От гъбичките краката миришат лошо

Проблемът гъбички по краката и „миришещи крака” е особено актуален през зимните месеци, когато тежките и плътни обувки допълнително придават ухания.

Въпреки че причините за появата на неприятна миризма, която идва от краката, могат да бъдат доста разнообразни, една от често срещаните такива е гъбичките.

Най-често гъбичките се развиват върху крака и стъпала, на които не се обръща достатъчно внимание. Когато ходилата ни са занемарени, кожата е напукана и суха, това се превръща в идеална среда на развитие на различни инфекции, в това число и на гъбична инфекция.

Да не говорим за бактериите, които не се размножават, а направо се роят в средата на крака, за които не се полагат никакви грижи.

За да не допускаме краката ни страдат, а и за да не страдаме и ние самите и хората около нас от неприятната миризма, която се носи от краката ни, добре е да вземем мерки навреме. Съществуват редица методи за справяне с неприятната воня, която се носи след събуването на обувките спрейове, пудри, дезодоранти, но в голямата си част тези средства не елиминират проблема, а по-скоро го замаскират.

“Демир

Причинителят на състоянието си остава там, като единственото, което се случва, е момента промяна на миризмата. Не се задоволявайте обаче само с това! Положете необходимите грижи за краката си и те ще ви се отблагодарят.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “От гъбичките краката миришат лошо

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *