Тривитаминал за коса, лице и вежди:
Тривитаминал за коса - преди и след, маска, форте, нанасяне

Тривитаминол за коса: Как се прави маска? Цена, мнения. За лице

Как се ползва Тривитаминол за бърз растеж на косата. Против косопад. Нанасяне на маска с конски витамини. В шампоана. Цена. Какво се случва преди и след? Мнения. Как се ползва за лице? За вежди

Тривитаминол: говори ли ви нещо тази дума? Тривитаминол е средството, с което в последно време много хора се опитват да си отглеждат буйна и лъскава коса. Буйна и лъскава като истинска конска грива!

А може би и като меко овче руно…защото тривитаминол е ветеринарен препарат – средство, с което в агросектора стимулират добивите на овча вълна. По същество: това е комбинация от витамините А, Е и D3. Инжектира се мускулно на коне и овце за заздравяване и ускорен растеж на косъма. Външно приложен – самостоятелно или в комбинация с други подхранващи продукти, тривитаминол е ефективна основа за “човешки” маски за коса. Запалените по такива занимания си ги приготвят вкъщи самостоятелно и според уверения във форумите от тези подхранващи маски има чудесен ефект. Естествено – не бива да се прекалява!

Можете да купите от ТУК: Различни продукти с Тривитаминол, Конски шампоан и Конски витамини АД3Е!

Ето една от популярните маски за коса с триватимол: смесваме по една супена лъжица кисело мляко, водка и зехтин, един суров жълтък и две супени лъжици тривитаминол. Получената смес нанасяме внимателно върху целия скалп и разресваме косата. Оставяме да действа два часа и измиваме обилно с топла вода и мек шампоан.
От тази маска косъмът става по-здрав и еластичен, а растежът му се ускорява. Достатъчно е да се прави веднъж на 15 дни в продължение на два месеца. След това се прави едномесечна почивка и модулът може да се повтори (dama.bg).

Против косопад

тривитаминол
Маската с тривитаминол се забърква лесно – трудна е за измиване

Дали наистина маските с тривитаминол помагат при косопад? Човек може да се разколебае, ако порови из форумите и прочете някои негативни мнения (bg-mamma.com). Някои потребители се оплакват, че по-скоро са си докарали косопад с въпросните маски, вместо да решат проблема. В други случаи има съвети маските с тривитаминол да се комбинират с вътрешен прием на подходящ – предназначен за хора! – комплекс от витамини, които заздравяват косата и ноктите и подхранват кожата.
Вариантът – маска с тривитаминол против косопад, все пак си има и привърженици.

Ето как можете да действате, ако сте решили да проверите лекува ли се косопад с тривитаминол:

Две супени лъжици тривитаминол се смесват с по една лъжица водка и хининова вода. С тази емулсия се намазват добре корените, поставя се стреч фолио и хавлиена кърпа и след два часа косата се измива обилно с топла вода и сапун. Маската се прави медвъж седмично в продължение на месец, след което има един месец почивка и при необходимост графикът се повтаря (jenite.bg).

Оригиналната маска с тривитаминол

Трудно е да се каже коя точно е оригиналната маска с тривитаминол. Според потребители оригиналът е – маска само от тривитаминол, но тук са доста забележките, че при чист тривитаминол има висок риск от косопад. Основната маска за коса – оригинал, изглежда всъщност така:

Две супени лъжици тривитаминол, по една – бадемово масло, водка и лимонов сок (или ябълков оцет), две-три капки газ
Към тази основна маска могат да се добавят още компоненти в зависимост от намеренията на потребителя – какво точно иска да постигне: мед или жълтък за подхранване, хума за еластичност и заздравяване на суха коса (teenproblem.net).

С рициново масло

За заздравяване, ускорен растеж и против нацъфтели връхчета – смесват се по две лъжици тривитаминол и рициново масло и една – зехтин. Маслената смес се нанася с четка за боядисване, покрива се със стреч фолио и хавлиена кърпа и се оставя за два часа. Отмиването иска доста време и обилно количество вода, тъй като маската е тежка, маслена. Критично погледнато, рициновото масло и зехтинът биха били чудесна основа за маска и без тривитаминола (ladyzone.bg).

С кератин

Демир бозан за безсъние

Какво можем да постигнем при съчетаването на тривитаминол и кератин? Кератинът е основна съставка на косъма – сложна протеинова композиция, в която участват 16 аминокиселини; да добавим микроелементи, витамини, пигмент, липиди, вода.

Здравата коса се храни отвътре – имат значение хранителните компоненти, които даваме на организма си и от които се изгражда включително и косъмът (puls.bg). По различни причини кератинът в даден момент може да се окаже недостатъчно – това се отразява на вида и здравината на косата. Освен пълноценното хранене, помагат и козметичните процедури. Има редица средства за подхранване и поддържане на косата, които съдържат кератин и които успяват частично да компенсират структурните му загуби.

Добавяне на синтетично кератиново покритие чрез модерни технологии е една от възможностите за компенсиране недостига на кератин в косата. Специалисти твърдят, че съчетаването на кератинови продукти с тривитаминол покрива дефицитите и връща на косата здравината и блясъка.

С чесън

Предупреждение: чесънът вероятно е много полезен при изтощена коса и косопад, но миризмата му остава задълго – не забравяйте, ако решите да си правите домашна маска с чесън и тривитаминол!

За нея ви трябва една глава чесън – обелете и счукайте скилидките, след което изцедете сока. Два са вариантите: чиста чеснова маста или добавете една супена лъжица тривитаминол. Намазва се внимателно скалпа, поставя се стреч фолио и хавлиена кърпа и след два часа следва внимателно и обилно измиване. Чесновите маски не се поставят върху чиста коса – направете я преди измиване!

Ако перспективата за чеснов “облак” над лъскавата ви коса е стряскаща – изберете си готов продукт за поддържане на косата на чеснова основа. Има избор! (zajenata.bg).

С горчица

тривитаминол
Косата преди и след тривитаминол

Някои от маските наистина приличат повече на дресинг за екзотична салата!
Ето и една с горчица – трябват ви по две лъжици горчица и триватимонл, половин авокадо и супена лъжица канела. Сместа се обърква добре и се нанася по скалпа и по цялата дължина на косата. Покривате главата с хавлиена кърпа и след два часа старателно измивате. Маската е подходяща за суха и нормална коса (rozali.com).

С кисело мляко и мед

Основната маска за коса с тривитаминол може да се променя в зависимост от вида на косата и намеренията, с които я правим. Маската с тривитаминол и кисело мляко е за изтощени коси и при косопад: трябват ни две супени лъжици тривитаминол, по една – кисело мляко, водка или ракия и зехтин, един жълтък. Смесваме всички компоненти и намазваме корените и по дължина. С намазаната коса стоим, без да покриваме, два часа. Трябва да се мие с хладка вода до изчистване на всички остатъци – не е лесно при наличието на жълтък.

Още по-сложно е, ако в маската има и мед. За този вариант на подхранващата маска ни трябват по две лъжици тривитаминол и зехтин, по една – мед и ябълков оцет, един жълтък. Намазваме и стоим с открита глава един час. За тази маска също е необходима хладка вода: ако мием с гореща, айченият компонент ще се сгъсти и залепне и трудно ще се изчисти изцяло от косата (rozali.com).

Със зехтин

Тривитаминол и зехтин са два основни компонента в разнообразни маски за коса. Идеята е тези компоненти да подхранят косъма, да успокоят възможните възпалителни процеси в космените фоликули и по скалпа, да създадат условия за здрав растеж, блясък и еластичност.

Зехтинът и самостоятелно в маски за коса може да действа оздравяващо при пърхот, да заздравява корените на косата, да подхранва изтощената коса и да я пази от накъсване и нацъфтели връхчета (rozali.com).

С хума

Хумата често се използва в маски за коса и лице; ефектът от прилагането й е неоспорим. Тя е в състояние да обогати допълнително и подхранващата маска за коса с тривитаминол. Маските с хума и триваминол имат едно предимство: махат се от косата по-лесно, тъй като хумата има отмиващо действие. За маска с тривитаминол и хума смесваме по две лъжици тривитаминол и зехтин и по една – кисело мляко и хума; добавяме и един суров жълтък. Нанасяме маската върху косата, поставяме шапка за баня и хавлиена кърпа и след час отмиваме с хладка вода (rozali.com).

С жълтък и бадемово масло

Маската с тривитаминол и бадемово масло е достатъчно добра за подхранване на косата – обикновено двата маслени компонента са в съотношение 2:1. В много случаи обаче запалените по този вид грижи за косата прибавят и жълтък. Има също още добавки от рода на лъжичка газ или оцет (rozali.com). Проблемът в тези случаи е, че от незнание немалко млади дами се опитват да измият подхранената си коса с гореща вода, което е грешка при наличието на жълтък. Използва се хладка вода – голямо количество хладка вода.

В шампоана и в балсам

тривитаминол в шампоан
Съставките на тривитаминол са в този шампоан

Ентусиасти споделят във форумите как обогатяват шампоаните си с тривитаминол, като добавят на 100 мл по 20 мл от ветеринарния продукт; ползват го два пъти седмично. Същевременно следват предупреждения да не се прекалява с тривитаминол в шампоани и балсами, тъй като това може да предизвика обратен на очаквания ефект – например косопад.

Дайте мнение и Вие тук!

Бегла справка в нета сочи, че при желание човек може да се снабди с “конски” шампоан, адаптиран за хора (вижте тук  ). Въпросният продукт съдържа трите компонента на тривитаминол – витамините А, Е и D, а също и кератин, хинин, арганово масло и масло от гроздови семена.

Арганово масло за коса. Мнения, Топ 10 и как се използва. Домашна маска

С хининова вода

На две лъжици тривитаминол се добавят по една – хининова вода и водка. Маската се държи 1-2 часа; подходяща е за суха и изтощена коса (zdravni.com).

С канела

Добавянето на канела в маските за коса подобрява кръвообращението в зоната на скалпа. Това се отразява положително на космените фоликули; насърчава се растежът на косъма, той става по-здрав и гъвкав. Освен това канелата придава приятен аромат на различните варианти на маски за коса. Тази с тривитаминол и канела определено е ефективна и си струва да я опитате (framar.bg).

На ампули

Витамините от композицията на тривитаминол – А, Е и D3, могат да бъдат комбинирани и един по един на ампули. Споделено в нета: получената смес има аналогично действие на това от тривитаминол, но е доста по-скъп вариант. Под формата на ампули могат да се открият маслени разтвори на различни витамини, с чиято помощ обикновено се третира изтощена коса или се използват срещу косопад.

Витамини за коса, за растеж и против косопад: Кои са най-добрите?

За лице

Приготвянето на домашна козметика на основата на кокосово масло с добавки – бадемово, зехтин, от гроздови семки, “носи” според потребители по няколко капки тривитаминол за обогатяване в кремовете за лице. Други обаче са на мнение, че използването на тривитаминол за лице ще насърчи растежа на мъх и това със сигурност ще създава проблеми.

При алопеция

Ще е пресилено да се каже, че с тривитаминол се лекува алопеция – т.е. онзи неприятен вид косопад, когато скалпът се оголва на петна. Няма официално доказана теза, че това наистина се случва; опитите, за които се споделя в мрежата, са си чиста самодейност от безизходица. В някои случаи се твърди, че има успехи, въпросът е колко често и за какъв срок се случва това, трайни ли са резултатите (alopecia.fr.yuku.com).

За брада

По условие – тривитаминол стимулира растежа на косъма, би следвало това да се отнася и за брадата.

За вежди

Оказва се, че с тривитаминол може да се постигне сгъстяване на веждите или по-бързо израстване на веждите след несполучлива козметична процедура. Манипулациите са същите, както при грижи за изтощена коса или косопад. В някои случаи фината обработка комбинира хининова вода и тривитаминол (teenproblem.net).

При оплешивяване

Има опити тривитаминол да се използва в състава на маски, които предпазват от оплешивяване – вижте състава по-горе. Ако това наистина беше възможно, проблемите на плешивите щяха да са тотално решени. Няма стопроцентови доказателства за това, че маските с тривитаминол стимулират растеж на нова коса в оплешивелите зони на скалпа. Някои потребители говорят за поникване на бебешки мъх, който постепенно се сгъстява и потъмнява.

За окосмяване

Да уточним гледните точки: дамите, които използват тривитаминол за лъскава коса се опасяват, че при процедурите част от маската може да се стече по лицето: дали това няма да активира нежелано окосмяване на неподходящо място? Потребителки, които системно се грижат за косата си с тривитаминол успокояват от личен опит – няма страшно, ако това понякога се случва. Още повече, че в подобни случаи масата се изчиства веднага (bb-team.org).

Разбира се – има и такива случаи, при които окосмяването в резултат от действието на тривитаминол е желано. Така например 19-годишен господин се интересува може ли да си активира поникването на брада и мустаци: младият човек е комплексиран от гладката си и без растителност кожа. Ами да опита…

При животни

тривитаминол
Вълшебният тривитаминол има разновидности

По принцип тривитаминол е предназначен за животни. Продуктът се внася инжекционно в организма на кон или овца; инжекциите са мускулни или подкожни. Могат да се прилагат още при овце, кози, крави, биволи и кокошки (24chasa.bg). Идеята е да се заздрави косъмът на животното; при коне – за лъскава грива, при овце – за по-бъз растеж на вълната. Може да се инжектира мускулно или подкожно; казват, че се практикува и перорален прием – по няколко капки.

Съдържание

Тривитаминол е съчетание от три витамина, масторазтворимите А, Е и D3.

Витамин А е наричан още витамин на растежа; важен е за много функции в човешкия организъм, включително добро зрение и балансирано състояние на съединителните тъкани, ноктите и косата. Витамин Е гарантира съхраняването и правилното усвояване на витамин А, регулира мастната обмяна и водния баланс, по отношение на косата допринася за здравия й вид, лъскавина и еластичност. Витамин D3 – известна истина – гарантира здрави кости, нокти и коса; предпазва от накъсване и цъфтеж на косъма.

Странични ефекти

Положителните отзиви за действието на тривитаминол преобладават във форумите, но има и негативни (hepatitis-bg.com). За част от потребителите е било изпитание да измият косата си след маска с тривитаминол, защото косата остава твърде мазна, косъмът се втвърдява и е чуплив. Съобщава се и за маски против косопад, които имат обратен ефект.

Дали това е възможно – очевидно е въпрос на практика, защото липсват надеждни, т.е. от специалисти коментари за въздействието на тривитаминол при хора. Важно е да се спазват някои предупреждения от препатили:

  •  маска с тривитаминол да не се прави повече от веднъж седмично, дори е желателно това да става през седмица;
  •  след месец и половина терапия с тривитаминол да се прави едномесечна почивка;
  •  измиването след маска с тривитаминол, в която е имало жълтък или цяло яйце, в никакъв случай да не се прави с гореща вода. Най-лесно се измиват маските с добавена хума.

В анонсите от търговци на тривитаминол все пак е декларирано, че при външно приложение от хора тривитаминол не вреди (zoosviat.net).

От кои аптеки се купува. Цена

тривитаминол цена
Цената на Тривитаминол не се е променила особено през годините, но се е вдигнало разнообразието на продуктите.

Тривитаминол може да се набави от ветеринарни аптеки и зоомагазини. Едно шишенце от 100 мл върви от 6 до 10 лв в момента. Добавка от 9 септември 2019 г.: За 4 години от първата публикация на този материал цените не са се променили особено. Не са намалели, но се е увеличило предлагането на различни продукти, свързани с Тривитаминол. Така цената може да отиде и на 12, и на 14 лева, но няма да падне под 8. За сметка на това имате по-голям избор, включително и на готови маски. За повече подробности потърсете в обявите на OLX. 

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Vit3

Витамини за коса, кожа и нокти. Мнения. За диабетици и др.

Кои са най-добрите витамини за диабетици? Витамин Б17 за какво помага? Цена на пиридоксин. Другото …

14 Мнения

  1. Здравейте.
    Според мен е по-добре да ползвате само тривитаминол, без да добавяте нищо друго към него, защото не знаете със сигурност как ще си взаимодействат различните съставки.
    Освен това ви съветвам първо да пробвате само по дължината на косат, а не директно върху скалпа.
    И трето, много важно, след като сте си направили маската с тривитаминол и измиете косата си, по-добре не ползвайте преса, защото олиото и топлината от пресата си взайнодействат и може да “опържите” косата си. Но ако сте сигурни, че сте успяли да измиете много добре косата си и не е останало нищо от тривитаминола – няма проблем да ползвате преса.

  2. За мазна коса какво бихте препоръчали? Дали ще стане ако смеся тривитаминол, рициново масло и оцет? Може би и водка?

  3. Аз от година използвам само тривитаминол и ефектът е страхотен. Моята коса къдрава и суха, но с прилагането на тривитаминол веднъж седмично за няколко часа почти си реших проблема с цъфтенето на косата. Не е вярно, че от него се получава косопад.

  4. А някой може ли да ми бъде полезен и да ми каже каква рецепта мога да си приложа за кръгов косопад (алопеция). Имам го от доста време, изхарчих много пари за лекарства, изследвания, но без резултат, в крайна сметка се оказва, че е на нервна почва и вече повече от година ходя с шапка.

    • Един приятел ми каза,че търкал кръговия си косопад с чесън през два-три часа за две-три седмици и се оправил. Имай предвид че чесъна мирише,докъто не се изкъпеш

      • mukaddes akar

        i na men se sluçi sıştoto,pomaga samo çesin,vseki den go btivaş v kocata dokato poçerveneye…

      • Мирише не докато не се изкъпеш, а много месеци след като си го нанесъл! От личен опит го казвам. С каквото и да го миеш, изпоти ли се скалпа, започва да си вони на чесън яко, месеци наред. Имайте го предвид.

    • Здравейте, в село Илинденци има мъж, който прави мехлем за вашия проблем. Братът на мъжа ми имаше такъв проблем в областта на брадата и му помогна. Човекът обаче винаги иска да види засегнатото място и на момента прави мехлемчето.

  5. Преди години имах същия проблем,оправих го с чесън.Упорито с месеци натривах мястото със скилидка чесън.

  6. И пропуснах да ви кажа,шапката само може да усложни нещата,така ми казаха тогава,така ви казвам и аз

  7. Здравейте! Как се казва този човек?

  8. Тривитаминола прави страшно бързо като атомна бомба страшно бързо да ти расте косата до 50 сантиметра на месец. При ежедневно обилно мазане плътно на целия скалп в дълбочина и цялата коса обилно се маже всеки ден с много тривитаминол и така такива маски всеки ден трябва да си правите и да стоите шест часа на ден, без да отмивате маската. Тривитаминола от скалпа и косата си шест часа на ден трябва да си държите маската на косата ви, без да я отмивате и с найлонова шапка трябва през цялото време да бъдете и така по шест часа на ден с найлонова шапка да стоите обилно плътно намазани с много голямо количество намазан тривитаминол по косата чак докато започне да капе и да се разтича чак като маската с яицето и всеки ден така и по шест часа на ден.

    И след като отминат тези шест часа, три пъти обилно с шампоан трябва да си измиете косата докато напълно се отмии миризливия и мазния тривитаминол и след това си подсушавате косата, но без да си я тормозите, без маши, без сешоари, без да си я изправяте и не я изтощаваите с нищо поне четири шаса след маската .правете обилни маски по два часа на ден с яице мед и канела също за достигането на този бурз ефект и по един час маска със зехтин, банан и горчица на прах с много големи дози витамин е и пийте много витамини: витамин ц 500 милиграма на ден една ампула витамин б 12, пиите витамин а и витамин д и яжте много сирене, кашкавал, мляко, яица, черен дроб, много плодове и зеленчуци, спортуваите много, движете се много, яжте много ядки и пълнозурнести култури, ходете на фитнес, спортъвайте, движете се много, яйте истински и здравословни храни, не яйте много мазно – колкото може по малко богати на мазнини храни яйте и няма да имате проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *