че топла бира помага при камъни в бъбреците!

Истина относно бира за бъбреци: Бирата много повече вреди на бъбреците, отколкото да помага! Шокирахте ли се от прочетеното по-горе? Не вярвате?

Клатите глава недоверчиво и казвате: „Това е поредната глупост“! Ще се убедите, че това е самата истина, след като прочетете нашето резюме по темата „Митове и истини за бирата“.

Мит №1: Троши камъни в бъбреците. Истина: Вреди на бъбреците!

Пикочогонното действие бирата е силно преувеличено. Истината е, че „живата“ бира е тази, която е полезна за организма. Тя съхранява в себе си така полезните дрожди и витамини.

Бирата, която си купувате от магазина или поръчвате по заведенията обаче, е пастьоризирана, пълна е със стабилизатори и полезните й действия отдавна са се изпарили. Витамините се разрушават още при приготвянето й, освен това в последно време самите съставки на бирата са съмнителни.

Оказва се дори, че бирата страшно натоварва бъбреците, особено ако се пие вечер, преди сън. Както всеки друг алкохол, пивото също е вредно за организма. Масово производителите заменят ечемика с пшеница, ориз и царевица, а крайният резултат е опасен за здравето спирт.

Мит №2: Без бира сърцето спира! Истина: С бира сърцето спира!

Този шеговит израз, който бираджиите често обичат да употребяват, в медицината е напълно погрешен и важи точно обратното! Разбира се, никой не си мисли, че сърцето му ще спре без бира, но любителите на пивото трябва да знаят и че при сърдечносъдови проблеми, е по-добре да минат БЕЗ него.

Учените са установили, че бирата е сред виновниците за инсулти при мъжете! Пивото съдържа въглероден двуокис в големи количества. Той разширява капилярите, в следствие на което може да се получи удебеляване стените на сърцето. В медицината дори си има термин за таз вреда на пивото – „синдром на биреното сърце“.

Така че помислете си добре, пред отново да кажете: Без бира сърцето спира!

Мит №3: От бирата се отслабва, с бирена диета. Истина: От бирата НЕ се отслабва

„От бира не се пълнее, пълнее се от мезето“, успокояват се повечето бираджии. Истината е, че от бирата се пълнее, и то доста! Нещо повече – при мъжете в последно време медицината наблюдава т.нар. феминизация. Тялото на мъж, който пие много бира, започва да затлъстява подобно структурата на жената – в ханша, в бедрата и дори в гърдите! Мъжете развиват гърди и пълнеят на коремче, което по принцип е присъщо за женската структура.

Не може да отслабнете с бира, а бирената диета е особено вредна. Приемането на бира на гладно може да ви докара сериозни проблеми със стомаха, като гастрит, колит и дори язва!

Мит №4: Мъжете знаят защо… Истина: Бирата вреди на мъжествеността

Освен че разваля мъжката фигура, бирата има още едно много по-обезпокоително свойство – да убива сексуалната мощ. Доказано е, че пивото вреди на мъжката потентност. Разбира се, това не означава, че като изпиете една бира, желанието ви за любов ще се стопи, но системното приемане на алкохола ще се отрази на половото влечение. Митът, че който пие бира, е по мъж от другите, и тук е развенчан.

Дайте мнение и Вие тук!

Мит №5: Бирата е най-хубава студена! Истина: Не, не и не!

“Демир

Всеки знае, че бира топла не се пие. Дори култовият актьор Антон Радичев го е казал: „Никой няма да ме цака с топла бира“.

Всъщност истината е, че най-ценните вкусови качества на бирата могат да се усетят САМО когато е на стайна температура.

Полезното действие на бирата

И все пак, за да не разочароваме любителите на пивото, не можем да не признаем и полезното действие на бирата. Когато не се прекалява с нея, всичко, изписано по-горе може да бъде обърнато във ваша полза.

Умерените количества бира могат наистина да ви помогнат при камъни в бъбреците. Живата бира пък е ценен източник на витамини и флаваноиди. Обикновената бира – също, но само ако сте сигурни, че приемате качествено пиво, приготвено от ечемик и хмел, а не от ориз.

С тази статия ще изненадате доста ваши приятели и заклети фенове на бирата! Споделете я с тях!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

скарлатина

Скарлатина. Симптоми, обрив и инкубационен период. Лечение, карантина

Скарлатина: болестта и признаците й. Инкубационен период и протичане; карантина. Лечение – възможно ли е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *