възстановяване на влагалищната флора

Безлекарствен метод за борба с влагалищни гъбички

Вижте кои са основните методи за лечение на вагинални гъбички, които наистина вършат чудесна работа. Възстановяване на влагалищната флора

Една от най-честите причини за пристъп на млечница е провеждането на курс с антибиотици, които в значителна степен унищожават нашите полезни защитни бактерии. Общоприетото лечение включва в себе си прилагане на противогъбични мази и свещи.

И едното и другото, могат да раздразнят слизестата обвивка, и затова се оказва, че с прилагането на средства от народната медицина бихме могли да избегнем повторна инфекция. Например, мощно противогъбично средство за вътрешна употреба е чесънът.

Чесънът може да се употребява и местно, но той може да предизвиква раздразване на слизестата обвивка на влагалището, особено ако вече е възпалена: почистете скилидка чесън, вържете я с чист памучен конец за да можете да контролирате местоположението й, потопете я в чист зехтин и след това поставете да престои във влагалището за цялата нощ.

Зехтинът също да държите вагиналната област на хладно и сухо и да й позволявате да «диша» по-свободно: носете само памучно бельо, избягвайте чорапите и тесните джинси. Не ползвайте масажни вани и силни влагалищни дезодоранти защото могат да разрушат нормалната защитна среда.

Освен ефирните масла и треви, които могат да се прилагат местно, помагат и промивки със солена вода. Обикновеното истинско, «живо» кисело мляко може да се използва за местно лечение, като намокрите с него една салфетка или тампон; така ще помогнете за размножаването на полезните бактерии.

Ако скоро сте минали курс антибиотици, препоръчва се да хапвате повечко натурално кисело мляко. Яжте повече зеленчуци и продукти с цели зърна, за да овкусявате салатите ползвайте зехтин.

Дайте мнение и Вие тук!

Що се касае до хранителните добавки, то ацидофилните лактобактерии имат страхотен ефект при подтискане на действието на навлезлите в организма дрождеви гъбички и помагат за възстановяването на чревната флора. За да предотвратите повторение на млечницата ще ви помогне диета, богата на пресни зеленчуци и бедна на рафинирани захари.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2017/12/08/%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *