От гъбичките краката миришат лошо

Проблемът гъбички по краката и „миришещи крака” е особено актуален през зимните месеци, когато тежките и плътни обувки допълнително придават ухания.

Въпреки че причините за появата на неприятна миризма, която идва от краката, могат да бъдат доста разнообразни, една от често срещаните такива е гъбичките.

Най-често гъбичките се развиват върху крака и стъпала, на които не се обръща достатъчно внимание. Когато ходилата ни са занемарени, кожата е напукана и суха, това се превръща в идеална среда на развитие на различни инфекции, в това число и на гъбична инфекция.

Да не говорим за бактериите, които не се размножават, а направо се роят в средата на крака, за които не се полагат никакви грижи.

За да не допускаме краката ни страдат, а и за да не страдаме и ние самите и хората около нас от неприятната миризма, която се носи от краката ни, добре е да вземем мерки навреме. Съществуват редица методи за справяне с неприятната воня, която се носи след събуването на обувките спрейове, пудри, дезодоранти, но в голямата си част тези средства не елиминират проблема, а по-скоро го замаскират.

Дайте мнение и Вие тук!

Причинителят на състоянието си остава там, като единственото, което се случва, е момента промяна на миризмата. Не се задоволявайте обаче само с това! Положете необходимите грижи за краката си и те ще ви се отблагодарят.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Едно мнение

  1. danka angelova

    X
    aresvam predlojenite ot Vas resepti,no za6to nqma poso4eni dozi.Mnogo ob6to se pi6e.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!