Ivermectin 17 Lekar

Действие на Ивермектин при прочистване от паразити

Ивермектин е лекарство, което парализира кръглите червеи и още някои патогени, които паразитират в човешкото тяло.

Щом се изпие това лекарство, неговите съставки достигат до паразитите и ги обездвижват фатално. След досег с Ивермектин паразитът не може да се прикрепи към чревните стени, следователно не може да храни и загива.

Научното описание на този процес е малко по-различно. На практика лекарството повлиява определен вид хлорни канали на паразитите. Когато се случи, в паразитите проникват повече хлорни йони, които повлияват нервните и мускулните клетки. С други думи паразитът се парализира до смърт.

Защо го обяснихме? В това описание се крие обяснението защо лекарството унищожава паразити, но е абсолютно безопасно за човека. Такива глутамат-зависими хлорни канали имат само паразитите. Бозайниците – техни гостоприемници (вкл. човека) нямат хлорни канали. Следователно Ивермектин не им действа. Затова лекарството е с нисък клас токсичност и с голяма степен на безопасност.

Да допълним и още нещо: Ивермектин не минава през кръвномозъчната бариера, но минава през плацентата и в кърмата.

Колко Ивермектин да изпием?

Производителят опакова хапчетата в картонени кутии по 10 и по 30 бройки. По-вероятно е да ни потрябва малката опаковка. Сега ще разберете защо.

Ивермектин се пие наведнъж. Дозата се пресмята от лекаря според теглото. В листовката има поместена и таблица на килограми и съответстващите на тях брой хапчета.

Може да погледнете таблицата и ТУК: в сайта на Хювефарма.

В стандартния случай се дават от 1 до 6 таблетки.

Как да изпием Хювемек?

За предпочитане е да го направим сутринта след сън, когато стомахът със сигурност е изпразнен. Без да пием кафе, сок или друга напитка, освен вода, поглъщаме всичките определени хапчета от нашата еднократна доза и ги придружаваме с повечко вода. Нека бъде вода, а не сок, мляко или друга течност. Стомахът трябва да остане празен, защото не е ясно как ще се усвоят таблетките при наличие на хранителни вещества.

“Фигурин

И второ, след изпиването на хапчетата отново оставаме гладни. Не закусваме, не пием кафе, нито сок. Стомахът трябва да остане празен още 3 до 4 часа.

Внимание! Не приемайте двойна доза, не приемайте различна от изписаната доза. Не приемайте по различен от предписания начин.

Ако ви останат таблетки, не ги изхвърляйте в канализацията и в открити водоеми.

Дайте мнение и Вие тук!

Съчетание с други лекарства

Доколко съвместим е Хювемек с други препарати? Това е неизвестно, защото не са правени такива проучвания. Съобщете на лекаря си, ако провеждате друга лекарствена терапия. Той ще прецени вашия индивидуален случай.

Кога се задейства Ивермектин?

За 4 часа кръвта на пациента е наситена с лекарственото вещество. Въпрос на време е препаратът да достигне до всички тъкани и органи и да ги насити. Започва въздействието му върху паразитите.

Ивермектин ще се „полуразпадне“ за около 18 часа, обаче ще остане в тялото 11-12 дни. За този срок ще стане пълното му изхвърляне.

Какво значи? Този факт показва, че лекарството ще действа върху паразитите 11-12 дни, докато се изхвърли напълно. Затова Хювемек се пие еднократно, много рядко се налага втори прием.ivermectin-18--lekar

Как да проследим ефекта?

Добре е да се направи изследване за ефекта от терапията. При едно проучване е засечена повторна поява на ларви след лечение на Ивермектин. Това е станало 106 дни след изпиване на дозата.

Производителят препоръчва да се направят 3 изследвания на фекална маса в последващите лечението три месеца. Така със сигурност ще се засече повторна поява на ларви, ако тя се случи и лекарството ще бъде приложено отново.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Схема за пиене на Зентел 400 и 200 за глисти и профилактика.

Зентел. Мнения, схема и заместители. Тест за глисти. Вермокс, Ивермектин, Албендазол, Пирантел

Схема за пиене на Зентел 400 и 200 за глисти и профилактика. Мнения. Прием и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *