Влагалищни възпаления

Сърбежи или възпаление на вагината и вулвата, необичайно вагинално течение и болка по време на полов акт са сред най-честите проблеми, засягащи женските гениталии.

Тези симптоми обикновено сигнализират за наличието на бактериална или гъбична инфекция. Те могат да се облекчат или предотвратят с помощта на домашни средства.

Естествените безцветни секрети, които овлажняват лигавицата и поддържат леко кисела среда, непозволяваща прекомерно размножаване на нормалните колонии микроорганизми, представляват нормалната преграда пред влагалищните инфекции.

Промяната на обичайните условия, например лечението с антибиотици, може да доведе до намножаване на Candida albicans, гъбички, причиняващи сърбеж, чувствителност, болка и гъсто белезникаво течение.

Във влагалището се размножават и други микроорганизми. Като последица от „свръхпроизводството“ на нормална микрофлора се явява бактериалната вагиноза. Тя предизвиква сивкаво течение с характерна миризма.

Най-добре е всяко едно възпаление на влагалищната лигавица да се лекува посредством хомеопатично лечение, например с препарата Sepia, но естествено по препоръката на хомеопат, след като ви прегледа.

И друго нещо важно за накрая! Всяко възпаление или гъбички се появяват, когато имунитетът ви е отслабен, тоест така нареченото ви „етерно“ тяло не работи добре.

Дайте мнение и Вие тук!

Гъбичките са само знак за някой друг, по-дълбок проблем, който омаломощава тялото ви и не му позволява да се справи само с вредителите.

Така че ако вие не откриете истинската причина, която ви мори – пиене, недоспиване, много цигари или вредни храни, то ще премахнете гъбичките и влагалищното възпаление само временно, до следващата имунна криза.

От друга страна, ако пък промените начина си на живот и той стане по-здравословен, тогава по-лесно и (надяваме се) завинаги ще можете да се отървете и от въпросните гадости. Проблемът най-често е в цялостния начин на живеене, запомнете това!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Крем Витасин за белези. Мнения, видове

Витасин – видове и мнения. Оставете и вие своя отзив!

Какви видове Витасин има и как помагат? Как действа и как се прилага при косопад, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *