Рецепти за лечение на ларингит – изпитани и ефикасни!

Ако диагнозата е ларингит, в домашна обстановка могат да се предприемат следните мерки за неговото лечение.

Гаргара.

1. Без съмнение най-бързо действащата гаргара е тази с лайка.

Можете да сложите и няколко пакетчета от чай “Лайка” в една чаена чаша и да ги залеете с гореща вряла вода. Като изстине, давайте смело гърголене!

Още по-добре е ако чаят не е пакетиран във филтър, а е лайка, взета от доверена билкова аптека. Така ще знаете какво ползвате и ефектът ще е по-добър. Колкото по-истинска е лайката, толкова по-добре. Няма нищо по-добро от лайката.

2. Прави се чай с една щипка градински чай и 1 супена лъжица коняк и 1 с. л. мед. С тази топла, но не и гореща смес, се прави гаргара 3 пъти на ден.

Витамин С

Вземете от аптеката 500-милиграмови ампули витамин С за пиене и изсмуквайте по една на всеки няколко часа. След лайката витамин С е средството, което помага за най-бързото излекуване на всевъзможни болежки.

Стига да не нарушават условията за противопоказанията, но при ларингит няма проблем да пиете мощно витамин С. Една кутия от 10 ампулки може да я изпиете за няколко дни. Не бързайте да я пийнете цялата, за да не получите хипервитаминоза, че и това е проблем!

Чай за пиене

Пийте 3 пъти на ден топъл чай от лечебна медуница, подсладен с малко мед. (Но и лайката върши работа).

Инхалация

Излейте вряла вода в съд и добавете няколко капки евкалиптово или ментово масло. Поставете хавлиена кърпа или одеяло върху главата и се наведете над парата. Вдишвайте интензивно с уста и нос. Правете го многократно през деня.

Дайте мнение и Вие тук!

Компреси

Смачкайте добре сварени картофи, поставете получената каша върху гореща кърпа и завийте около врата. Поставете отгоре друга кърпа и фиксирайте с вълнен шал. Дръжте компреса, докато ви е топло.

Компрес можете да си направите, като намажете врата със свинска мас и го увиете с вълнен шал.През време на лечението храната трябва да бъде лека, вегетарианска. При запек използвайте клизма или слабително. Болният не бива да пуши и да стои далеч от задимена обстановка, да говори по-малко и да избягва напрягането на гласните струни, за да бъде чут, защото състоянието му още повече ще се влоши.

Рецептата на Ванга

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

За инхалация: 500 мл вода се нагрява до кипване. Сипва се 1 супена лъжица лайката, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка сода. Болният покрива главата си с кърпа и се навежда над съда с врящата смес така, че да не се изгори. Вдишва парите около 15 минути. За малки деца времето е не повече от 5 минути.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ca

Калциев глюконат при кашлица. На ампули. Сироп

Що е калциев глюконат, какви лечебни ефекти има. Как да го вземаме при различни заболявания. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *