Мнения за лекарството Диклопрам. Цена, след колко време започва да действа
диклопрам колко време се пие, листовка

За какво служи лекарството Диклопрам? Мнения, цена

Мнения за Диклопрам 75. За какво служи лекарството и след колко време започва да действа? Цена и колко време се пие Диклопрам 75 mg/20 mg за болки в кръста? Листовка.

Диклопрам е модифициран перорален продукт под формата на капсули. Има две активни съставки: диклофенак натрий и омепразол. Първата съставка – диклофенак натрий (диклофенак) е от типа нестероидни противовъзпалителни и като самостоятелно лекарствено средство се препоръчва при болка и възпаление на кости и стави. При продължителен прием продуктите от този вид могат да причинят възпаление и разраняване на стомашната лигавица. Втората съставка – омепразол, е инхибитор на протонната помпа: ролята й е да намали киселинността на стомашните сокове и да предпази от споменатите негативни последици от действието на нестероидното противовъзпалително.

Какво лекува диклопрам и как?

Комбинацията от описаните две активни съставки намалява възпалението и болката в проблемните стави, като предпазва от негативното въздействие върху стомашната лигавица. Съчетаването на съставки от две толкова различни групи е обсъждано в Европейската агенция по лекарствените средства (European Medicines Agency — ЕМА) в края на миналата година.

  • За коментирания там продукт Diotop (диклопрам) е направен изводът, че ползите превишават потенциалните рискове. Diotop като комбинация от диклофенак и омепразол намалява отока и болката при стави, засегнати от ревматоиден артрит, остеоартрит и анкилозиращ спондилит. Може да се прилага при пациенти, които вече са приемали двата компонента като самостоятелни медикаменти.

Най-ефикасен заместител на Диклопрам

Най-предпочитаният натурален продукт

Масло от канабис

500 mg CBD в 10 ml

    • Натурален продукт

    • Гарантирано качество

    • Облекчава болката

    • Намалява възпалението

    При остеоартрит

    Остеоартритът или остеоартроза е хронично възпалително страдание, при което се засягат една или повече стави. Развива се бавно и обикновено не води до крайна загуба на работоспособността, особено ако заболяването се обгрижва. Почти 50% от хората над 60 години и всички над 80 имат това заболяване, но са регистрирани и млади хора с дегенеративни промени в ставите – има го и при 21-годишни.

    За остеоартрит говорим, когато са налице механични нарушения на нормалните ставни структури: увреден е хрущялът, капсулата, засегната е подвижността. Най-често засегнати са големите стави – колянна, тазобедрена, ставни връзки на прешлените. Често се развива и по ставите на ръцете.

    Приемът на диклопрам контролира възпалението и болката, намалява отока и връща подвижността на ставите. Обикновено за поддържане на добра форма е достатъчен прием на една стандартна капсула от продукта.

    При ревматоиден артрит
    “Фигурин

    При ревматоиден артрит – заболяване от автоимунен тип, страдат съединителните тъкани, сухожилия и хрущяли в малките стави. Прогресията на болестта в 70% от случаите причинява инвалидност. В напреднал стадий е свързана с инфекции и бъбречна недостатъчност. Приемът на диклопрам може известно време да облекчава болките и да спасява от отоци; за продължителността на такава симптоматична терапия е задължително мнението на лекуващия.

    за какво служи лекарството диклопрам, мнения
    С диклопрам могат задълго да се облекчат болките при остеоартрит
    При анкилозиращ спондилит

    Анкилозиращият спондилит или болест на Бехтерев се отнася до хроничен възпалителен артрит на гръбначните прешлени; в напреднал стадий болестният процес засяга и големи стави – тазобедрени, раменни. Счита се, че проявата на това заболяване е генетично предопределена; има значение и автоимунният фактор. Ако рискът от развитие на такова заболяване е предварително известен и симптомите му се уловят рано, една комплексна терапия ще забави напредването му. В окончателно проявена форма болестта превръща гръбначния стълб на пациента в твърда “пръчка”; гъвкавостта се губи, движенията са ограничени (обръщане с цяло тяло), болките са налице. Капсулите диклопрам, приемани при хранене или непосредствено след това, облекчават симптоматиката, но не лекуват.

    Още в текста: Мнения за лекарството Диклопрам. За какво служи? Цена и листовка. Колко време се пие 75 mg/20 mg? Странични ефекти и действие. Как се приема – форми и приложение. Колко дълго може да се взема. Диклопрам като решение при болни кости. Заместители, аналози

    При язва

    Независимо от наличието на компонента омепразол, диклопрамът е противопоказан при гастрична или пептична язва, т.е. нараняване на лигавици в стомаха и дванадесетопръстника. Както споменахме, омепразолът е инхибитор на протонната помпа и задачата му е да потисне продукцията на солна киселина в стомаха. Намалената киселинност снижава риска от увреждания на лигавицата; но когато те вече са налице, очевидно приемът на диклопрам може да създаде сериозни проблеми.

    Други показания

    Цена на Диклопрам, колко време се пиеОсвен при споменатите заболявания, диклопрам е препоръчван при болезнени отоци, посттравматични и постоперативни състояния, извънставен ревматизъм, дисменорея, мастопатия. По-широкото приложение разчита на противовъзпалителния ефект при защита на стомашната лигавица благодарение на омепразоловата съставка.

    Какви видове Диклопрам има

    Достъпната фармацевтична информация сочи, че диклопрам се предлага единствено под формата на твърди капсули за перорален прием. Нестероидното противовъзпалително диклофенак/диклак може да се намери на таблетки, гел и ампули. Като продукт за локално външно приложение не се нуждае от омепразол, специфично ориентиран към защита на лигавиците на стомаха и дванадесетопръстника.

    Какво значи диклопрам 75/20 мг?

    75/25 е съдържанието на всяка активна съставка в капсулите диклопрам: 75 мг диклофенак натрий + 20 мг омепразол. Дозирани по такъв начин, компонентите в съчетание могат да се приемат дълго време при периодичен лекарски контрол. Такива дози се определят като достатъчни за поддържаща терапия. В практиката има случаи, когато приеманата дневна доза диклофенак натрий като самостоятелен продукт достига до 150 мг в денонощие; дори в съчетание с омепразол като втори отделен продукт такава доза не е препоръчвана за дългосрочна терапия.

    Има ли го на крем?

    Няма информация за диклопрам като продукт за локално външно приложение – гел, крем, маз. Не се и очаква, тъй като добавянето на съставка като омепразол има смисъл при вътрешен прием, за защита на стомашната лигавица. Диклофенак, диклак и диклофенак дуо като гел и маз е в употреба, препоръчван като продукт за намаляване на болки и възпаление при болни стави.

    след колко време започва да действа диклопрам 75
    Доста продукти за локално външно приложение се съчетават сполучливо с диклопрам
    Има ли го на ампули за инжекции?

    Не е позната инжекционна форма на медикамента.

    Как се приема Диклопрам?

    Диклопрам се взема веднъж дневно – една капсула, по време на хранене или непосредствено след това. Капсулата се поглъща цяла, без разтваряне или сдъвкване, с достатъчно вода. В много случаи се препоръчва приемът на дневната доза да става след вечеря.

    Медикаментът е предназначен за дългосрочна употреба. Преди да започне лечението трябва да се направи консултация за възможни противопоказания. Ако капсулите се приемат няколко месеца, периодично се правят изследвания на кръвните показатели и се проследява състоянието на стомашно-чревния тракт. Необходима е също преценка за безопасното съчетаване на диклопрам с други лекарства, които пациентът се налага да приема заради хроничните си заболявания.

    Дозировка

    Обичайната дневна доза е една капсула 75/20 на ден.

    Откъде да го купим?

    Медикаментът е достъпен в аптечната мрежа у нас. Продава се само срещу рецепта на цена около 23-25 лева опаковката. Не може да се купи онлайн, защото законът строго и стриктно го забранява.

    Колко време се пие?

    Листовка на Диклопрам диклопрам 75 mg/20 mg, лекарствоМедикаментът може да се приема продължително време – според лекарското назначение. В пациентската листовка обаче се отбелязват както необходимостта от периодичен контрол върху състоянието на пациента, така и повишеният риск от тежки странични ефекти. При прием над една година в по-високи дози нараства рискът от инсулт и инфаркт на миокарда, както и от внезапно счупване на тазобедрена става, на китката или прешлен от гръбначния стълб.

    Странични ефекти, опасности и вреди

    Въпреки положителните си въздействия, диклопрам има ограничена употреба или е противопоказен при някои условия. Така например той не бива да се взема при алергия към диклофенак, омепразол или някои от помощните компоненти (framar.bg). Същите ограничения важат и за потенциални потребители, които са алергични към други нестероидни противовъзпалителни, например аспирин или ибупрофен.

