събота, 4 декември, 2021
лекарство за синини, хематом

Контузии и синини (хематоми). Лекарства, билки, съвети

Статия за премахване и лечение на синини по тялото и краката от удар. В повечето случаи синини се получават в резултат на незначителни удари или падания и изчезват след няколко дни.

Но те все пак са болезнени, особено при докосване на контузеното място или при повторен удар. Бихте могли да предотвратите появата на синина или да-облекчите болката, ако проведете самолечение колкото се може по-скоро след нараняването.

Синината представлява по-тъмен участък от кожата, който се появява вследствие на уврежда-не на повърхностните малки кръвоносни съдове (капиляри) обикновено в резултат на удар. Първоначално изтеклата от капилярите кръв прави синината черно-синя, но с разнасянето и цветът става жълт, зелен или лилав.

ЛЕЧЕНИЕ на синини и контузии.

Незабавни мерки:

Приложете студен компрес колкото е възможно по-скоро след нараняването. Накиснете кърпа в леденостудена вода и я поставете върху засегнатото място за 10 минути или използвайте пакет замразен грах, увит в хавлия.

Вземете веднага 1-2 гранули от хомеопатичното средство Arnica levitra price sydney 30с, за да избегнете или намалите посиняването. Приемайте няколко дози на всеки 15 до 60 минута, в зависимост от тежестта на нараняването. Ако целостта на кожата не е нарушена, е възможна употребата на мехлем или крем от Цветове на арника.

Лекарства

Добро хомеопатично лекарство против синини е Хепароид Зентива. Също много хора ползват и кремчето Матсан Дойч.

Билколечение:

Ако няма рани, направете компрес от черен оман, като натопите марля в чай от билката и я наложите върху засегнатия участък за един час. Пригответе чая, като залеете с 0,5 л вряла вода 30 г сухи или 60 г пресни листа, оставите сместа да престои 10 минута и я прецедите. (Не пийте отварата.)

Лапа от зелеви листа също има успокояващо действие.

Изберете най-зелените листа от зелката и отделете твърдите им жилки. Запарете ги в гореща вода, след това ги подсушете и намачкайте с точилка. Наложете няколко листа върху синината и ги закрепете с бинт или превръзка от тънък найлон. Сменяйте ла-пата през няколко часа.

Дайте мнение и Вие тук!

Мехлемът от календула и дестилираният екстракт от хамамелис са традиционни средства при контузия, тъй като ограничават под-кожните кръвоизливи.

Ароматерапия:

Смесете 5 капки масло от риган, по 2 капки масло от комифора (не се препоръчва през първите 20 седмици на бременността) и дива лайка с 5 чаени лъжички масло или лосион от календула. Приложете сместа върху неразранена кожа колкото е възможно по-скоро след контузията и повтаряйте процедурата на всеки час, докато болката отшуми.

КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

  • Появяват се синини без видима причина.
  • Промяната на цвета на кожата се придружава от силна болка и подуване.
  • Синината не изчезва след седмица.

Още лекарства ТУК:

Контузии – как да действаме, лечение с хомеопатия и др.

Демир бозан за безсъние

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *