Ивермектин за коронавирус - 01 ivermectin-01-huvemec

Ивермектин е вече на българския пазар!

Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) е разрешила за употреба в България лекарствения продукт „Хювемек“ с № BG/MA/MP-52949, съдържащ активното вещество ивермектин.

В кратката характеристика на продукта, който вече е на българския пазар, е записано, че може да се прилага за лечение стомашно-чревна строингилоидоза.

Компанията производител на лекарството „Хювефарма“ ЕООД посочва на специализирания сайт на продукта, че продължава разработването на „Хювемек“ за лечение на COVID-19 и планира провеждането на Фаза 3 клинично проучване.

В края на миналия месец компанията обяви, че е извършила мащабно клинично проучване за използване на ивермектин при лечение на COVID-19. Това е първото многоцентрово, рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано Фаза 2 изследване на територията на Европейския съюз, като тестовете са извършени в периода май-октомври 2020 г. Проучването е стартирано веднага след първите съобщения за установен in-vitro ефект на ивермектина срещу вируса SARS-COV-2 през април 2020 г.

Новите данни демонстрираха, че ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му, което в условия на разрастваща се пандемия ни даде основание ивермектинът да бъде включен в контролирано клинично проучване, съобщиха от компанията производител.

Дайте мнение и Вие тук!

В кратката характеристика към лекарството се посочва, че то задължително трябва да се приема след лекарско предписание.Ивермектин за коронавирус - 012 Хювемек

Към момента ивермектинът е разрешен за хуманна употреба в САЩ, Франция, Австрия, Германия, Дания, Холандия и др.

За Лекар.БГ

Прочети още

prof-todor-kantardjiev-01-coronavirus

Проф. Тодор Кантарджиев: Как да спрем коронавируса | Специално за Лекар.БГ и „24 часа“

Проф. Тодор Кантарджиев разказва за начините да се спре коронавирусът, за ваксините и за препарата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.