йод против радиация
срещу радиация ползвайте йод

Предпазване от радиация с йод и други средства

Ще разгледаме как да се предпазим от радиация с йод и други средства!

Ядрената катастрофа преди години в Япония, а още по-рано и тази в Чернобил изправиха целия свят пред риска от радиация. Според експерти броят на пациентите с рак на щитовидната жлеза е можел да бъде решително намален, ако беше предприета навременна йодна профилактика с включването на сериозни йодни препарати в достатъчно големи дози.

Този метод на защита на щитовидната жлеза се състои в забавяне или даже до временно спиране на нейната функция за образуване на хормони преди началото на приема на радиоактивен йод.

Този метод на фармакологична защита на щитовидната жлеза се състои в инхибиране или временно спиране на нейната функция за образуване на хормони преди началото на приема на радиоактивен йод.

Така се спира постъпването на радиоактивен йод в щитовидната жлеза, който бива изтласкан от йода-заместител. И жлезата не произвежда хормони, които са облъчени от радиацията. Това е техниката на изпълнение и затова на пострадалите от Чернобил са им били раздавани хапчета с йод. Разбира се, поради особености на съветското управление, това е направено с фатално закъснение. И в резултат жертвите са десетки хиляди. Въпреки че властта в Русия и до ден-днешен не ги е признала. Но това не е по темата.

Затова специалисти от всички краища на планетата правят опити да информират населението какви точно са рисковете за здравето, които радиацията крие, как можем да намалим негативното влияние върху здравословното ни състояние и защо не бива да изпадаме в неконтролируема паника.

Според директора на отделението по радиотерапия в Европейския институт по онкология причината да се раздава йод на населението в минутите непосредствено след аварията във Фукушима 1 е, че веществото е потребно на щитовидната жлеза. Йодът спомага за това радиоактивността да не може да бъде усвоена от организма.

Йодните таблетки също така намаляват риска от развитието на тумори и последващото им разпространение в организма. Според специалиста след дълго излагане на лъчение се увеличава опасността от развитието на левкемия, като след известен времеви период – и на рак.

Дайте мнение и Вие тук!

Най-голям риск от облъчване и от развитието на заболявания, появили се като резултат от излагането на радиоактивно влияние, съществува за децата и ембрионите.

В детския организъм клетките се обновяват изключително бързо, поради което туморът расте скоростно.

Все пак от Световната здравна организацията отправят апел хората да не прибягват до приема на препарати, съдържащи йод, по собствено решение.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Непременно вижте и ТОВА, за да разберете как се използва йод при радиация, а и по принцип:

Йод, йодна тинктура, включително и за пиене: всички възможни приложения!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Топ бабини рецепти за гъбички по слабините.

Бабини рецепти за гъбички по слабините, ръцете и за миризливи крака

Топ бабини рецепти за гъбички по слабините. Краката ми миришат! Рецепти при миризливи крака. Гъбички …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *