борова вода
Приложението на борова вода е особено популярно и при зачервени и уморени очи

С борова вода се лекуват очни инфекции

Лекувайте очите си с борова вода при неприятна инфекция или преумора

Натуралната борова вода се получава след дестилация и влиза в употреба за дезинфекциране, тонизиране и почистване на кожата. Доказани са ефектите й като антиалергично и успокояващо средство при изгаряния, ухапвания, дерматити, псориазис, екзема и др.

Приложението на борова вода е особено популярно и при зачервени и уморени очи. Tочно тези й свойства ще разгледаме сега.  Мнозина може би си мислят, че е налудничаво, за да “избистрим погледа”, да поставим 1-2 капки борова вода в окото. Проучаванията и резултатите обаче показват, че това винаги помага.

Разбира се, понякога зависи от какво са зачервени очите – ако е от прекалено гледане на телевизия или стоене пред компютъра – дайте си почивка. Ако пък проблемът е от лещите – слагайте си изкуствени сълзи. Ползвайте ги профилактично за по-траен ефект. Те ще ви помогнат да си избистрите погледа, да премахнете капилярчетата и да постигнете пълното успокоение на очите.

борова вода
Приложението на борова вода е особено популярно и при зачервени и уморени очи

С борова вода може да лекувате очите си и при по-сериозни диагнози като конюнктивит и блефарит. При всяка очна инфекция не забравяйте, че трябва да избягвате директен допир с тях и винаги измвайте ръцете си редовно. Поддържайте добра хигиена на кърпите и хавлиите във вашия дом, с които също е възможно да раздразните състоянието си.

Дайте мнение и Вие тук!

Ако имате очен проблем, а симптомите му не отшумяват в рамките на 1-2 дни, консултацията с лекар ще е наложителна. Не рискувайте по-голямо нараняване на окото, което може да доведе и до нарушение на зрението.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

тест за астигматизъм

Тест за астигматизъм. Как се прави онлайн и при лекаря?

Тест за астигматизъм: защо да сме наясно със здравето на очите си. Можем ли да …

3 Мнения

  1. Николай Петров

    А пък на мен ми казаха в две аптеки във Варна,че вече не се ползва и няма борова вода !
    Дори едната аптекарка ми предложи някакви капки с бор,което според нея е борова вода ???

  2. Боровата вода е екстрат от растението бор – дръвчето, а не тинкстура на елемента бор!!!

  3. Сеееккксс угазо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *