Болка по време на полов акт се причинява и от малформации и анатомични изменения

Сексът по правило е момент на върхово удоволствие, затова всяка индикация за болка и неразположение е в състояние да развали ефекта от интимната близост между партньорите.

В подобни случаи посещението при специалист е задължително, тъй като появилата се болка може да е симптом на по-сериозно заболяване. Най-честата причина за усещането на болка при проникване на пениса на партньора е сухост на влагалището.

С помощта на лубриканти това неразположение се преодолява. Ако наличието на инфекция обаче е източник на болката, то тогава се изисква по-сериозно внимание. Половите херпеси, кандидозите, както и други зарази водят до възпаление на вулвата, а оттам и до болки.

При някои наскоро раждали жени също е налице болезнен период, който обаче отшумява без да е необходима специална терапия. Внимание трябва да се обърне на възможността болкaтa по време на полов акт да не е предизвикана от блокиране на бертолиновите жлези.

Ролята на тези жлези е да овлажняват влагалището по време на акт и да предпазват вътрешните полови пътища на жената от навлизането на болестотворно микроорганизми. Ако болката по време на секс е дълбока, то тя може да се дължи и на възпаление на маточните тръби.

Разположението на тези органи е в близост до горната част на влагалището, което може да доведе до болезненост по време на секс. Причината може да се корени и в малформации и анатомични изменения на половите органи, затова консултацията с лекар е задължителна.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Болка по време на полов акт се причинява и от малформации и анатомични изменения
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *