омайниче, градско, цена
от къде да си купя омайниче, къде расте, как изглежда, за какво се използва.

Билка омайниче за отслабване – как се прави? Откъде да го купя и къде расте?

Как се ползва билката омайниче за отслабване? Точната рецепта! Откъде да си купя омайниче и на каква цена? Къде расте, как изглежда, за какво се използва.

Преди да минем към рецептите за отслабване с омайниче, нека да го различим от така нареченото “градско омайниче”. Неговото латинско наименование е Geum urbanum и то е, което ни интересува за отслабване, против запек, за лекуване на нервите и т.н. Съществуват освен това и още 4 вида омайниче – градинско, червено, ручейно и родопско. Всяко от тях има своите полезни свойства, но има и нюанси. Тоест видовете омайниче по света са много, може би над 30, но в България се срещат основно тези 5.

Откъде да си купя омайниче и на каква цена?

Стрък от омайниче се продава по всички билкови аптеки, а също и в по-големите аптеки. Намира се дори в раздела с чайовете на някои от по-големите хранителни магазини. Но не е любима стока там, защото не е достатъчно скъпо, за да имат печалба търговците. Може да се намери на цена от 2-3 лева за кутийка стрък. Предлагат и само сушен корен на подобна цена, също в опаковки като чай.

Градско омайниче
Ето как изглежда ценното градско омайниче, в случай че тръгнете да си го берете сами

В подобни разфасовки се намира и така нареченото градинско омайниче, което също е много хубаво за лечение. Цената му също е подобна – 2-3 лева за 50 грама.

Къде расте българското омайниче?

Расте на най-неочаквани места, но обикновено се намира в Рила и нейното подножие. Можете да го намерите върху скалите, където е стръмно и няма много други растения. Но го има също така и във всякакви местности с много храсти, където е влажно. На високо расте дори и по сипеи. Ако знаете какво търсите, лесно ще го разпознаете. Дори може да ви изненада на някоя поляна. В Родопите също се намира, но там е разновидност, както казахме по-горе и е добре някой местен да ви ориентира. Омайничето расте повече от една година, така че не бива да се изтръгва с корените, за да може да има и за други билкари.

Как изглежда билката омайниче?

градско омайниче и градинско за отслабванеТя може да е и жълта, и оранжева и дори червена. Листата му са назъбени като копривата, но зъбчетата не са така дребни и така много. Малко напомня на лютичето, но разликите са огромни. Листата имат нещо общо и с малината.

За какво се ползва билката омайниче?

Освен за отслабване, за което ще говорим по-долу, омайничето се използва против бяло течение и хемороиди, при всякакви кръвотечения, но най-вече при кървене на венците и вътрешни кръвоизливи. Респективно при открити рани. Засилва имунитета и смъква напрежението в нервите. Оправя проблеми с храносмилането, газове и диария. Лекува възпаления на вътрешните органи, свързани с храносмилането. Ползва се широко против хемороиди. Но е особено популярно покрай магиите. От тях идва и името му. С него омагьосват за любов. То омайва любимия човек, когато му го подариш със съответните задни мисли.

Как се ползва омайниче за отслабване?

Наднормените килограми са проблем на милиони хора. Причините за тяхното натрупване могат да бъдат различни, но е общ рискът за здравето, както и потребността от стопяването им.

Използването на билка омайниче за отслабване е едно от възможните решения.

Омайниче за отслабване – наистина ли е възможно да постигнеш резултат по рецепта от народната медицина? От zdrzvnitza.com уверяват, че билката помага, ако я “впрегнем” по следната рецепта: 100 грама билкова маса се варят пет минути в 5-6 литра вода.

Отварата се оставя да поизстине, след което се прецежда. С нея се правят обливания, след като сме се изкъпали хубаво. Тази процедура се изпълнява три дни поред. В същите дни вечер се изпива по една чаша чай от маточина.

Дайте мнение и Вие тук!
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Тази рецепта с омайниче за отслабване се коментира в нета като народна практика, препоръчвана от баба Ванга. Както е обичайно в такива случаи, името на пророчицата трябва да добави достоверност на твърденията.геум урбанум, градско омайниче

От otslabvane-dieti.net също препоръчват билката омайниче за отслабване, заедно с други рецепти от народната медицина – отвари и запарки за пиене и за обливане с кора от дъб, морска сол, глухарче, копър и т.н. Истината е, че при всеки порив за стопяване на излишните килограми първо трябва да се определи каква е причината за натрупването им.

Ако са единствено резултат от заседнал живот и лакомия, решението е и просто, и трудно: промяна в навиците. Билка омайниче за отслабване не търсете – яжте по-малко, движете се повече и резултатът няма да закъснее.

Ако причина за затлъстяването е здравословен проблем, обливания с отвара от омайниче за отслабване едва ли ще ви свършат работа за три дни. Вярата, че рецептата на баба Ванга непременно ще помогне, може да подкрепи намеренията и усилията ви – но без компетентна намеса на лекар нещата няма да се получат.

Коментираме билката омайниче за отслабване – а всъщност тази лековита трева има доказани лечебни ефекти в няколко посоки. Те се дължат на дъбилните вещества и флавоноидите, както и на компонента евгенол в маслото от омайниче.

Препоръчва се при лошо храносмилане и повръщане, болки в стомашно-чревния тракт, повръщане и газове.

градско омайниче и градинско
Двата вида омайниче, които можете да намерите в големите магазини и аптеки и в интернет.

В такива случаи се прави запарка от супена лъжица корен от омайниче и 400 мл вряла вода; прецежда се два часа след заливане.

Пие се по 150 мл три пъти дневно преди хранене. Билката има и външно приложение – действа затягащо при трудно заздравяващи рани, има успокояващ ефект, успешна е при лечение на бяло течение – използва се отвара за промивки.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Стафидена вода, рецепти, за отслабване

Стафидена вода: за отслабване, диария и кисти. Диети и рецепти

♠ Полза ♠ Рецепти ♠ Стафидена вода ♠ Със сена и шипка ♠ Със зърнастец …

5 Мнения

  1. Аз лично съм го правила два месеца и повярвайте ми : наистена има ефек.Възползвах се лятно време с тази диета , понеже има повече плодове и салати , имаш повече движение и резултата ми дойде след 6 месеца .За тези 6 месеца аз свалих 20 килограма, дори и аз неножах да повярвам но се чуствам невероятно сега.Препоръчвам ви да пробвате и няма да съжалявате.Лично аз тази билка я използвах : три дена се изполиваш с нея след баня и вечер по една чаена чаша пиех, след това три дена само пиех вечер от отварата пак по една чаша .И така три дена поливаш три дена пиеш .За тази билка прочетох от една статия на баба Ванга

  2. Abe Jenq zashto ne si prochela po dobre kakvo trqbva da piesh vecher, ne podvejdai i drygite.

  3. Румяна Александрова

    Колко дни се почива сред трите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *