Цялостно пречистване на организма
детоксикация на тялото в домашни условия и цялостно пречистване на организма с народна медицина

Начини за цялостно пречистване на организма. Детоксикация

Как да изберем начин за цялостно пречистване на организма? Пречистване с хималайска сол. Детоксикация и отслабване. Йонна детоксикация. Добър ли е Детоксик?

Общото между всички начини за детоксикация (прочистване на организма) : кое е то? Основната задача на програмите за детоксикация (прочистване на организма) – тялото да се освободи чрез подходяща методика от всички токсини, които са натрупани и с които не може да се справи самостоятелно.

При всеки подобен опит е задължително първо да се направи консултация с лекар и да се прецени дали детоксикацията не е противопоказна на общото здраве. Има заболявания като диабет, ниско кръвно налягане и болестни проблеми на щитовидната жлеза, при които популярните методи за прочистване са неприложими.

Друга важна обща черта на програмите е приемът – постоянно – на много течности, тъй като смисълът на детоксикацията е отмиване, изхвърляне чрез водни разтвори, т.е. губят се много собствени течности. Не бива да се стига до крайности и изпадане в дефицит по отношение на основни хранителни компоненти за дълго време, за да не се отключат негативни ефекти (framar.bg).

Методът на д-р Сарачолу, Турция

Този метод на детоксикация (прочистване на организма) разгражда мазнините, особено онези, с които обраства черният дроб. Следвайки методиката на турския професор д-р Ибрахим Сарачолу, можем да постигнем добър противовирусен и противогъбичен ефект, да се освободим от излишни течности и от няколко наднормени килограма, да поставим под контрол апетита си (liveinternet.ru).

Този метод укрепва имунитета, съдейства за разграждане на камъни в жлъчката и бъбреците, действа подмладяващо на кожата. Действа оздравително и при заболяване от хепатит, включително В и С.

Ето как се прави:

* Смиламе в блендер малка връзка пресен магданоз и три скилидки чесън. Добавяме една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок и толкова вода, че да се получи една чаша течност. Изпива се преди закуска; същото правим и преди вечеря – и така три поредни дни. След това три дни правим сок само от магданоз и лимон, без чесън, сетне отново три дни пием магданозен сок с лимон и чесън. Целият курс продължава 9 дни. Почиваме две седмици и повтаряме модула.
Методиката е неприложима при хора с хроничен гастрит или гастроезофагеален рефлукс.

Йонна детоксикация

детоксикация
Водата и пресните зеленчукови сокове извеждат от тялото токсини и шлаки

При нея се извършва детоксикация (очистване на организма) чрез специален апарат, който “разцепва” водата на положителни и отрицателни йони. Специална ваничка с вода, в която потребителят потапя ходилата си, създава отрицателно електрическо поле с ниска интензивност.

Отрицателните йони проникват в организма през близо 2000 пори на ходилата и възстановяват електролитния баланс на клетките в човешкото тяло; правят ги способни да се самоочистват от токсини, стимулират процеса на детоксикация.

“Фигурин

Споменатите пори принципно са система за освобождаване на тялото от токсини чрез потта; стимулираната чрез йони детоксикация в рамките на един час очиства организма от натрупаните вредни компоненти.

При йонна детоксикация процесът на очистване е дори видим, защото водата, в която са потопени ходилата на пациента, се оцветява – по цвета може да се получи ориентация за мястото в организма, където е имало най-сериозни токсични натрупвания. Така например жълто-зеленият нюанс свидетелства за изхвърлени токсини от бъбреците, отделителната система и простатата; черният – от черния дроб, тъмнозеленият – от жлъчката, и т.н. (stiks-bg.com).

С пластири (лепенки)

Детоксикация (прочистване на организма) може да се направи по различни начини. Един от тях, доста лесен за изпълнение, е чрез специални пластири – купуват се от аптеката. Лепенката за детокс може да се използва при потребност от освобождаване от напрежение, нормализиране на съня, цялостно ободряване, освобождаване от лоши мисли, за нормализиране на метаболизма, тонуса, за укрепване на имунната система (framar.bg).

Добър вариант например са лепенките с кристали турмалин, дървесен оцет, декстрин и хитозан – струват около 40 лева. Най-добре е да се поставят вечер, защото е необходимо отрицателно заредените йони на турмалина да действат върху ходилата осем часа.

Преди поставянето на лепенките ходилата се измиват с топла вода и сапун; ако е необходимо – освободете ги от натрупвания на мъртви клетки. Не се полагат кремове и пудри. След като лепенките се поставят с помощта на специалната укрепваща лента, за по-сигурно може да се обуят леки чорапки. На сутринта сами ще забележите разликата – белият в началото пластир ще бъде оцветен и по цвета, както при йонната детоксикация, ще се ориентирате за слабото място в организма си.

С ориз

детоксикация
Детоксикация (прочистване на организма) може да се направи със специални лепенки

С оризова каша, приготвена по специален начин, може да се постигне едновременно и отслабване, и детоксикация (прочистване на организма). Тя е особено подходяща за горещите летни месеци, тъй като спасява от отоци и задържани течности. Прочиства черния дроб и бъбреците, освежава кожата и връща еластичността й, подобрява метаболизма и подобрява подвижността на ставите.

* За детоксикация (прочистване на организма) с ориз трябва да се подготвите за 40-дневен специален режим. Пригответе си и пет половинлитрови буркана и ги номерирайте (zajenata.bg). През първия ден в буркан №1 сипете 2-3 супени лъжици добре измит ориз и напълнете догоре със студена вода. През втория ден направете същото в буркан №2, а водата от първия изхвърлете, изплакнете ориза и отново залейте с чиста вода.

На третия ден изпълнете същото за буркан №3, а в първите два сменете водата след изплакване. Правете същото, докато подготвите и буркан №5. На шестия ден вземете само ориза от първия буркан, изплакнете го и залейте с вряла вода, докато се покрие. След 40 минути го изяжте като закуска, като сдъвквате внимателно. Преди това се изпива чаша затоплена вода с лимон.

Три-четири часа след оризовата закуска не се яде и пие нищо. След това може да се храните нормално, но трябва да ограничите солта и мазнините. Междувременно в освободения буркан №1 сложете нова доза ориз.

Следват останалите буркани по реда на номерацията, като всеки опразнен зареждайте с нова порция ориз, докато отчетете 40 дни на прочистващата оризова диета. Най-добре е да я изпълнявате с кафяв ориз и да правите всичко това само веднъж годишно.

Прочистване на черен дроб

Този вид детоксикация (прочистване на организма) е може би най-важен, тъй като от черния дроб зависи цялостното освобождаване на организма от токсини. От друга страна именно чернодробната тъкан най-силно страда от токсични въздействия и е добре да й се помогне за периодичен детокс (zdravjivot.org).

Има множество техники за детокс на черния дроб; не е зле преди подобни опити да се направи консултация с опитен терапевт или с личния лекар. Очистването на черния дроб заедно с жлъчката понякога е проблемно, тъй като крайната цел е изкарването на пластелиноподобни уплътнения – камъни, някои от които могат при раздвижването си да запушат жлъчни канали и да създадат проблеми.

При очистване на черния дроб се препоръчва едноседмична подготовка на организма – добре е да се премине изцяло на растителна храна, преимуществено сурова. Препоръчват се също така клизми, тъй като е добре паралелно да се очисти и дебелото черво. Същинската част на детокса е тридневна диета на зеленчукови сокове – моркови, червено цвекло, краставица, зелена ябълка.

Пие се много вода и неподсладен чай. Специален момент е приемът на зехтин и лимонов сок в обеми от порядъка на 150-200 мл, както и на очистително – английска сол. Периодично зоната на черния дроб се затопля с електрическа възглавничка.

Програмите за детокс на черния дроб имат нужда от точно проучване и внимателно изпълнение, за да не се получат негативни отклонения в здравето. Важен момент е и захранването, което отново започва с щадящи храни в малки количества. Още ТУК:

Детоксикация на черен дроб. Прочистване и отслабване

мнения, отзиви, коментари, форум

Със зехтин

детоксикация
Не всеки сок е подходящ за детоксикация

Всеки може да открие множество рецепти за детоксикация (очистване на организма) със зехтин. Ето една странна на пръв поглед, която по думите на практикувалите я позволява всеки нов ден успешно да се освобождаваме от отровите на предишния.

За нея ни трябва на първо място една супена лъжица. С нея сутрин пред огледалото внимателно остъргваме езика, преди за сме си мили зъбите. След това измиваме лъжицата и изплакваме устата.

Лъжицата пълним със зехтин или олио; всмукваме мазнината през предните зъби и започваме да се жабурим. Няма да е приятно, ще ни се повдига – но това е само през първите дни. Жабуренето продължава 15-20 минути, докато зехтинът започва да се усеща като по-рядка течност.

Изплюваме я – тя трябва да е побеляла, което означава, че сме извлекли от тялото си голяма част от събраните токсини. Едва след това вземаме четката за зъби (bezlekarstva.bg).

С коприва

Копривата е добре позната и широко използвана и като храна, и като лечебно растение. Чайове, запарки и тинктури от листа, стебла или корени помагат при различни заболявания. Младата коприва е и една от първите живи храни през пролетта. Полезна е за стави, черен дроб, бъбреци, за кръвта, панкреаса, за имунната система и качеството на метаболизма.

Копривата дава възможност за лесна детоксикация (прочистване на организма), което тонизира тялото цялостно, възстановява хармоничното функциониране на всички жизнени системи и балансира важните кръвни показатели. Добре е копривен детокс да се прави през пролетта и през есента – във втория случай могат да се използват връхчета от копривените стръкове с листа и част от стеблото. Терапиите с коприва са описани и от Мария Требен.

* Ето съвета на Мария Требен за чай от коприва:
Една препълнена чаена лъжичка суха листна маса от коприва се попарва с 250 мл вряла вода и се оставя под похлупак за десетина минути. Прецежда се и се изпива на глътки. Чаят не трябва да се подслажда; процедурата се повтаря още два пъти през деня (mipa-bg.com).

С вода

Понякога не си даваме сметка, че по лесен начин можем да извеждаме своевременно токсините от тялото си. Пиенето на достатъчно вода, средно два литра на ден, е по същество насърчаване на отделянето – чрез урина и пот, на отработени течности, в които са разтворени множество токсини. “Ударно” прочистване се прави с 4-5 литра топла вода за един ден, в който не се яде нищо. В първата водна доза сутрин може да разтворим щипка сода бикарбонат.

Водните процедури в домашни условия също способстват за детоксикация (очистване на организма). Ето какво да направим: вземаме горещ душ за пет минути, след това – студен за половин минути, отново горещ и отново студен. Комбинацията се повтаря три пъти; след това трябва да си легнем за половин час (ivot.net).

С чесън

Чесънът е добре познато средство за профилактика и укрепване на имунната система; полезните компоненти в него имат антисептично, антибактериално и противовирусно действие. Чесънът е чудесен антиоксидант, с чиято помощ можем да си осигурим всекидневна детоксикация (прочистване на организма).

Той разгражда мастните натрупвания и освобождава кръвоносните съдове от плаки; балансира кръвните показатели, извежда слуз, токсини и патогенни микроорганизми от дихателната система: действа пречистващо от носоглътката до алвеолите на белите дробове.

Чесънът се използва в множество рецепти за детокс с други продукти като лимон, зехтин, куркума. Но и без да се спазва специална технология детокс-ефектът се постига – разбира се, става дума за зелен или зрял пресен чесън, а не пакетиран чесън на прах.

С кленов сироп

детоксикация
Оризът има специално място в детокс програмите

Кленовият сироп е един от основните компоненти в популярна програма за отслабване и детоксикация (очистване на организма). Програмата има варианти, като при всеки от тях се използва базова единица – чаша вода с по две супени лъжици кленов сироп и лимонов сок, и щипка-две лют червен пипер (klenovsirop.eu).

От така получения коктейл се изпиват 6-12 чаши дневно при пълна програма, която продължава 10-14 дни и постига пълен детокс.

Възможно е само едно от редовните хранения да се замени с 2-3 чаши от напитката. Най-лесна за изпълнение и поддържаща здравето е програмата, при която детокс с кленов сироп се прави веднъж седмично – тогава не се приема никаква друга храна.

С английска сол

Тази система за детокс се провежда в зависимост от лунните фази. Два дни преди пълнолуние се приемат на гладно 10-15 г английска сол, разтворени в 70 мл вода. Един час след това започва приемът на прясно изцедени сок от цитруси, общото им количество трябва да е около два литра за деня (ezine.bg).

Дайте мнение и Вие тук!

Сокът се разрежда с минерална вода 1:1. Режимът с английска сол и сокове се поддържа три дни, а след това започва захранване. По този начин се постига детоксикация на стомашно-чревния тракт и черния дроб. По-безопасен и ефективен начин е вместо с английска сол, която по същество е магнезиев сулфат, да използваме популярното напоследък магнезиево олио или гел.

С активен въглен

Активният въглен е сигурно средство за детоксикация (прочистване на организма). Притежава свойството да абсорбира и извежда от тялото токсични вещества, попаднали в организма чрез храна, от въздуха, при предозиране на лекарства, при промишлени аварии, след прекомерна употреба на алкохол (revita.bg). Прочиства целия храносмилателен тракт, съдейства за освобождаването на чернодробната тъкан от замърсяване, действа оздравяващо и стабилизира метаболизма.

С диня

Динята е отлична възможност за тридневна лятна детоксикация (прочистване на организма). В рамките на три дни се яде диня “на корем” под формата на сок, пюре или просто на резени. Към сладкия “детоксикатор” може да се добавя лимонов сок, прясна мента, джинджифил, кардамон за аромат и за промяна на вкуса.

Динята “включва” на бързи обороти отделителната система и заедно с многото течности съдейства за изхвърляне от организма на натрупани токсини, основно в бъбреците, пикочния мехур, храносмилателния тракт (rozali.com).

С аквасорс

Аквасорс-продуктът Ливър Кленз с йонни минерали е възможност за детоксикация на черния дроб. Приемът на продукта съдейства за освобождаване на черния дроб от задържани мазнини и хранителни компоненти, рестарт на способностите му да филтрира кръвта с възможност за отделяне и изхвърляне на натрупаните токсини (estestveni.com).

Продуктът съдържа екстракт от млечен трън, витамини С и Е, холин, кламатски водорасли и още няколко съставки, които активират способностите на черния дроб да се самоочиства от токсичните компоненти.

Принципно продуктите на Аквасорс, съдържащи компоненти от водорасли, наред с функциите си да топят мазнини, да възстановяват баланса на жизнени енергии и да нормализират метаболизма, съдействат за детокс на организма, овладяване на възпаленията и забавяне процесите на стареене.

С дафинов лист

За детоксикация (прочистване на организма) с дафинов лист са необходими пет листа от подправката и 300 мл вода. Дафиновият лист се вари пет минути, след което отварата се прецежда и налива в термос. Дозата се изпива в рамките на деня на малки глътки (gotvach.bg). Тази рецепта се изпълнява три поредни дни, след което се прави едноседмична почивка.

Отварата от дафинов лист може да причини оцветяване на урината в розово. Възможно е да зачестят позивите за уриниране.

С лимон

Доста коментари се вихрят за диетата за детоксикация (очистване на организма) с лимони на Стенли Бъроуз. След прилагането й тонусът се подобрява, подобрява се качеството на съня, освободеният от токсини организъм функционира пълноценно. Въпросната диета всъщност е “обратен вариант” на диетата с кленов сироп (вижте по-горе). Тя разчита на детокс-процеси под въздействието на лимонов сок, кленов сироп и лют червен пипер.

Детокс-ефект има и обикновената питейна вода, в която се прибавили резенчета лимон.

С лук

Ако сте чували израза “да спиш с лук в чорапите”, трябва да знаете, че това се отнася до детоксикация (прочистване на организма) с лук (lekuva.net).

Лукът е добре познат вариант за подкрепа на имунната система по естествен начин, като се разчита на антисептичното и противомикробно действие на тази обичайна растителна храна. Една голяма глава зрял кромид лук (червен лук) се изчиства от външните люспи и се нарязва на шайби.

Стъпалата трябва да са измити, почистени от мъртви клетки и подсушени. Не трябва да се слагат крем и пудра. Лучените рингове се подреждат по ходилото и се “застопоряват” с помощта на памучни чорапи.

Лукът въздейства върху потните жлези, които са “клапи” за изхвърляне на токсините и за приемане на оздравяващи компоненти. Въздейства се и върху нервните окончания – около 7000 броя, които отвеждат до всеки орган в тялото и подобряват функциите им.

С кисело мляко

Диетите с кисело мляко обикновено се сочат като начин за отслабване, но те са и възможност за детоксикация (очистване на организма). Може да се направят програми за детокс с кисело мляко, при които то е единствена храна за един или 2-3 поредни дни (gotvach.bg).

Храненето с кисело мляко балансира чревната микрофлора, насърчава растежа на полезни бактерии и блокира действието на патогените, възпира развитието на болестни процеси. Доказано пробиотиците, които киселото мляко съдържа, действат укрепващо на имунната система и насърчават освобождаването на организма от вредни натрупвания.

Стимулираните функции на черния дроб и активираното кръвообращение допринасят за оздравителни промени в цялото тяло.

С хималайска сол

Хималайската сол не е просто натриев хлорид, а доказано от векове средство за насищане на организма с йонни минерали. Детоксикацията с хималайска сол насърчава саморегулацията на оздравителните процеси и изхвърлянето на токсини и шлаки, оптимизира метаболизма и попълва енергийните дефицити на тялото. Звучи странно – но терапиите с хималайска сол съдействат за понижаване на кръвното налягане и прочистване от холестеринови плаки.

Прочистването с хималайска сол предвижда приготвяне на еднопроцентен солеви разтвор – соле, с който се правят гаргара, жабурене или се изпиват определени неголеми количества. Програмите с хималайска сол са индивидуални; може да се прави прочистване на вътрешни органи, на кожата, да се прилагат рецепти за лечение – тогава разтворът е по-силен и може да достигне до 8-процентен (Още – ТУК!).

С ябълков оцет

Ябълковият оцет е един от продуктите за успешно прочистване на организма от токсини, за нормализиране на алкалната среда в тялото и за активиране функциите на основните органи и системи (zdravosloven.com). Чрез него се намалява слузта в организма, прочистват се лимфните възли и стомашно-чревния тракт, насърчава се изхвърлянето на токсини и шлаки.

Най-добър за детоксикация (прочистване на организма) е органичният, нефилтриран и непастьоризиран ябълков оцет. Множество рецепти дават препоръки как да се използва в коктейли от сокове, чай или обикновена топла вода. Още – ТУК!

С жито

Става дума за известния житен режим на Петър Дънов, чрез който тялото се освобождава от токсини, шлаки и излишни течности, неутрализират се последиците от стрес и нездравословно хранене, потиска се растежът на злокачествени клетки.

Детокс-програмата на Дънов е разделена на три декади, като през първите десет дни постепенно се намаляват калориите и се изключват една по една натоварващите протеинови храни – месо, мляко и т.н. През втората декада се прави житен детокс, като за всеки ден се определят по 100 г жито, 3 ябълки, 9 ореха, 3 лъжици мед и 8 чаши преварена вода. Трябва да се дъвче продължително, от храната да се извлича цялата енергия (самосъзнание.com).

С грейпфрут

За детоксикация (прочистване на организма) с грейпфрут са необходими пет плода – това е доза за един ден. Трябва да се приготвят и пет яйца, които се сваряват твърдо за 15 минути. Сутринта след събуждане се приема доза английска сол – 10 грама в 50-70 мл вода.

Един час след това се изяжда един яйчен белтък. След още един час – един грейпфрут. Така двата компонента на детокса се редуват през час и се получават десет приема на малки количества храна. През цялото време се пие вода или билков чай, може и кафе (Още – ТУК!).

С елда

Елда (гречка) е пълноценна зърнена храна с много фибри, лесна за приготвяне и способна да съдейства за детоксикация (прочистване на организма) при по-леки дългосрочни програми. Препоръчва се като алтернатива на кафявия ориз при хранене, ограничаващо животинските протеини (framar.bg). Полезна за кръвта и кръвообращението, чревната перисталтика, черния дроб и жлъчката.

Елда – безценна храна за вашето здраве и фигура

Със зелен чай

Правилно приготвеният зелен чай балансира метаболизма и насърчава изхвърлянето на токсини, шлаки и излишни течности (ivot.net). Подобрява пропускливостта на клетъчните мембрани и подобрява клетъчното хранене, забавя процесите на стареене.

За да е годен за детокс, зеленият чай се приготвя така: чаят се накисва за десетина минути във вода; след това омекналата маса се пуска за 10 минути във вряща вода. Прецежда се и се добавя пресен лимонов сок. Пие се на глътки през целия ден. Един от ефектите е укрепването на антиоксидантната защита.

Зелен чай: Ползи и вреди. Как и кога се пие. За отслабване

Прочистване от паразити

Колкото и да е неприятно – трябва да признаем, че понякога в тялото ни се настаняват неканени гости и е проблем да се освободим от тях. Методите за освобождаване от паразити са различни, както различни са и групите пришълци в тялото ни. Добре е да се информираме кой от многото методи е най-добър и ефективен в определен случай и да се заемем с него.

Много често се използват настойки от зелени орехчета, пелин, карамфил – подправката, уринотерапия, лечебно гладуване, сурови тиквени семки. Идеята е паразитите, които са се настанили в чревния тракт, да бъдат атакувани с билки или медикаменти и да се изхвърлят по естествен начин (zemianazaem.com).

Необходима е упоритост при изпълнението на процедурите, понякога се налага прилагане на повече от една или комбиниране на медикаменти и билки в различните фази на лечението.

Прочистване от паразити с чесън, народни рецепти и лекарства

Детоксик

Детоксик е модерно средство напоследък, защото много се рекламира. Свързано е с нарастващата мания за лечение на паразити. Продава се на цена от 80 лева, като казват, че са я намалили от 160. Трудно е да се намерят реални мнения, освен в нашата форма за коментари по-долу. Има главно коментари, които приличат на Фейсбук постове, но те не водят на никъде, не отиват в истински профили. Ще ви бъдем благодарни, ако и вие споделите вижданията си – добри или лоши, ако сте пробвали действието на въпросните хапчета за детоксикация – Детоксик. Вижте мненията по-долу и оставете и своето!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Какво да правим при колики при бебе?

Колики при бебе. Бабини рецепти. Преварен зехтин, билки и капки. Запек

Какво да правим при колики при бебе? Капки за колики за новородени. Преварен зехтин и …

6 Мнения

 1. ГЪРЦИТЕ ГО ПРАВЯТ С ХОРТА ПРЕВЕДЕНО -ТРЕВА ТОВА СА ГЛУХАРЧЕТО ТУЧЕНИЦАТА ЩИР КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО ПАЗАРИТЕ КУЛТИВИРАНИ И КОИТО ДЪРЖИ НА ДЕТОКСИКАЦИЯ ЯДЕ ВСЕКИ ДЕН ВАРЕНА ХОРТА С ЗЕХТИН И ЛИМОН!

 2. Хапчета за прочистване на организма от токсини – Лично съм го ползвала и много ми помогна.

 3. Петрана Алексиева

  На мен Детоксик ми хареса, защото не се налага директно да бъркаш някакви смески и да повръщаш, и така нататък. Пиеш си хапчето и това е. Но не мога да кажа дали паразитите ми са изчезнали или си стоят още там. Кажете вие как разбирате, че преди сте имали паразити и че после е спряло да ги има?

  • Динко Желев

   Паразитите са новият вариант на едновремешните демони. Пак е голяма мистерия около тях и симптомите им силно напомнят за симптомите на известното „обсебване“. Само че преди са ни обсебвали духове, които не виждаме, а днес са паразити, които не виждаме. А за Детоксик ще кажа, че 80 лева за хапчета с неясен ефект са много пари. По-добре опитайте с ленено семе, хем по-евтино, хем знаеш какво ядеш.

 4. Паулина Спасова

  Много полезна статия,благодаря!Всички тези неща ги знам и ги чета едно -две тук други там…..и после ми етрудно да ги открия….а сега вие сте ги събрали на едно място и ще ми е много удобно да направя и чистене от паразити и детокс след това.Само искам да попитам за деца как да се чистят или само с лекарствата,но знам че те са доста силни….Може ли някакво инфо по този въпрос!

 5. Леонид Матеев

  Аз пих Детоксик и наистина почувствах прилив на енергия. Но после прочетох малко насам-натам за така наречените хапчета за детоксикация и научих много неща. Първо като дадеш 80 или 160 лева за капсули, нормално е да почувстваш по-висок тонус. Защото пари си давал. Като сапуна, дето „пениш се, не пениш, ке те ям.“ Няма как да не откриеш някакъв ефект за тези пари. После те пишат, че освен карамфила, червения кантарион и белия равнец, имат още 20 съставки. Вътре може да сложат таурин или нещо такова, което да те „вдига“ и да ти дава прилив на сили. Друг е въпросът, че след известно време тези сили ще изчезнат „с лихвите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.