    Лекарството не е подходящо също и за хора със сърдечна, бъбречна или чернодробна недостатъчност; с язва или склонни към вътрешни кръвоизливи; при преживели инсулт или инфаркт, както и с показатели за висок риск от такива епизоди; при проблеми на кръвообращението, както и за ХИВ-позитивни пациенти, лекувани с нелфинавир.

    Ето какви странични ефекти могат да се проявят при терапия с диклопрам:

    • Съставката диклофенак може да причини вътрешни кръвоизливи, спазми и болки в корема, гадене и повръщане на кръв. Възможни са също алергични реакции, изразени в сериозни обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане.
    • Омепразолът също може да причини тежки алергични реакции с описаните симптоми, включително припадъци; кървене от носа, устата и гениталиите; болезнени обриви с мехури и лющене на кожата. Регистрирани са случаи с чернодробни отклонения, изразени в тъмна урина и пожълтяване на кожата и склерите.
    • Други странични ефекти са главоболие и замаяност, гадене и повръщане, метеоризъм, сънливост и умора, депресия и дезориентация, халюцинации, объркване, неразположение,  зрителни и слухови затруднения, агресивност, болест на Крон – влошаване; панкреатит, пневмония, промени в кръвните показатели; повишен риск от менингит.

    Медикаментът не трябва да се дава на бременни през последния триместър; през първи-шести месец прилагането му е в краен случай и само под лекарски контрол. Лекарството се избягва при кърмене.

    Лечението с диклопрам може да провокира перфорация на стомаха или червата, както и повишаване на кръвното налягане, мускулна слабост, уголемяване на гърдите – при мъже; отоци, сърдечна недостатъчност.

    Дайте мнение и Вие тук!

    Заместители, аналози и допълващи лекарства

    Най-ефикасен заместител на Диклопрам

    Най-предпочитаният натурален продукт

    Масло от канабис

    500 mg CBD в 10 ml

      • Натурален продукт

      • Гарантирано качество

      • Облекчава болката

      • Намалява възпалението

      Терапевтичната практика разчита на някои лекарствени продукти, чиито съставки отчасти съвпадат с тези на диклопрам. За обезболяване и като противовъзпалително се прилагат производните на диклофенак натрий – диклофенак, диклак, диклофенак дуо. Ефектът от диклопрам с добавката от омепразол може да бъде постигната и чрез прием на два отделни продукта: нестероидно противовъзпалително + инхибитор на протонната помпа.

      Какъв крем или гел препоръчват заедно с диклопрам?

      Заедно с капсулите диклопрам за по-ефективно облекчаване на симптомите при ревматоиден артрит, болест на Бехтерев или остеоартроза, могат да се използват редица мазила – гел, крем, унгвент.

      Най-често използваните средства за локално външно приложение са диклофенак, диклак, волтарен, фелоран. Прилагането им е с ограничения във времето от порядъка на 7 до 21 дни.

      Какви инжекции?

      При остри състояния лекуващият може да препоръча инжекционна форма на нестероидните противовъзпалителни от рода на диклак, диклофенак, фелоран, алмирал. Инжекциите се поставят мускулно; възможни са и венозни вливания. Дозата, броя на инжекциите с интервали между тях – всичко това се определя от лекуващия в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

      Диклоневровит

      Капсулите диклоневровит съдържат диклофенак натрий в комбинация с В-витамините 1, 6 и 12. витамините оптимизират проводимостта на нервните пътища и засилват ефекта от нестероидното противовъзпалително  диклофенак натрий. Освен коментираните до момента диагнози този продукт обслужва още полиартрити, лумбаго и ишиас, други невралгии. Дневната доза се определя от лекуващия и не бива да надхвърля три капсули за 24 часа. За този медикамент са в сила ограниченията, въведени спрямо диклопрам. Медикаментът не се използва за деца и подрастващи под 18 години.

      Цената на опаковка от 30 капсули е около 13 лв.

      Диклофенак

      Диклофенак е фамилия продукти с основен компонент – диклофенак натрий. Достъпни са таблетки от 25 и 50 мг, ампули за инжекционно въвеждане, гел с различна интензивност: един или пет процента на активната съставка. Популярен е вариантът диклофенак дуо-капсули, в който  активната съставка е двукомпонентна: за бързо действие и с удължено освобождаване.

      Диклофенак и Дуо – хапчето, което убива болката

      Омепразол

      Омепразол е съвременен лекарствен продукт, препоръчван при язва на стомаха и дванадесетопръстника, пряко или косвено свързани с повишена киселинност на стомашния сок. Надеждно средство, предпазващо лигавиците в храносмилателния тракт от действието на солната киселина. Прилага се самостоятелно, а като втори компонент в диклопрам позволява дългосрочно прилагане на медикамента.

      Омепразид или Омепразол? Мнения. Колко време се пие? Заместители

      Мидокалм

      Мидокалм – един добре приеман медикамент от типа миорелаксанти с централно действие. Използва се често при различни заболявания на опорно-двигателния апарат, невралгии, възпалителни процеси. Като миорелаксант мидокалмът отпуска мускулите и неутрализира спазмите им при различни заболявания; известно е например, че при остеохондроза именно спазмите са причина за болката. Медикаментът се възприема като добро обезболяващо средство при коментираните страдания, използва се под формата на таблетки или инжекции.

      Мидокалм 150, Мовалис или Диклоневровит? Предназначения, мнения

      Паратрамол

      Паратрамол е съчетание от два компонента с общо обезболяващо действие: парацетамол и трамадол. С това лекарство може да се овладее болка, която не се е повлияла от други медикаменти. Прилага се по лекарско назначение и не бива да се взема продължително по две причини: парацетамолът натоварва черния дроб и може да влоши функциите му, а трамадолът може да развие зависимост. Коментираните заболявания се повлияват от паратрамол, но е добре към него да посягаме в краен случай, при остри състояния за кратко.

      Паратрамол или Дексофен за ставите? Действие, заместители, мнения

      Други аналози и заместители на Диклопрам са Неодолпас, Вимово, Индометацин супозитории, Диклорапид и Троксиметацин.

      Мнения за диклопрам. Коментирайте и вие!

      Като цяло диклопрам е позитивно действащ медикамент; обезболява и с него могат да се поддържат проблемни стави, може да се подобрява подвижността им. Съчетанието с омепразол дава възможност за по-дълготрайно приложение – важна характеристика, особено ако се има предвид характерът на третираните заболявания и необходимостта от постоянно търсене на варианти за намаляване на болката и схващанията.

      Източници: https://www.apteka.ua/article/479589; * Диклофенак: инструкция.

      Някои от потребителите обаче се оплакват от болки в стомаха и гадене. Освен това има споделено, че при по-продължителна употреба обезболяващият ефект отслабва. Не бива да забравяме, че дозата диклофенак натрий в продукта не е от най-високите допустими – 75 мг, а ако приемаме само една капсула дневно, както е според стандартната препоръка, това наистина може да се окаже недостатъчно.

      За Марта Савова

      marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

      Прочети още

      Видове мазила при подагра, кремове и мехлеми, които се използват като най-ефикасно лекарство или болкоуспокояващо. Какво се прави при криза? Диклак, Дипрозон, Метилпреднизолон, Ибупрофен и народни лекове.

      Мазило за подагра. 10+ идеи

      Ултравиолетов скенер показва поражения, които могат да доведат до рак

      3 Мнения

      1. Павлина Цанева Бочева

        Пия Диклопрам вече 3 години и съм много доволна, без него ми е по трудно да се движа, препоръчвам го на хората с увреждания в ставите

        • ПЕПА ЖЕЛЕВА

          И АЗ КАТО ВАС БЕЗ НЕГО СЪМ ЖИВ ЗЯН ТАЗИ СУТРИН КАКЪТ МИ БЛОКИРА ПИХ И ЩЕ ПИЯ УДАРНО 3 ПЪТИ НА ДЕН ДА ВИДИМ. БЕЗ НЕГО НЯМА ДА СЕ ДВИЖА ОТ БОЛКИ ИМА СЛУЧАЙ КОГАТО СЪМ ГО ВЗЕМАЛА ПРЕЗ 2 3 ЧАСА

      2. Маргарита Бранска

        Диклопрам ми действа много добре, но получавам запек.
        Има ли начин да се намали този страничен ефект?
        Налага ми се да пия Диклопрам продължително време – поне 5 месеца, защото след това ще се подложа на операция. Но, до тогава бих могла да го пия, ако нямаше този станичен ефект…
        Моля за помощ!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *