Знаете ли как се лекува анемия?

Ето как се лекува анемия и какви стъпки е нужно да предприемем, ако установим, че сме покосени от заболяването

анемия

Как се лекува анемия и какви са стъпките за преодоляването й?

Преди да ви кажем как се лекува анемия трябва да ви запознаем със същността на самото заболяване. Мнозина не обръщат внимание на симптомите, а това може да се окаже фатално.

Пониженият хемоглобин в кръвта е в основата на проблема. Когато червените кръвни телца не доставят достатъчно кислород на тъканите в организма, той отслабва и се появяват симптоми като косопад, виене на свят, сърцебиене, дълбоки депресивни състояния… Малките деца и бременните жени са сред най-рисковата група, която може да заболее.

При най-малки съмнения, трябва да започенете лечение. За целта посетете специалист, който ще диагностицира на каква фаза е здравословното ви състояние и ще ви обясни как се лекува анемия. При усложенения може да се стигне до по-сериозно влошаване като забавено развитие на плода на бременната жена, инфекции, както и увреждане на физическото развитие при децата.

Изследванията сочат, че в продуктите, които консумираме трябва да има богато присъствие на желязо. То е основен противник срещу анемията. В същото време обаче храната ни не бива да бъде еднообразна.

Стигаме до въпроса как се лекува анемия? В повечето случаи приемът на витамини под формата на хапчета или инжекции е неизбежен. Възможно е да се приложи и лечение с желязо, което да продължи между 6 и 8 месеца. Поемане на кортикостероиди, желязо и фолиева киселина също е сред възможните опции. Анемията при новородените пък се преодолява само с кръвопреливане.

При най-малки съмнения за анемия веднага посетете лекар и направете нужните изследвания!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Знаете ли как се лекува анемия?
4.33 (86.67%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *