Прочистване от паразити с чесън. Тройчатка
Как се прави прочистване от паразити с чесън? Тройчатка - ползи и вреди. Триактал.

Прочистване от паразити с чесън. Тройчатка, Триактал, Ивермектин и др. лекарства против паразити

Как се прави прочистване от паразити с чесън? Тройчатка – ползи и вреди. Триактал. Мнения. Кое българско лекарство против паразити е ок? Ивермектин за детокс. Билки. Пълно прочистване по Генадий Малахов

Има някои популярни методи за очистване на организма от паразити. Кой от тях да изберем, зависи от ред външни обстоятелства и от състоянието на засегнатия организъм, от възможността да бъде изпълнена определена технология, поносимост към продукти и режим и пр. една от най-ефективните лечебни програми е свързана с използването на чесън.

Прочистване на паразити с чесън

Очистването на организма при доказани хелминти обикновено е напълно успешно с чеснова терапия.

fullsize
Рискът от паразитози е реален, но има бързи и ефикасни решения. Разказваме за всички по-ценни методи и рецепти!

Вижте няколко рецепти, които са доказали своята ефективност и не са трудни за изпълнение:

 • Рецепта #1: Настъргваме чеснови скилидки на ситно ренде; една чаена лъжичка от получената кашица се смесва с половин чаша прясно мляко с ниска масленост. Сместа се вари на ти огън няколко минути, след което се оставя да изстине. Изпива се сутрин на гладно. След това в рамките на деня може да се яде само картофено пюре, приготвено само с вода.
 • Рецепта #2: Настъргваме няколко скилидки чесън и ги изстискваме през марля. 15 капки от получения чеснов сок разреждаме в 120 мл топло прясно мляко. Това е еднократна доза; необходимо е да се приготвя и изпива три пъти дневно преди хранене. Сместа буквално убива паразитите.
 • Рецепта #3: 250 г изчистени скилидки чесън се нарязват на тънки филийки и се оставят да засъхнат. Междувременно изцеждаме зрели круши – необходим ни е половин литър плодов сок. Целият чесън се изяжда без бързане наведнъж; за по-лесното му преглъщане се отпива от крушовия сок. На следващата сутрин се прави клизма – обикновено тази процедура изкарва от организма паразитите, които чесънът е погубил.

Методът наистина е с висока ефективност, но не всеки може да го прилага безопасно. Той не е подходящ при язва и колит, проблеми на сърдечно-съдовата система или гастрит.

Паралелно с унищожаването на паразитите, трябва да създадем неблагоприятни условия за живота и размножаването им. Ето как: даваме в таблица.

СЪПЪТСТВАЩИ МЕРКИ ПРОТИВ ПАРАЗИТИ
Храни, вредни за паразититеДа консумираме храни, които са доказано вредни за паразитите – нар, ананас, чесън, зеле, тиквено семе, зелени подправки, млечно-кисели продукти
Храни, желани от паразититеДа спрем консумацията на храни, които хранят неканените гости: главно сладко, месо, риба, прясно мляко, тестени, хляб
Често пране на спално и лично бельоЯйцата на хелминтите се предават чрез тъканите, докосващи се до тялото
Обстойно измиване на сурови плодове и зеленчуциНемитите продукти, докосването с мръсни ръце, зле пречистената вода, недостатъчната топлинна обработка на месо и риба са източници на паразити
Домашни животниСтрого съблюдаване на правилата за хигиена, защото котки и кучета са преносители на хелминти

Търсене на българско лекарство против паразити

Наскоро в България бе регистриран за употреба един от добрите препарати против паразити – ивермектин, под търговското название Хювемек. Имаме българско производство и на прочутата Тройчатка. Тя е водещото растително средство против обитателите в червата. Ще разгледаме и двете.

Ивермектин

Ивермектин е противопаразитен препарат, който демонстрира in vitro противовирусна активност по отношение на SARS-COV-2. По-рано той се е използвал основно във ветеринарното дело, но някои компании разработват хуманно лекарство на негова основа. Такъв е Хювемек, с разрешение за употреба против паразити в България.

preparaty-dlya-ochishheniya-ot-parazitov
Лекарствата против паразити действат значително по-бързо от билките

Ивермектин е ефективен срещу кръгли червеи, конкретно при чревна стронгилоидоза. Използва се срещу въшки, краста, лимфатична филариоза, онхоцеркоза и др. вредни обитатели на червата. Препаратът Хювемек е строго за унищожаване на незрели форми на паразитите, той не е ефикасен за предпазване или срещу възрастни форми.

Вс. таблетка съдържа 3 мг ivermectin и допълнителни в-ва, сред които лимонена к-на.

 • Дозирането е според теглото на пациента, като се започне от 15 кг. Възможни варианти са от 1 до 6 таблетки наведнъж, еднократно.
Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Тук може да се поръча: Ивермектин против паразити, регистриран у нас под името „Хювемек“.

Тройчатка

Тройчатка е билков продукт, при който противопаразитното и очистващо действие се базира на извлеци от зелен орех, пелин и карамфил. Тази комбинация ще разгледаме във връзка с метода за очистване на Хулда Кларк. Този метод има сложна реализация, затова пък готовата комбинация от трите компонента без затруднение може да се набави от аптеките. Тинктурата съдържа съответните количества от трите съставки.

Приема се по схема:

 • първи ден – една капка в 100 мл вода;
 • втори – две;
 • трети – три;
 • и така с по една капка повече до седмия ден;
 • на осмия се изпиват 60 капки в 200 мл вода;
 • след това се пият 60 капки в 200 мл вода веднъж в седмицата
 • … докато шишенцето се опразни.

Тази очистваща процедура се прави два пъти годишно. Продуктът Тройчатка не е подходящ за бременни, кърмачки и деца/подрастващи под 18 години. Цената на едно флаконче от 100 мл е 16 лв.

Ползи и вреди

Ивермектин предизвиква гибел на паразитите чрез селективно свързване по сродство с глутамат-регулираните хлорни канали, които се намират в нервните и мускулните клетки на безгръбначните. Той пречи на паразитите да се задържат към червата и те се изхвърлят навън с човешките изпражнения. Препаратът слабо контактува с човека и е сравнително безопасен. Положителното е, че се приема еднократно и само при специална необходимост се повтаря. Друг негов плюс е бързина и радикално справяне с нашествениците.

Вредите са свързани с някои специални състояния като зачеване, кърмене, тегло под 15 кг – в тези случаи Хювемек не се използва.

Тройчатка пък не се дава при патологии на щитовидна жлеза, проблеми с алкохола, детска възраст.

Странични ефекти

При ивермектин те се появяват при предозиране и при комбинирано заразяване с други определени видове кръгъл червей. При нормални обстоятелства има риска от кожни реакции като обриване и сърбене, моментно повишаване на Т°, рядко – прояви на задух.

За Тройчатка не са описани негативи.

Рецепти на Хулда Кларк

Програмата на Хулда Кларк обещава очистване не само от паразити, но също и от други патогени, бактерии и вируси. Лечението се базира на смес от зелена орехова кора, сух пелин и прах от карамфил.

Съветите на Хулда Кларк са приемани от немалко страдащи

Приготвяне на компонентите:

 1. Орехова тинктура: обелваме кората на 15 ореха и я заливаме с половин литър водка или медицински спирт. Оставяме бутилката на тъмно за месец. След това започваме да приемаме продукта на гладно по следната схема: в първия ден – една капка в 100 мл вода, като изпиваме сместа бавно. На втория ден разтваряме две капки и така увеличаваме тинктурата с по капка до шестия ден. От шестия ден дозата става две чаени лъжички в 100 мл вода; трябва да приемаме такава доза всяка сутрин в продължение на една година;
 2. Пелин: изсушен; стриваме го на прах и приемаме преди вечеря. Първите два дни дозата е половин чаена лъжичка; след това два дни – по лъжичка,  продължаваме още два дни с по лъжичка и половина и т.н. Към края на втората седмица вече е достигната доза от 3.5 чаени лъжички. Следва редуцирана доза от половин лъжичка – всяка вечер, в продължение на една година;
 3. Прахът от карамфил се приема сутрин преди закуска, като единичната доза е не по-голяма от грахово зърно. Втория ден се вземат три дози, третия – три и така до десетия ден. След това в продължение на година се пие три пъти седмично по три дози.
Триактал за детокс

Това е билков продукт, базиран на същите компоненти: пелин, зелен орех и карамфил. Препоръчван като хранителна добавка в помощ на онкоболни; отлично средство за детокс и балансиране на имунната система. Стандартната доза е една капсула дневно, след хранене.

Опаковката от 30 капсули по 408 мг струва 69 лв. Продуктът е подходящ за дългосрочен прием; за лечение и профилактика. При паразитози се препоръчва едномесечен прием.

Мнения

Лекарите не са единни в коментарите си за паразитозите и за необходимостта от масово очистване. Някои специалисти смятат, че дори при липса на признаци за зараза очистването трябва да се прави профилактично.

Други признават ролята на народните средства, но препоръчват да се действа при необходимост чрез медикаменти: те са по-ефективни, а съвременните са и с минимална токсичност.

 • Паразитолозите например са убедени, че твърдението за тотално заразяване с паразити е преувеличено и че в различните климатични пояси рискът от подобни зарази е също различен. В районите с умерен климат се смята, че проблемът не засяга повече от 40% от населението. Но това също не е малко!
 • Най-разпространените зарази с глисти/острици са резултат от лоша хигиена – мръсни ръце или неизмити плодове и зеленчуци. Ако хигиената е добра, а храната се приготвя по правилата и особено ако е минала през термична обработка, рискът е минимален.
 • Лекарите смятат освен това, че при липса на симптоми за паразитоза не трябва да се натоварва организмът с очистващи процедури. Има или няма паразити в организма ни, може да се провери чрез кръвни изследвания. Специализираните тестове могат да разпознаят 95% от всички подобни зарази.

Вижте мнения за Триактал и Тройчатка и оставете своя отзив ТУК или директно по-долу във формата за коментари на нашия форум.

мнения, отзиви, коментари, форум
fullsize2
Пелин и други горчиви треви са препоръчвани за случая от народната медицина
Вермокс

Лекарството е с активна съставка мебендазол; помага при заразяване с  острици, власоглав червей, тении, голям кръгъл червей, анкилостома. Режимът на прием зависи от вида на паразита; в някои случаи като при острици е достатъчна една таблетка от 100 мг, и още една след 2 до 4 седмици. При други паразити е необходимо интензивно лечение с дву- или трикратен прием на една или две таблетки в три последователни дни.

С този медикамент трябва да се внимава! Той не е предназначен за продължителни терапии; ако го вземате дълго време, това се отразява на състоянието на храносмилателната система, кръвните показатели, функциите на черния дроб. Цената на опаковка от 6 таблетки е 8 лв.

Декарис

Медикаментът е под формата на таблетки с активна съставка левамизол хидрохлорид. Терапията се състои в еднократно поглъщане на таблетка, като това се прави след прием на лека храна.

В зависимост от състоянието на пациента и повлияването е възможно да се наложи втори прием след една седмица.

При възрастни дозата е 150 мг, при деца – 50. Възможни са алергични реакции към активния компонент.

Продуктът не се препоръчва при бременност и кърмене. Цената на една таблетка от 150 мг е около два лева.

Пълно прочистване по Генадий Малахов

Генадий Малахов е създал множество методи за спасяване от паразити. Той счита, че в 80% от всички заболявания причина е паразитарна инфекция и затова е толкова важно да знаем как да се справим с нея.

Известно е, че за паразитите са пагубни горчивите треви и храни и това е в основата на повечето лечебни методи на Малахов. Като най-добри за целта се сочат растения като пелин, джинджифил, карамфил, орехова обвивка, вратига.

От тези треви се вари чай или се приготвя прах, който се замесва в хлебни топчета и те се гълтат. Чаят се приготвя много лесно: половин лъжичка от избраната билка се залива с 200 мл гореща вода, след 10 минути се прецежда и се изпива на гладно.

Има и един по-радикален метод, който според Малахов е и по-ефективен. Това е петдневно гладуване или уринотерапия; разчита се на собствената урина, която се пие и с нея се правят клизми. Такова лечение може да се прави на всеки три месеца.

Билки против паразити

Ленено семе

Ленено семе, смляно на брашно, помага за очистването на чревния тракт от паразити, шлаки и токсини. Същевременно този продукт оптимизира метаболизма, зарежда организма с полезни мазнини, микроелементи и витамини, подпомага отслабването.

Как да действаме: лененото семе се консумира под формата на брашно – може да се купи в големите супермаркети или от щандове за здравословни храни. Приема се, смесено с кисело мляко, в продължение на три седмици. Взема се вместо закуска: през първата седмица дозата е една супена лъжица на 100 мг мляко; през втората – две лъжици; през третата – три. Тази процедура се изпълнява веднъж годишно.

Дайте мнение и Вие тук!

Ленено брашно. С кисело мляко и др. за отслабване, прочистване и подмладяване. Цена

Тиква против паразити

Тиквата е едно от най-често препоръчваните средства за очистване на детския организъм от паразити. Необходимо е просто да се дъвчат и гълтат сурови тиквени семки – основна роля тук играе зелената ципа, с която те са обвити.

Как да действаме: по-лесен е приемът, ако семките се смесят с малко мед и се разбъркат с водичка. Така се получава лесна за гълтане кашичка. Продуктът се приема сутрин на гладно. След това в продължение на три часа не трябва да се яде нищо и в края на паузата се взема слабително на растителна основа. След още три часа се прави очистителна клизма и едва тогава може да се възстанови нормалното хранене.

За пълното освобождаване от паразити терапията се провежда в продължение на десет последователни дни.

Чай против паразити

За прочистване от паразити може да се опита и вариант с билков чай; помагат горчивите лековити треви от рода на пелин и бял равнец, както и лайка, коприва, дъбова кора. В продължение на 10 дни всяка сутрин на гладно се пие по 100 мл горчив чай – запарка от тези билки. Ето как се приготвя:

В термос насипваме 5 супени лъжици от избраната билка или билкова смес, в която ингредиентите са по равно. Заливаме с половин литър вряла вода и оставяме затворения термос за цяла нощ. На сутринта прецеждаме – получаваме цяр за 4 дни.

Вместо това можем да си приготвим лечебна напитка от корен на коприва. Една супена лъжица сух корен заливаме с 300 мл топла вода и оставяме да поври на тих огън 4-5 минути. След половин час прецеждаме; пие се по 100 мл сутрин на гладно.

След десетия ден се прави тридневна почивка и отново започва десетдневният лечебен модул. Това прочистване в две стъпки може да се прави само веднъж годишно.

Рициново масло за прочистване

Коняк и рициново масло: тази комбинация е популярна в народната медицина. Говори се, че паразитите под влияние на алкохола губят способността си да се закрепват за чревната лигавица. Рициновото масло съответно действа очистващо на тракта и буквално отнася “пияните” паразити.

За очистването се използва хубав коняк и рициново масло от аптеката. Изпиват се на гладно 50 г коняк и лъжица рициново, след което се приема чаша топъл, подсладен чай. Много скоро рецептата постига ефекта си.

Отзиви на пациенти показват, че от първия път целта не може да се постигне – трябва да се повтори 3-4 пъти, за да има ефект. Ако това не се случи до петия ден, трябва да се направи тридневна почивка и – отначало.

Други билки и рецепти

Споменахме, че има билки и храни, които с горчивите си компоненти помагат да се освободи организмът от настанилите се в него паразити. За някои от тях сега ще стане дума.

Пелин: Това е старо и доказано средство; приготвя се лесно и бързо постига резултати.

 • Отвара. Лъжичка суха билка се залива с 200 мл вряла вода; държи се половин час на водна баня. Прецежда се и се изпива на глътки.
 • Прах. Изсушеното растение – включително стебло, листа, цвят и корен, се смила с кафемелачка. Може да се добавя в чай и сок по половин лъжичка, или да се замесва в хлебно топче. Приема се два пъти дневно преди хранене в продължение на месец.
 • Настойка. Пет лъжички прах се заливат с половин литър водка. Държи се 10 дни на тъмно и се прецежда. Взема се два пъти дневно по една супена  лъжица. Тази рецепта не е подходяща за хора с болно сърце или при проблеми със стомаха.

Женско биле: Женско биле или сладък корен е лековито растение с множество положителни въздействия.

Една от линиите на употреба се отнася до функционирането на стомашно-чревния тракт. Растението има очистващ ефект по отношение на патогени – антибактериално, антивирусно и противопаразитно. Същевременно се насърчава възстановяването на възпалената лигавица в органите от храносмилателната система.

Използва се под формата на суха билка, тинктура, екстракт в дози и при режим, зависещ от състоянието на пациента, възраст, телесно тегло и пр. Самолечението не се препоръчва поради наличието в билката на специфични компоненти.

soda-300x265
Дали проблемът се решава само със сода?

Глина, хума: Хумата може да се използва като очистващо средство само при хора, които имат повишена киселинност на стомашните сокове.

С лечебната хума можем да се снабдим от аптеката; сухата глина се смесва с вода, разбърква се хубаво и се изчаква да се утаи неразтворимата част. Изпива се течността над утайката – това се прави сутрин и вечер преди хранене.

Терапията трябва да се провежда един месец; в рамките на този срок паразитите загиват. Поддържащата терапия след това е два пъти седмично.

Канела: чудесна подправка – но същевременно и добро лекарство. Полезна е за функциите на вътрешните органи и е силно средство против паразити. За денонощие може да се приеме до половин чаена лъжичка.

Трудно се поглъща в натурален вид, дори когато я “притикваме” с вода, затова е най-добре да се добавя в различни подходящи блюда.

Кедрови ядки: мощно противопаразитно средство, което същевременно зарежда организма с полезни мастни киселини и минерали. По този начин от една страна се отстраняват патогените, от друга се насърчава регенерацията на увредени от паразитите тъкани.

Достатъчно е да се изяждат дневно по 90-100 г кедрови ядки. Това трябва да се прави в продължение на два месеца. Същевременно се препоръчва преход към вегетарианска диета. Ако това е трудно, може просто да се намали чувствително консумацията на месо, особено червено, и да се наблегне на риба.

След като лечението приключи успешно, ще е добре два пъти в годината режимът да се повтаря с профилактична цел.

Копър: ефикасен вариант за очистване от паразити е използването на копър. Има множество рецепти за освобождаване от самите паразити и потомството им; тук предлагаме две избрани:

 • 120 г сурово семе от копър се разделя на две равни части. Едната се смила с кафемелачка на прах; от този прах се гълта една супена лъжица – това става вечер, след хранене. Непосредствено преди лягане се поглъща една лъжица от целите семена. Това се прави в три поредни дни – чудесно прочиства тънките и дебелото черво.
 • Настойка от копър семе, лайка и вратига. Вземаме по две чаени лъжички от трите компонента, смесваме ги и заливаме с две чаши вряла вода в термос. Оставяме да се запарват десет часа или цяла нощ. Прецеждаме; настойката се разделя на три равни части, които се изпиват през равни интервали от време в рамките на един ден. Лечението трае една седмица; ако пациентът е дете – четири дни.

Сода бикарбонат: достъпно средство, което създава алкална среда в организма – това е пагубно за паразитите. Много е важно терапията да е последователна, редовно да се правят препоръчаните процедури – обикновено това са клизми.

Ето как последователно да се използват сол и сода бикарбонат в борбата с паразитите:

 1. Солена клизма. За приготвянето й трябва да вземем две супени лъжици готварска сол и да ги разтворим в два литра топла преварена вода. Течността се използва, когато температурата се изравни с телесната. След въвеждането на водата в тракта трябва да се полежи на гръб и по възможност да се задържи освобождаването десетина минути.
 2. Клизма със сода – това е втората стъпка в очистването от паразити. Приготвя се разтвор от 800 мл топла вода и една супена лъжица сода. Тази клизма се задържа около половин час.
 3. Трета стъпка – отново солена клизма. Това е завършващата фаза на терапията. Течността се приготвя както при първата стъпка, но се прибавя и малко лимонов сок.

Лечебният модул се изпълнява през ден; необходими са девет комплекса, за да се разчита на положителен ефект.

Терапията помага при паразити в дебелото черво; ако е налице и проблем с тънките черва, трябва да се приема соден разтвор вътрешно. Започва се с половин чаша вода, в която се разтваря щипка сода. Количеството на содата се увеличава всеки ден, така че на четвъртия ден то да е половин чаена лъжичка. Вътрешният прием продължава само седмица.

Немалко лекари препоръчват при вътрешен прием на соден разтвор да се добавя и по капка йод. Той, както знаем, има антибактериално и обеззаразяващо действие. Това допълнително помага за очистването на организма.

Вижте и ТОВА:

Глисти – тази опасна напаст

Източници:

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хомеопатия при паразити

Хомеопатия при паразити. Хелмицид, Ивермектин, Декарис и др. лекарства

Около 1500 българи умират всяка година заради малките гадинки, които се оказват... умни същества!

10 Мнения

 1. Румяна Желязкова

  Благодаря за информацията !

 2. Здравка Димитрова

  Благодаря за статията Ви за паразити Очаквам с интерес Вашите публикации в тази връзка Имам въпроси които ще Ви изпратя скоро с надежда за добри здравни съвети

 3. Катя Сотирова

  Много полезни публикации.Очаквам с нетърпение следващите.

 4. Гинка Добрева

  Следя всички статии с нарастващ интерес.Добре обяснено и разбираемо.Благодаря

 5. С. Маринов

  Благодаря Ви за полезната статия „Прочистване от паразити с чесън, народни рецепти и лекарства”. Независимо че аз нямам изявени симптоми за чревни паразити, (Не съм си правил и медицински тестове за наличието им), но ПРОФИЛАКТИЧНО ще се възползвам обаче от съветите Ви за храните, които действат прочистващо. Още веднъж благодаря! Здраве! И успех в работата Ви!

 6. К. Златева

  Отскоро съм Ваш абонат и съм Ви много благодарна за цялата тази изключително полезна
  за всички ни информация! В никакъв случай Вашия труд не е положен напразно – не!
  Да, работата Ви е полезна за нас, читателите, и има смисъл да продължавате да пишете и
  всеки си подбира това, което му е необходимо като информация за здравословния проблем,
  който има!
  Имам обаче една препоръка към Вас, ако позволите…
  Цялата тази информация, която включвате в една публикация, е много полезна, но, според мен,
  е изключително обемна и човек си разконцентрира внманието в един момент, налагайки му се
  „да превключи“ на друга тема, например от… „Борбата с паразитите“ към „Ползата от лененото брашно“…
  Бих искала да попитам не би ли могло да бъде поднесена в две публикации тази ценна информация?
  Прощавайте, ако моето предложение би Ви огорчило!

 7. Здравейте.Може ли с чесън да се прочистим от Хеликобактер пилори?

 8. Венко Гагов

  Малка корекция в информацията ви за Триактал – към момента това лекарство струва 96 лева, за 30 капсулки в кутията. Пие се по едно на ден, значи кутията е за месец. Тройчатка е точно 4 пъти по-евтина!

 9. Лилия Бутанска

  Привлякохте ми вниманието, интересно защо Триактал е 96 лв, Тройчатка пак капсули 20 лв, и двете съдържат еднакво трите билки, дали има разлика в количествата, не мога да преценя. Някой ако има мнение кои капсули Триактал или Тройчатка са по-добрите?

 10. Долорес Иванова

  Триактал и Тройчатка са за профилактично, ако има опаразитяване в червата – ивермектин. Да не се майтапим с сериозни работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.