Лечение с газ на различни заболявания

Лечение с газ се прилага при най-различни заболявания, включително и рак – къде с голям успех, къде и с по-малък!

С лечебна цел газ за осветление са използвали нашите деди и баби, а днес и учените потвърждават нейните лечебни свойства. Тя разтваря и убива микроорганизмите, гъбичките, има противопаразитни свойства. Газта разрежда лимфата и помага при лимфен застой, очиства кръвта, има загряващо въздействие и способност бързо да прониква в тъканите на организма. С успех се използва и при онкологични заболявания.

Употребата й обаче изисква внимание и знания.

Използва се естествената газ за осветление като продукт на нефта, а не синтетичната. Тя обаче трябва предварително да се пречисти и прецеди с помощта на медицински въглен, памук или чист речен пясък. В домашни условия може да се да се използва и следният начин: взима се 3-литров стъклен буркан и в него се налива 1 л газ и 1 л затоплена до 70 градуса вода, затваря се с капачка; след това съдържимото добре се разклаща в продължение на 2-3 минути и се оставя.

Газта е по-лека от водата и изплува на повърхността – именно тя се отлива, може с помощта на маркуч. Да се внимава да не се отлива образувалите се утайки на границата между водата и газта. Процедурата може да се повтори и потрети, докато не се образува добре очистена газ.

Още по-силно лечебно и противораково действие има настойката на зелени орехи в газ. Взимат се 10 млади зелени орехи и се смилат с месомелачка, след което се заливат с три чаши очистена газ; сместа стои в стъклен съд на тъмно в продължение на 10-14 дни, а останалите до 40 дни – на светлина. Филтрира се през марля.

Газената орехова настойка се използва за профилактика и лечение.

За профилактични цели се започва с 1 капка от настойката, разтворена в 100 мл вода и се пие половин час реди храна, всекидневно увеличавайки с още една капка до 24, а след това се намалява от 24 до 1 капка. Прави се месечна почивка и курсът може да се повтори.

Дайте мнение и Вие тук!

При онкологични заболявания се използва лечебни курсове, съобразени с лунния цикъл. От новолунието до края на лунния месец всеки ден се взимат по 1 чаена или 1 супена лъжица настойка /дозата зависи от тежестта на заболяването и поносимостта/ 3 пъти на ден 20 минути преди храна, без вода.

Следва почивка един лунен цикъл от новолуние до новолуние. Повтаря се още 2 такива курса, което трае някъде до половин година.Трябва да отбележим, че използването на газ за лечение на ракови заболявания е само част от комплексното лечение.

Освен това трябва да се отчита и индивидуалната поносимост, състоянието на бъбреците и ред други показатели. Ето защо прегледа и консултацията на болни, решили да употребят газта за лечебни цели е препоръчителна, а в повечето случаи и задължителна при лекар природолечител.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *